Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8850232 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8850232

Odpowiedzi 37317

tolek2323

tolek2323

Użytkownicy
posty32
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Panowie, mam pytanie odnośnie ostatniego zadania Opiekunów. Wiecie może czy Stonnos zabiera magiczne esencje dla siebie, czy zostawia nam je jeśli nie zrobiliśmy jeszcze runy na Senyaka?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Zabiera dla siebie, to logiczne.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

zenek24pl

zenek24pl

Użytkownicy
posty28
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
witam mam pytanko co trzeba dać xardasowi i w jakiej ilości aby ten dał mi rune śmierć ożywieńcom ?? z pierwszych notek wynikało ze jest to ektoplazma ale nigdzie to nie leci

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Wypada z "duchów". Niemożliwe do zabicia bronią białą, bronią dalekiego zasięgu, poza wyjątkiem srebrnego miecza (małe obrażenia, duże ryzyko bo sam duch często spamuje swoim mieczem) lub łuku przeciwko nieumarłym. Najefektywniejszy sposób to zwój/runa zniszczenia ożywieńca lub zwoje/runy paladynów taki jak zniszczenie zła itp. Zwykłe czary (runy/zwoje) też dają efekt, jednak równie podobny (tutaj akurat w zależności od zastosowanej runy/zwoju, co jest raczej oczywiste, np. zadamy duchowi większe obrażenia atakując go ognistą kulą niż ognistą strzałą) co do atakowania za pomocą srebrnego miecza, odchodzi jednak ryzyko związane z walką z duchem w zwarciu (nie ryzykujemy "zaspamowania" ostrzem które duch dzierży i szybkiej śmierci). Na ogół kryją się w jaskiniach w towarzystwie innych ożywieńców, jeden (chyba akurat ten jest sam) znajduje się w jaskini przy cmentarzu koło gospody Orlana. Jak dobrze to rozegrasz - powinien się "zablokować" u wyjścia jaskini i dalej powinieneś sobie dać z nim radę. Ostrzegam - pojedyncza sztuka to dwa strzały zniszczeniem ożywieńca, 10/12 ognistych strzał (nie wiem od czego do zależy, ale raz zabiłem jednego 10 zwojami, a drugiego z kolei dopiero 12 zwojami) i 6/8 strzałów ognistą kulą. Ewentualnie raz/dwa razy deszczem ognia, który opłaca się używać tylko w przypadku, kiedy duch jest otoczony sporą ilością nie umarłych i nie kwapi się do samotnego "wylurowania" pod ubicie.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

michalqq1

michalqq1

Użytkownicy
posty80
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
UR-Thrall mówi że mi nie ufa i nie wpuści mnie do kopalni żelaza. Aby zdobyć jego zaufanie muszę zrobić zadanie Zemsta Ur-Thralla?

tolek2323

tolek2323

Użytkownicy
posty32
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktoś gdzie jest esencja skały? W komnacie Y'beriona jej nie ma...

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
UR-Thrall mówi że mi nie ufa i nie wpuści mnie do kopalni żelaza. Aby zdobyć jego zaufanie muszę zrobić zadanie Zemsta Ur-Thralla?

To chyba oczywiste. Po ukończeniu tego wątku polecam z biegu zająć się
Spoiler
Świątynią Śniącego i koniecznie ukończyć arenę w orkowym mieście.

Wie ktoś gdzie jest esencja skały? W komnacie Y'beriona jej nie ma...

Właśnie w
Spoiler
dolnym poziomie kopalni żelaza do której wpuszcza Ur-Thrall z orkowego miasta.

Od siebie:
Spoiler
Mam problem natury (chyba) technicznej. Jestem u wyjścia z jaskini prowadzącej do lasu asasynów masyafu. Za cholerę nie mogę wypłynąć z tego ostatniego "bajorka", kumaci i ci którzy do tego momentu doszli będą wiedzieli o co chodzi, bo założę się, że też mieli z tym zagwozdkę.
Spoiler
.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

michalqq1

michalqq1

Użytkownicy
posty80
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gra ktoś na trudnym? Na którym lvl pokusiliście się o wejście w 3 rozdział?

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Od siebie:
Spoiler
Mam problem natury (chyba) technicznej. Jestem u wyjścia z jaskini prowadzącej do lasu asasynów masyafu. Za cholerę nie mogę wypłynąć z tego ostatniego "bajorka", kumaci i ci którzy do tego momentu doszli będą wiedzieli o co chodzi, bo założę się, że też mieli z tym zagwozdkę.
Spoiler
.
Powiem tak. Lewa naprzód.

Post połączony: 2016-03-27, 22:31

Ponawiam.

Ciągle potrzebuję odpowiedzi na poniższe pytania.

1.Zemsta Starożytnych zaczęta przez Vatrasa. Co i jak?
2.Statek dla Sylvio (trzech orków mi utonęło - da się to jakoś obejść bo podobno trzeba zabić wszystkich samemu.
3.Loa - nie chce gadać za mną po skończonym tańcu wieczorem. A wtedy zleca misję.
4.Unlimited power - jestem na etapie, że potrzebuje jakieś głowy demona do rytuału. Na rosyjskim forum piszą o głowie C'enyaka. Nie jest to ten demon, którego zabiłem z pomocą złotego smoka.
5.Szaman z lodowej krainy nie chce ze mną rozmawiać mimo założonego pancerza orków?
6.Salandril atakuje mnie podczas misji z odprowadzeniem go do klasztoru. Nie wiem co jest grane?
7.Kiedy dostane opcję wykucia zbroi od opiekunów i ile to kosztuje PN?
8.Gdzie znajdę klucz do skrzyni w Twierdzy Kamiennego smoka. Bodajże jest ona obok jadalni.
9.Gdzie znajdę klucz do skrzyni w zatopionej wieży Xardasa. Są dwie skrzynie, do jednej daje sam Xardas a do drugiej?
10.Czy okradał ktoś orków w Orkowym mieście za pomocą czarnej mgły? Mnie atakują jakieś 30 sekund po zniknięciu mgły.

michalqq1

michalqq1

Użytkownicy
posty80
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
10. Ukryj się gdzieś aby nie pojawić się przy orkach bezpośrednio po zniknięciu mgły. Polecam długi korytarz prowadzący do komnaty z przejściem do Doliny Cienia

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To nic nie daje. Wchodzę z ukrycia i potem się chowam i nic. Ciągle obrywam. Nie wiem czy to nie jest powiązane ze zręcznością.

michalqq1

michalqq1

Użytkownicy
posty80
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W takim razie spróbuj przed wyjściem z ukrycia zdjąć i założyć Ulu-mulu ponownie

Rabittous

Rabittous

Użytkownicy
Syn boży
posty174
Propsy76
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Syn boży
Panowie, przez przypadek zgninał mi Mika. Mial przy sobie tylko 100 zlota i klucz Constantino.

Moge bez problemu kontynuowac rozgrywke?? Nie przyda mi sie ten Strażnik Miejski juz do niczego?

#Król_GothicSite

DoneQ

DoneQ

Użytkownicy
Mad Scientist
posty32
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Mad Scientist
Jeszcze jedno pytanko :),  gdzie się można nauczyć walki dwoma bronmi hmm?
Jeśli to nie problem prosił bym o przybliżenie pozycji lokacji ^^

El Psy Congroo.

Homosław

Homosław

Użytkownicy
posty4
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na jakim poziomie najlepiej udać się na Pustynię Adanosa i w jaki sposób można zdobyć Szpon Beliara?

Lóbie galaretke

michalqq1

michalqq1

Użytkownicy
posty80
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spoiler
Faktycznie, ja sam usunąłem sobie poszukiwacza przy bramie przy zabitych paladynach wracając z górniczej doliny. Przez co nie mogłem używać teleportacji i niektórych czarów aż do rozdziału piątego, kiedy go przyzwałem kodem i wszystko wróciło do normy. Przez jeden błąd miałem mnóstwo bugów: Bennet był na farmie a nie w więzieniu, podobnie Malak, brak poszukiwaczy (wrócili dopiero jak przywołałem tego obok bramy). No i ciała nie chciały znikać.
Po za tym znikają rzeczy z ekwipunku i to te związane z zadaniami (pierścień kruka, puchar barona,książka dla orka obok areny). Gram w wersję 0050.
Tak więc twoje "na złość" mnie trochę zdenerwowało.
Jakim kodem go przyzwałeś? mam ten sam błąd

DoneQ

DoneQ

Użytkownicy
Mad Scientist
posty32
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Mad Scientist
Jak dołączyć do gildii zabójców nie mam tej misji co się bierze od Gerbrandt`a ani opcji dialogowe u Andre o zabójcach :/

I jeszcze jedno żeby dołączyć do gildii łowców muszę dostarczyć "mrakorisa skins"  o jakie skóry tu chodzi ^^

El Psy Congroo.

Maciejk

Maciejk

Użytkownicy
posty123
Propsy111
  • Użytkownicy
Skóry cieniostwora. O ile się nie mylę - trzy sztuki.

tolek2323

tolek2323

Użytkownicy
posty32
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Panowie, nie mogę otworzyć kopalni orków... Podczas jednej z wizyt w obozie Fajetha grupka orków zabiła myśliwego Jergana, który podobno jest niezbędny do wykonania tego zadania...

Nie mam już żadnego zapisu z Jerganem

DoneQ

DoneQ

Użytkownicy
Mad Scientist
posty32
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Mad Scientist
A z tą gildią zabójców ktoś wie?

El Psy Congroo.