Miazgun. W Returninga jeszcze nie grałem, tak jak w jeszcze sporo modyfikacji, zwłaszcza tych dużych: Dark Sagę, podstawowego Returninga, Odyseję, czy Mroczne Tajemnice oraz Czas Zapłaty, w które co prawda grałem, ale nie ukończyłem. Waga jak i lista zmian tego moda robią wrażenie. Widzę, że mod korzysta także z zasobów innych modyfikacji, ciekawie będzie zobaczyć jakieś elementy ze Złotych Wrót czy Z życia złodzieja, w którego właśnie gram.
Ale póki co poczekam sobie na Edycję Rozszerzoną pierwszego Gothica i wtedy zrobię sobie przejażdżkę przez trylogię Gothic, tyle, że zmodowaną:
Gothic + Edycja Rozszerzona (albo Reloaded Mod, jeśli wyjdzie w tym roku).
Gothic II: Noc Kruka + Returning (jeśli wyjdzie spolszczenie to w 2.0, a jak nie to pierwotną)
Gothic 3 + Community Patch 1.75 + Content Mod 2.6.2 + Quest Pack 4.2 + Konsekwencje
To będzie w sam raz okazja by uczcić 15-lecie serii Gothic.
Póki co gram powoli w pierwszego Gothica + Content Mod oraz w Z życia złodzieja. Przede mną jeszcze wieeele, wiele godzin, żeby przejść wszystkie ważniejsze modyfikacje. I pomyśleć, że te gry mają kilkanaście lat i ciągle powstaje nowa zawartość.