Dyskusja na temat modyfikacji 836844 2122

O temacie

Autor Simon Said

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 836844

Odpowiedzi 2122

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
a ktoś wcześniej pisał że nie będzie wersji angielskiej a tu proszę jest jeszcze szybciej niż polska to nawet lepiej bo angielski ogarniam na całkiem dobrym poziomie i już będę mógł zacząć przechodzić gothiczka tylko obawiam się że jak ta angielska wersja została przetłumaczona przez translator to będzie to tłumaczenie beznadziejne i kiepskie:)

Niemy

Niemy

Użytkownicy
posty477
Propsy50
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Czekałem na spolszczenie, a tu proszę - angielska wersja. Ogólnie trochę polatałem po Khorinis i tłumaczenie całkiem znośne, będzie w co grać.

Brimstone

Brimstone

Użytkownicy
posty117
Propsy43
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Czy ten temat jest updatowany o te wszystkie patche, które niby powychodziły przez ten czas?

Gallakappa

Gallakappa

Użytkownicy
posty11
Propsy3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Gallakappa

[G2] Returning 2.0
#103 2016-01-05, 18:21(Ostatnia zmiana: 2016-01-05, 18:27)
Głupie pytania, ale "instalacja" tego zangielszczenia to tylko podmienić plik za oryginalny script, tak?

Nieważne, inne pytanie mianowicie czy intro będzie z napisami spolszczane czy będzie nagrywane?
@Brimstone patche są gdzieś w środku tematu, na któreś stronie :)

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Ma ktoś może dokładną listę czym się różnią poszczególne poziomy trudności? Chciałbym trudnego Gothiczka, ale gówna typu głód czy ograniczony sen tylko psują frajdę z gierki (po kiego ktoś to tu wsadził). Wytrzymałość to już w ogóle idiotyzm żeby do Gothica wasadzać, ale jakoś może ujdzie w późniejszym etapie gry (stamina pasuje w Souls'ach/Bloodborn'ie, a nie w Gothic'u 2). Czy normalny poziom poza tego typu rzeczami i statystykami/rzeczami startowymi i potworkami w drodze przed miastem czymś się różni? Co do zangielszczenia to jest wporządku, wcześniejsze, jeszcze na Returningu 1.1 też było z chyba z translatora, było zrozumiałe i dało radę w miare normalnie grać.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
 :facepalm: To co byś chciał jeszcze na większych poziomach trudności poza tym co wymieniłem? Serio ludzie, weźcie zamknijcie dupy jak macie zamiar gadać takie głupoty :D

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Co do intra to można chyba powycinać teksty z normalnego dubbingowanego, pociąć i po podmieniać z ruskimi.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
:facepalm: To co byś chciał jeszcze na większych poziomach trudności poza tym co wymieniłem? Serio ludzie, weźcie zamknijcie dupy jak macie zamiar gadać takie głupoty :D

Nie sycz
Statystyki potworów/NPC są różne na normalu i hardzie? Czy tylko te dodatkowe rzeczy typu "wku****jącego"?

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
O kurde 10GB, ja mam takiego neta(z Orange 10kb/s) że Returninga 2.0 ściągałem od sylwestra :D

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy18
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ogólnie Poleciłbym zrobić jakiś samouczek do pobrania tych patchów, wersji językowych i paczek z innymi teksturami, by potem nie było 1000 pytań o to. :D

Gallakappa

Gallakappa

Użytkownicy
posty11
Propsy3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Gallakappa

[G2] Returning 2.0
#110 2016-01-05, 21:56(Ostatnia zmiana: 2016-01-05, 23:17)
@xMefistox dobry pomysł bo ja już sam się zgubiłem które pliki trza podmieniać przy teksturach :C
Może ktoś wie, czy w 1. rozdziale można się nauczyć walki 2x1h?

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Sentinel

[G2] Returning 2.0
#111 2016-01-05, 23:15(Ostatnia zmiana: 2016-01-05, 23:20)
Zainstalowałem patcha ale tego na rośliny i angielską wersję :D i na razie nie wywala błędów :)

Mam jeszcze jedno pytanie: Czy są jakieś nowe gildie główne dodane(nie licząc tych z Rebalance 2.1)?

z tego co wiem to nie ma jedyne co się zmieniło to teraz gildie są znacznie bardziej rozbudowane i mają więcej zadań do wykonania  :lol: patch na rośliny raczej nie za bardzo pomaga na błędy pamięci   :P

Post połączony: 2016-01-05, 23:20
@xMefistox dobry pomysł bo ja już sam się zgubiłem które pliki trza podmieniać przy teksturach :C
Może ktoś wie, czy w 1. rozdziale można się nauczyć walki 2x1h?

nic nie podmieniasz pobierasz tylko plik Textures_Original_G2_Returning rozpakowujesz i wrzucasz do folderu data   :P i już masz teksturki z gothica 2 nk:) oczywiście nie wszystkie tekstury podmienia  :P część tekstur zostaje z returna 2.0 ale to nawet lepiej  :) link podany był już parę razy na tym temacie:) tego textur packa opłaca się instalować jak ci gothic laguje albo wywala błąd pamięci  :D

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
patch na rośliny raczej nie za bardzo pomaga na błędy pamięci   :P

Ale na lagi pomaga :D

Monstrum

Monstrum

Użytkownicy
posty59
Propsy3
  • Użytkownicy
Returning 2.0 jest dostępny po angielsku?

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Sprawdziłem, statystyki potworów na poziomie hard są identyczne jak na normalu

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Ciekawe jak bardzo gra sie bedzie bugowala z marvinem xD

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Monstrum

Monstrum

Użytkownicy
posty59
Propsy3
  • Użytkownicy
Czy ktoś z was także nie ma głosu z podstawki gothica, a słyszy tylko z G2NK?

s3bek

s3bek

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
Będzie ktoś może robić lets play tego na yt? :> Chętnie bym obejrzał

marc990

marc990

Użytkownicy
posty3
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy

marc990

[G2] Returning 2.0
#119 2016-01-06, 13:24(Ostatnia zmiana: 2016-01-06, 13:30)
Gdybyśmy razem z ekipą Simena przepuścili tego moda przez translator to byłby gotowy w dzień prermiery : D Fajnie, że przynajmniej zadbali o wersję ANG.
No to czemu tego nie zrobicie? Zawsze coś jak ktoś chce pograć :)
Odnośnie wersji angielskiej którą wysłałem: Jest to wersja przepuszczona przez translator.
Wszystko piękne tylko dlaczego nie da się wypakować tej wersji po angielsku
http://zapodaj.net/4723d2b9693f9.png.html
Pobierz jeszcze raz ja takiego błędu nie miałem może uszkodziło się coś podczas pobierania ;)
Ogólnie Poleciłbym zrobić jakiś samouczek do pobrania tych patchów, wersji językowych i paczek z innymi teksturami, by potem nie było 1000 pytań o to. :D
Po co jakiś poradnik skoro wszystko jest wyjaśnione przy określonym temacie z linkiem do pobrania :D Jedyne co to wypakować te pliki do folderu Data ewentualnie poszukać gdzie jest plik o takiej samej nazwie i podmienić w innym folderze np: System większej logiki tu nie ma chyba :D

0 użytkowników
Do góry