Edycja Rozszerzona 6834 10

Ankieta

Oceń modyfikację w skali od 1-6.

1
2 (4.5%)
2
2 (4.5%)
3
5 (11.4%)
4
12 (27.3%)
5
18 (40.9%)
6
5 (11.4%)

Głosów w sumie: 43

Głosowanie skończone: 2015-12-13, 22:57

O temacie

Autor

Zaczęty 10.12.2015 roku

Wyświetleń 6834

Odpowiedzi 10

gothic1210
  • Gość
Gothic Edycja Rozszerzona to dość duża modyfikacja uzupełniająca do gry Gothic. Projekt skupia się przede wszystkim na tym czego nie dokończyli twórcy gry, oraz na wprowadzeniu nowych elementów. Gracz ma teraz możliwość większej interakcji ze światem, może warzyć mikstury, kopać rudę, czy pracować dla mieszkańców kolonii. Ponadto rozbudowane zostały wątki fabularne z podstawowej wersji gry. Jako Bezimienny będziemy mieli możliwość stawić opór tyranom takim jak Gomez czy Ryżowy Książę. Znudzeni klasycznym podziałem na trzy gildie poczują nieco świeżości w Obozie Bandytów. Bandyci to grupa osób, która postanowiła zignorować plany Magów, polecenia Magnatów i odrzuciła wiarę w Śniącego. Ci ludzie to wyrzutki z różnych obozów dla których liczy się przetrwanie, a nie ideały... 

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Daje bardzo mocne 4 z plusem. Moze dlatego, że w modyfikacje juz gralem, wiekszosc rzeczy przedstawionych widzialem, wiec pewnie nie robi to takiego wrazenia jakbym robil to pierwszy raz. W kazdym razie podoba mi sie bardzo ten kamień, do którego mag wody bezi sie modli. 4+ !

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Słabe 4 :P Mnie nie urzekł mag który się modli do kamienia. Poza tym 2 screen jest do bani i przedstawia chyba próbę ukrycia kanciastości gothica drzewami, według mnie powinno się unikać robienia tego typu screenów w kilkunastoletniej grze.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Wygląda skromnie, ale daję 4/6.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Screeny są słabe, ogólnie wygląda to skromnie, bez szału. 3/6.

OrtegaX

OrtegaX

Użytkownicy
Bractwo Gothica
posty361
Propsy303
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothica
Mocne 4 :)

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dałem dwa bo screeny strasznie nudne. Na wielu z nich pierwszy plan zasłaniają jakieś pierdoły typu krzak.

gothic1210
  • Gość
Gdyby jakiś buc nie zauważył to chciałbym powiedzieć, że:
- Pierwszy screen pokazuje wypełnione miejsce w kolonii. Modyfikacja uzupełnia wiele takich pustych polan z podstawki. Myślę, że level design w tych miejscach jest w porządku i warty pokazania. Nie wiem czego tam się spodziewał Shadow. Może zielonej, kwadratowej beczki z jego arsenału modeli. 
- Drugi screen obrazuje jak ogólnie prezentuje się textures pack. Faktycznie screen nie zawiera nowej lokacji, tylko panoramę na Kolonię, ale tak jak mówię, miał ukazywać jak komponują się tekstury jako całokształt. 
- Na trzecim screenie widzimy interakcje z magicznym kryształem. Niby nudy, ale coś czego w podstawce nie było.
- Czwarty screen to kuźnia z obozu bandytów. Lokacja została przemodelowana. W porównaniu do poprzednich wersji moda prezentuje się znacznie lepiej niż piec oparty o ścianę. 
- Ostatni screen to pokaz odświeżonego obozu bandytów. Jak widać bandyci nie mają własnego zamku z wieżami, wiec pewnie te dwie oceny 1 to dlatego. 

Mam nadzieję, że rozjaśniłem nieco. 

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6474
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Poza drugim screenem, który mnie odrzuca (rozumiem Twoje powody Outlander, naprawdę), reszta całkiem mi się podoba. Dupy nie urywa, ale zasługuje na piątkę z minusem. Mag Bezi od II. rozdziału zawsze spoko ; )

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Irdorath

Irdorath

Użytkownicy
posty23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Panie, piąteczka :) Kolonia w końcu nie jest pusta, co widać praktycznie na każdym screenie, w szczególności pierwszym. Pomysł z kapliczkami świet... świetnie zaimplementowany z wiedźmina ;), ciekaw jestem jak to będzie działać, np. dodatkowy pn albo coś. Tekstury drzew także są naprawdę dobre, a w obozie bandytów czuć ten klimat :). Nie mogę się doczekać nowej wersji moda(będe grał pierwszy raz).

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2281
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Edycja Rozszerzona
6pkt - [5] x6=        30
5pkt - [18] x5=        90
4pkt - [12] x4=        48
3pkt - [5] x3=        15
2pkt - (2) x2=        3
1pkt - [2] x1=        2

WYNIK (44 głosy łącznie)
188/6 x100% = 31,33%

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry