Returning 2.0 RU #2 167802 380

O temacie

Autor Simon Said

Zaczęty 7.11.2015 roku

Wyświetleń 167802

Odpowiedzi 380

g-ryznar

g-ryznar

Użytkownicy
posty14
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Obawiam się, że większość filmów z Returninga 2.0 pochodzi z wersji z 2013 roku, a z obecnych to tylko jazda na cieniostworze...

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
To się nie obawiaj, bo ostatnio wrzucili filmik z czarem i jeszcze inny na którym faktycznie był spadek FPS.

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jestem pewnien, że gdzieś był jeszcze filmik z celowaniem z G3. Tak samo na tych nowych filmikach nie widać HD w texturach.. Mi się wydaję, że oni trollują nas z tym, że mają takie spadki xD 

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Sam jesteś  strolowany, koleś co to nagrywał pewnie ma komputer z XX wieku.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Zastanawiam się nad kilkoma rzeczami odnośnie tego moda. Mianowicie: jak wygląda sprawa strzelania z broni dystansowej? Czy podobnie jak w Enklawie (Trazage jako twórca i tego i tego)?
Nie wiem, jak wygląda w Enklawie ale to w Returningu 2.0 jako w pierwszym modzie pojawi się możliwość swobodnego celowania bronią dystansową. Trazege nie jest twórcą Enklawy, więc takich rzeczy nie pisz, bo to kłamstwo.

Jak tak to nie wiecie może czy strzelanie z kuszy zostało poprawione (chodzi mi o to, że wraz z użyciem celownika ekranowego bełt po wystrzeleniu leci tam po paraboli, gdy w rzeczywistości jest to ruch raczej po prostej)?
Będzie lecieć po prostej, nie jest to możliwe do zrealizowania.

Dodatkowo jeszcze za istnienia Recovery team przekazano, że dodano kilka nowych umiejętności, wiadomo o nich coś więcej, oprócz oczywiście informacji ogólnych? Kojarzę, że chyba stolarka się tam przewijała...
Nie wiem co pisało dokładnie Recovery Team, ale w dokładniejszej liście zmian na pierwszej stronie możesz poczytać o paru nowościach jakie dodano :)

Filmiki... Oglądaj filmiki..... 
Wszystkie filmiki na obecnym kanale, poza tymi które tutaj dodałem są usunięte.

Obawiam się, że większość filmów z Returninga 2.0 pochodzi z wersji z 2013 roku, a z obecnych to tylko jazda na cieniostworze...
Cóż, wcześniej na tym kanale znajdowało się całkiem sporo nowych filmików, z 2015 i 2014 roku. Miło mi się oglądało np. pokaz Khorinis w R2.0 z muzyczką z G3, szkoda szkoda.

@Werewolf Pisali o tym na forum przeciez, co nie? jeszcze coś na rosyjskim czytałem.
Pisali, ale chyba jednak konsola będzie. Podejrzewam jednak, że osoba która napisze o jakimś błędzie i stwierdzi, że grała na kodach, to zarówno z polskiej strony, jak i z rosyjskiej pewnie nie będzie miała co liczyć na pomoc :P

CO DO CAŁEJ RESZTY: SKOŃCZCIE DYSKUSJE CZY MIELIŚCIE CZY NIE MIELIŚCIE CRASHY W REBALANCE 2.1, BO TO NIE JEST TEMAT, ANI TYM BARDZIEJ DZIAŁ OD TEGO. 

Dziękuję, pozdrawiam :)

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
nie no konsola kodów musi być, gdyż w gothicu , czy to returningu nie raz się pojawi sytuacja że bez użycia kodów nie przejdziesz dalej :wstyd: ja na rebalance 2.1 użyłem kodów trzy razy a konkretnie w dwóch zadankach pobocznych i w jednym głównym gdyż pojawiły mi się małe bugi uniemożliwiające wykonanie tych zadań :wstyd: jeśli wszystkie zadania da się wykonać bez bugów to mi konsola kodów nie jest do niczego potrzebna bo psuje zabawę :)

Trochę dziwne jest to, że grając już kilka razy w returninga nie doświadczyłem żadnego buga uniemożliwiającego mi dalszego kontynuowania przygody. Przedstaw konkretnie jakie bugi pojawiły się i przy jakich zadaniach.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

hardom

hardom

Użytkownicy
posty55
Propsy26
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja nie rozumiem  czemu twórcy tego moda zabierają nam konsole i ograniczają wolność jak w nowych grach ( mikropłatność w Assasynach) . Ja akurat nie gram z konsolą ale wdlg mnie to dość prawdopodobne że będzie jakiś bug do którego przyda się konsola.Poza tym jak ktoś chce grac na kodach to co ich to obchodzi , albo np ktoś chce sobie pozwiedzać mapę na samym początku gry. Naprawdę nie pojmuje tego po co usuwać z gry konsolę, mam nadzieję że jednak będzie.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Czy Wy w ogóle czytacie co ja Wam piszę? Jestem jedyną osobą, która Wam przynosi informacje z rosyjskiej strony i mówię, że konsole będzie. Osobiście, powinno się zablokować ją na zawsze, bo Wam mózgi psuje, ale to swoją drogą... A Ci, co piszą o rozwiązywaniu problemów kodami na siłę próbuję coś argumentować, bo:
1. Nigdy nie musiałem używać kodów w Returnie z powodu jakiś problemów.
2. Konsola, szczególnie w takim modzie jak R2.0, który jest pełen nowych funkcji, może jeszcze bardziej popsuć Wam grę.

No i jak już pisałem, Ci którzy będą korzystać z konsoli podczas gry nie będą mieli raczej liczyć co na pomoc zarówno po angielskiej, jak i po polskiej stronie.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Bo akurat się ktoś przyzna, że gra na kodach.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nawet jeśli, to jeśli poda problem, którego nikt inny nie ma to mu nikt nie pomoże, racja?

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Sentinel

Returning 2.0 RU #2
#170 2015-12-12, 16:03(Ostatnia zmiana: 2015-12-12, 16:11)
co do konsoli kodów nie była by ona do niczego potrzebna jakby mody działały poprawnie i dałoby się wykonać wszystkie zadania do końca:)

niestety mody są nieobliczalne co do bugów jakie mi się trafiły z zadaniami w returningu to:
-zniknięcie ulu mulu a jako że nie miałem żadnego save z tego momentu to musiałem użyć kodu
- w zadaniu dla myśliwych jakimś magicznym sposobem poległ mi myśliwy który skupywał ode mnie trofea( nie pamiętam imienia) nie wiem pobiegłem sprzedać trofea i ten myśliwy leżał martwy i tutaj również użyłem  kodu
- co do najważniejszego bugu to trafił mi się on w 7 rozdziale mianowicie zniknął mi gdzieś greg szukałęm wszędzie nawet w poradnikach warda i tam gdzie powinna być ta postać to jej nie było więc ją również przywołałem kodem:)
to tyle więc jak widać używam marvina tylko w wyjątkowych sytuacjach gdzie nie ma innego sposobu:)

wiem że te bugi które natrafiłem w returnie napisałem nie w tym temacie ale to odpowiedź dla użytkownika Maciuś

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Nie trzeba od razu wyłączać konsoli. Jest łatwy sposób na uniemożliwienie wpisania dowolnej komendy. Jeśli Trazege to interesuje, to mogę mu podesłać skrypt.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
co do konsoli kodów nie była by ona do niczego potrzebna jakby mody działały poprawnie i dałoby się wykonać wszystkie zadania do końca:)

niestety mody są nieobliczalne co do bugów jakie mi się trafiły z zadaniami w returningu to:
-zniknięcie ulu mulu a jako że nie miałem żadnego save z tego momentu to musiałem użyć kodu
- w zadaniu dla myśliwych jakimś magicznym sposobem poległ mi myśliwy który skupywał ode mnie trofea( nie pamiętam imienia) nie wiem pobiegłem sprzedać trofea i ten myśliwy leżał martwy i tutaj również użyłem  kodu
- co do najważniejszego bugu to trafił mi się on w 7 rozdziale mianowicie zniknął mi gdzieś greg szukałęm wszędzie nawet w poradnikach warda i tam gdzie powinna być ta postać to jej nie było więc ją również przywołałem kodem:)
to tyle więc jak widać używam marvina tylko w wyjątkowych sytuacjach gdzie nie ma innego sposobu:)

wiem że te bugi które natrafiłem w returnie napisałem nie w tym temacie ale to odpowiedź dla użytkownika Maciuś

Ulumulu ci znikło bo uderzyłeś nim orka. Reszta jest najprawdopodobniej konsekwencją wpisanego wcześniej kodu. Podstawowy gothic jest pełen bugów dlatego należy zapisywać stan gry co chwila i nie ma potrzeby używania żadnych kodów.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czemu miałoby służyć wyłączenie konsoli? Jak ktoś sobie popsuje grę kodami, to jego problem, ale jeśli ktoś chce się trochę pobawić i zrobić holokaust w Khorinis, to czemu mielibyście zabierać mu tę możliwość? ^^

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Czemu miałoby służyć wyłączenie konsoli? Jak ktoś sobie popsuje grę kodami, to jego problem, ale jeśli ktoś chce się trochę pobawić i zrobić holokaust w Khorinis, to czemu mielibyście zabierać mu tę możliwość? ^^
Takie zabawy to w zwykłym Gothicu, nie po to ruskie tyle tam pracują żeby zamiast przechodzić grę bawić się kodami.

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jedno nie przeszkadza drugiemu. Można najpierw przejść, a później się bawić.

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Znowu toczycie gówno-burze na tematy, które są mało ważne? Rzygać mi się już wami chce

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wyluzuj dobry człowieku, gdzie Ty te "gównoburze" widzisz? o_0 Ktoś się tu bluzgami obrzuca, bo nie zauważyłem? Zadałem pytanie, kolega mi odpowiedział, nikt się tu nie kłóci.

Wracając do głównego tematu: Jakie materiały z Czasu Zapłaty i Złotych Wrót wykorzystali twórcy Returna?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Ze Złotych Wrót chyba mi gdzies mignął drzewiec na ktoryms filmiku Returna. A z czasu Zaplaty nie wiem.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ze Złotych Wrót chyba mi gdzies mignął drzewiec na ktoryms filmiku Returna. A z czasu Zaplaty nie wiem.
Masz rację z drzewcem :P 

Z CZ widziałem animacje duali, ale zrezygnowano z niej (zwyczajnie za słaba) :P

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry