Returning 2.0 RU #2 167981 380

O temacie

Autor Simon Said

Zaczęty 7.11.2015 roku

Wyświetleń 167981

Odpowiedzi 380

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Będzie korekta, będą testy.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Rozumiem. W takim razie powodzenia w tłumaczeniu. 

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
ciekawe czy ogarnęli optymalizację w tym nowym returningu zwłaszcza w Jarkendarze. gdyż te częste crashe psuły rozgrywkę :/ W rebalance 2.1 do dzisiaj problem z crashami nie został naprawiony ciekawe jak będzie z nową wersją :hmmm:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
@Sentinel obejrzyj filmy autora. Nawet autorowi modyfikacji nie dziala ona w 30fps, optymalizacja wiec pewnie bedzie chujowa. Chyba, że nad tym popracuja.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
A pomyślałeś, o tym, że ten co to nagrywał to może na jakimś starszym kompie, według mnie optymalizacja będzie prawie taka sama, żaden problem wypierdolić textury z rozdzielczością 4k.

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
mam 8GB ramu więc dużych spadków nie powinienem mieć :P poza tym spadki płynności mi nie przeszkadzają :D Mówiąc o optymalizacji miałem namyśli czy naprawili problem częstego wywalania do pulpitu. W Rebalance 2.1 osiwieć można było jak w Jarkendarze returning wywalał mi co 15-20 minut, a przy teleportach to już nie mówie nieraz miałem po 4-5 crashy pod rząd zanim udąło mi się teleportować :/ ciekawe czy coś zrobili by to naprawić?

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Panie, a Returning system packa instalowałeś? 

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
wszystko miałem zainstalowane łącznie z system packiem i GMDK :/ W Global modzie miałem 4-5 crashy na całą grę a w returnie to kilkaset
 :/ poza tym z tego co wiem to nie tylko ja miałem ten problem oglądałem serie u Silverka i u niego też występowały masowe crashe w Jarkendarze :/ Oczywiście  w Khorinis i GD crashy było znacznie mniej

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Ja jak grałem w Rebalance 2.1 z patchem 1.3 to doświadczyłem z 10 crashy i to na początku później już wgl nie miałem ich.

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
ja ostatni raz grałem w wersje w rebalance na patchu 1.2 więc nie miałem okazji wypróbować patcha 1.3  :lol: no ale patch 1.3 jest zrobiony przez polaków i z tego co mówił Simen nie będzie tego patcha w returnie 2.0 ani nie będzie można go zainstalować :) więc albo obejść się bez tego patcha albo za jakiś czas polacy stworzą nowego patcha tym razem pod wersje 2.0 :)

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Grałem na patchu 1.3 i ani jednego crasha nie miałem.

qlwik

qlwik

Użytkownicy
posty41
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
U mnie to samo, crashe w jarkendarze, i to w zasadzie tylko na teleportach,
już wolałem biegać bo po użyciu teleporta szansa na crasha była w granicach 80%, jak miałem szczęcie to się udało, ale w zasadzie leciałem z miksturkami prędkości.

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
z tego co wiem to i w Górniczej dolinie były częste crashe zwłaszcza w nowych lokacjach dodanych przez returninga ale naprawił je polski patch 1.2 i jego również nie będzie w returningu 2.0 :/ zaczynam się obawiać o optymalizację returninga 2.0 ;( oby te obawy się nie spełniły

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Nie będzie konsoli, Nie będzie bugów ułątwiających grę, po za tym jakiś czas temu czytałem, że sporo czasu poświęcili na to, by gra się nie crashowałą, takżie zaufajcie im. 

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Nie będzie konsoli, Nie będzie bugów ułątwiających grę, po za tym jakiś czas temu czytałem, że sporo czasu poświęcili na to, by gra się nie crashowałą, takżie zaufajcie im. 
Skad wiesz, ze nie bedzie konsoli? :|

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Z tego co pamiętam sposób na crashe w jarkendarze jest następujący : sejvujemy gierke mając bezimiennego ustawionego bezpośrednio przed teleportem, następnie wczytujemy i kiedy pasek załadowania zapisu jest niemal przy końcu przytrzymujemy klawisz odpowiedzialny za ruch postaci do przodu. Dzięki czemu nasz bohater wchodzi w teleport kiedy jeszcze nawet nie mamy obrazu gry. Ten sposób jest również przydatny kiedy sejvujemy w ogniu walki.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
@Werewolf Pisali o tym na forum przeciez, co nie? jeszcze coś na rosyjskim czytałem.

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
nie no konsola kodów musi być, gdyż w gothicu , czy to returningu nie raz się pojawi sytuacja że bez użycia kodów nie przejdziesz dalej :wstyd: ja na rebalance 2.1 użyłem kodów trzy razy a konkretnie w dwóch zadankach pobocznych i w jednym głównym gdyż pojawiły mi się małe bugi uniemożliwiające wykonanie tych zadań :wstyd: jeśli wszystkie zadania da się wykonać bez bugów to mi konsola kodów nie jest do niczego potrzebna bo psuje zabawę :)

g-ryznar

g-ryznar

Użytkownicy
posty14
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zastanawiam się nad kilkoma rzeczami odnośnie tego moda. Mianowicie: jak wygląda sprawa strzelania z broni dystansowej? Czy podobnie jak w Enklawie (Trazage jako twórca i tego i tego)? Jak tak to nie wiecie może czy strzelanie z kuszy zostało poprawione (chodzi mi o to, że wraz z użyciem celownika ekranowego bełt po wystrzeleniu leci tam po paraboli, gdy w rzeczywistości jest to ruch raczej po prostej)? Dodatkowo jeszcze za istnienia Recovery team przekazano, że dodano kilka nowych umiejętności, wiadomo o nich coś więcej, oprócz oczywiście informacji ogólnych? Kojarzę, że chyba stolarka się tam przewijała...

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
: jak wygląda sprawa strzelania z broni dystansowej?
Filmiki... Oglądaj filmiki..... 

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry