[G2] L'HIVER Edition 0.9.3 PL 304858 436

O temacie

Autor bgb

Zaczęty 23.07.2015 roku

Wyświetleń 304858

Odpowiedzi 436

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
Dobra mój błąd myślałem że skrypty trzepa tylko polskie dać. :facepalm:
Jak dałem PL i RU to wszystko jest dobrze.  :ohmy:

Bawiłem się na Marvinie:
No i znalazłem błąd, może nie jest to jakiś wielki błąd ale napisze: zbroja Maga nazywa się "Szata Maga Ognia" a po dodaniu kaptura nazywa się  "Szata maga ognia"(małe litery) :D
I sarkofag w tej jaskini koło Lestera nie ma animacji otwierania(wiem że to nie wina spolszczenia)

I mam pytanie: Kto ma klucz do piwnicy magnatów tam gdzie znajduje się:
Spoiler
Zbroja Magnata ?

No i jeszcze jedno pytanie: Tekstury wczytywania map będą takie jak w starszej wersji spolszczenia czy zostaną takie jak w wersji BETA ?

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bawiłem się na Marvinie:
No i znalazłem błąd, może nie jest to jakiś wielki błąd ale napisze: zbroja Maga nazywa się "Szata Maga Ognia" a po dodaniu kaptura nazywa się  "Szata maga ognia"(małe litery) :D
Dobrze wiedzieć. Poprawię.

I sarkofag w tej jaskini koło Lestera nie ma animacji otwierania(wiem że to nie wina spolszczenia)
Tak, niektórych sarkofagów nie można otwierać.

I mam pytanie: Kto ma klucz do piwnicy magnatów tam gdzie znajduje się:
Spoiler
Zbroja Magnata ?
Spoiler
Kruk  :fuckyeah:

No i jeszcze jedno pytanie: Tekstury wczytywania map będą takie jak w starszej wersji spolszczenia czy zostaną takie jak w wersji BETA ?
Zostaną nowe ekrany wczytywania. Polskie zostały dodane jedynie z tego względu, że poprzednie, rosyjskie miały napisy w cyrylicy. Teraz, gdy autor zdecydował się użyć znanego każdemu napisu "LOADING" myślę, że nie ma sensu dłużej ich używać. Tym bardziej, że te nowe ekrany są bardzo estetyczne:)

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
Paczka od Akila dla Baltrama nazywa się "Dostawa Beltrama"
Miecz Ferosa ma napis "Broń Jednoręczna" na dole opisu a nie na górze jak reszta.
Młot Innosa  też ma napis inaczej.

Ta receptura ulepszania zbroi od Carla którego pancerza dotyczy ?
Jest napisane "Pancerza Królewskiego" ale takiego nie ma. Chodzi o zbroję Paladyna czy te pancerze z Myrtany?

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ta receptura ulepszania zbroi od Carla którego pancerza dotyczy ?
Jest napisane "Pancerza Królewskiego" ale takiego nie ma.
Jest. Carl powinien sprzedawać jego plany.

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
Carl sprzedaję 2 pancerze myrtańskie(chyba) ale żaden nie ma w nazwie "królewski" i oto mi chodziło  :trollface:

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Carl sprzedaję 2 pancerze myrtańskie(chyba) ale żaden nie ma w nazwie "królewski" i oto mi chodziło  :trollface:
Tylko jeden z nich nazywa się myrtański. Drugi schemat nosi nazwę: schemat vengardzkiego pancerza, a pod spodem ma opis: używanego przez gwardię królewską. To właśnie ten pancerz. Po wykuciu będzie już mieć nazwę Królewski pancerz.

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
Jednak nazywa się Królewski Pancerz :D
Gdy teraz zacznę grać na BETA i wyjdzie wersja finalna to będę musiał od nowa ?

Splash

Splash

Moderator
posty4211
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Tak.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdy teraz zacznę grać na BETA i wyjdzie wersja finalna to będę musiał od nowa ?

Tak.

Splash, karwojtasiuk raczej pyta o wersję finalną spolszczenia do 0.93, a nie finalnej wersji Lhivera jako takiej (teraz spolszczenie jest opublikowane jako otwarta beta, z uwagi na to że nie miałem czasu sam tego testować).
Jednakże nie spodziewam się wielu błędów w tej becie, a już na pewno nie takich, których poprawa wymagać będzie uruchomienia nowej gry, więc zapewne wszystko będzie działać.

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
Jak będzie nowa wersja L'Hivera to wiem że save'y nie działają :D
Ale nowa wersja spolszczenia to nie wiedziałem czy wymagana nowa gra i oto mi chodziło.

Dzięki bgb za odp. Już się zabieram za testowanie bez MARVINA  :trollface:

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
1 tom ksiąg tworzenia run wody nazywa się Wodny krąg a nie tak jak reszta.

lyric

lyric

Użytkownicy
posty5
Propsy1
ProfesjaKompozytor
  • Użytkownicy
Elo bgb. Kiedy wersja 0.93 pl ukaże się mod db? Podasz datę? I czy ktoś z was miał problem z instalacją tego teksturpacka1.1?
("Install G2NoTR-SystemPack-1.1.exe http://goo.gl/4XwWQZ")
Ja tam porównując z filmami na yt nie widze różnic tekstur a wedle instrukcji znalezionych to instaluję. Wywala mi buga więc pominąłem to. Nie wiem czy różnica jest duża bo jej nie widzę :v Mam lhivera(ale jeszcze nie zacząłem kampanii) i d3d11 mod.

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
a ja mam pytanie jak tu uczyc sie HP ?
mam 9 lv a tylko 110 hp -_- da sie tu w jakiś sposób za PN zwiekszyc to ?

JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kiedy wersja 0.93 pl ukaże się mod db? Podasz datę?
Na razie spolszczenie jest w fazie otwartych testów. Do tej pory jedynie jeden użytkownik zgłaszał jakiekolwiek uwagi (za co mu dziękuję). Powiedzmy, że poczekam jeszcze tydzień i już oficjalnie wydam spolszczenie z wszelkimi poprawkami (także na moddb).

I czy ktoś z was miał problem z instalacją tego teksturpacka1.1?
("Install G2NoTR-SystemPack-1.1.exe http://goo.gl/4XwWQZ")
To nie jest żaden texturepack, tylko patch który generalnie usprawnia Gothica. Szczegółowy opis masz tutaj:
http://themodders.org/index.php?topic=20751.0

a ja mam pytanie jak tu uczyc sie HP ?
mam 9 lv a tylko 110 hp -_- da sie tu w jakiś sposób za PN zwiekszyc to ?
Nie można uczyć się hp. Jedyny sposób, by zwiększyć życie to chyba tylko mikstury.

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
to strasznie lipne rozwiazanie -_- zeby hp nie dało sie zwiekszyć a i za lv gówno jest dawane.
Do tego te ceny ze golda nie ma skąd brac -_- wszystko praktycznie po 1 złota sie sprzedaje co jest gównianym rozwiązaniem.

Jeżeli mod zmieniał by grafike i nie ingerował aż tak w rozgrywkę to byłby dla mnie spoko a w tej formie jest pięknym modem ubrudzonym gównem

JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

lukis88

lukis88

Użytkownicy
alder24
posty132
Propsy32
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • alder24
Pograłem już sobie trochę w wersję 0.91 więc mogę już co nieco ocenić. Poziom trudności jak dla mnie po prostu miodzio ^^ Na początku jest bardzo trudno i ciężko coś zabić, to ale jak się już dostosuje odpowiednią taktykę to każdego potwora można ubić bez straty HP (np trolla na 6 lvl). Ten mod sprawił, że dużo czasu poświęciłem na dobieraniu sposobów walki z odpowiednim przeciwnikiem. Nawet stada wilków można rozdzielić na pojedyncze osobniki. Jest też znacznie więcej exp do zdobycia na potworach. Zazwyczaj wchodziłem do Jarkendaru z 14 lvl, teraz wszedłem z 19 (co wcale nie ułatwiło mi tam rozgrywki), a oprócz zwiedzenia nowej części wyspy nic inaczej nie zrobiłem.
Co do złota, to wcale nie uważam, że jest go za mało. Myślę, że jest go w sam raz. Nowe receptury na zbroje, mikstury kosztują spora pieniędzy, a fajnie jest pochodzić w tych nowych pancerzach. Tak samo zwiększenie cen strzał i bełtów (przesadne jak dla mnie) sprawia, że granie na dystans jest dość drogim przedsięwzięciem.
Ja nie mam problemu z HP. Zwiększa się ono co poziom, jak w zwykłym Gothicu, ale chyba trochę mniej jest dodawane. Można oczywiście kupić jakieś mikstury, czy recepturę od Sagitty. Jeśli dobrze pamiętam, to chyba modlitwa do Innosa czasem zwiększała. Można też poświęcić 1000 złota na ofiarę dla Darona i zyskujemy trochę HP.
A teraz najważniejsze - wygląd świata. Muszę przyznać, że bardzo spodobały mi się zmiany w terenach Khorinis, zwłaszcza samo miasto jest po prostu piękne. Wygląd farm też jest bardzo klimatyczny. No i nowe obszary są dość ciekawe, zwłaszcza obszar na południe od miasta. Do tego terenu nie mogę się przyczepić, ale na przykład tereny za Onarem, czy przy piramidzie są jak dla mnie trochę za puste, nie tylko jeśli chodzi o potwory. Las jest po prostu mało gęsty i za mało rzeczy leży na ziemi.
Zmiany w Jarkendarze ograniczają się tylko do ostatniej komnaty świątyni Adanosa i jak dla mnie to zdecydowanie zmiana na minus.
No i teraz przede wszystkim Górnicza Dolina. Jak dla mnie straciła cały swój klimat. Wszędzie pełno jaskrawo zielonych drzew i trawy. W dawnym Starym Obozie - drzewa, w zamku - drzewa. Jak ta cała zieleń ma się do oblężenia i ataków smoków? Twórca zdecydowanie tutaj przesadził. Jeszcze zmieniona została muzyka, co też odbiera klimatu. Powiększony las jest spoko, podobnie jak tereny za kopalnią Grimesa (tu znowu jest za pusto, jak i potwory, jak i jakieś pniaki, kamienie itp), ale ciężko jest znieś tą zieleń przy zamku.
No i jeszcze zabrano część run teleportacyjnych, co jak dla mnie jest tylko irytujące.

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po dołączeniu do gildii złodziei, Hanna ma opcję dialogowa "proszę oto księga" ale bohater wypowiada kwestię "Czy w kryjówce wszystko w porządku". Trzeba podmienić tekst. Na razie kończę pierwszy rozdział innych błędów nie znalazłem. Kiedy można się nauczyć wykuwania zaawansowanych pancerzy u Carla ? W 2 rozdziale ?

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po dołączeniu do gildii złodziei, Hanna ma opcję dialogowa "proszę oto księga" ale bohater wypowiada kwestię "Czy w kryjówce wszystko w porządku". Trzeba podmienić tekst. Na razie kończę pierwszy rozdział innych błędów nie znalazłem.
Dzięki. Poprawione.

Kiedy można się nauczyć wykuwania zaawansowanych pancerzy u Carla ? W 2 rozdziale ?
Poziom drugi w rozdziale drugim, trzeci w trzecim.

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
+ tylko nowe pancerze da się ulepszyć ? czasami znikają mi ulepszenia np. zbroja złodzieja, niby wcześniej mogłem ją przekuć a nie miałem składników a teraz w ogóle nie wyświetla się możliwość jej przekucia, fajnie by było jakby ktoś wrzucił screnny przekutych pancerzy

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
+ tylko nowe pancerze da się ulepszyć ? czasami znikają mi ulepszenia np. zbroja złodzieja, niby wcześniej mogłem ją przekuć a nie miałem składników a teraz w ogóle nie wyświetla się możliwość jej przekucia, fajnie by było jakby ktoś wrzucił screnny przekutych pancerzy
Chyba chodzi Ci mistrzowską szatę? Możesz ją przekuć w pancerz zabójcy lub szatę alchemika, ale jeden wybór wyklucza drugi. Opcje przekucia będą widoczne na kowadle, ale bez składników nie da się tego zrobić i nie jest to bug.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry