Uruchomienie Złotych Wrót z użyciem Reparse Script w Gothic Starterze 3236 16

O temacie

Autor

Zaczęty 8.07.2015 roku

Wyświetleń 3236

Odpowiedzi 16

john50side
  • Gość
W jaki sposób mogę przetransportować świat z moda Złote Wrota do G2 NK z teksturami, ludźmi, nowymi meshami i innymi rzeczami stworzonych przez modyfikację? Moim celem jest uruchomienie moda ZW z opcją przy Gothic starterze: Reparse Scripts, abym mógł wykorzystać świat i ludzi z ZW oraz w tym samym świecie dodawać nowe zbroje, pancerze itp.

Użyłem programu Gothic VDFS to wypakowania plików modvdf (Zlotewrota) i je wypakowywałem do podstawowego G2 NK. Robiłem już wiele prób i kopii plików, i jestem już tym wszystkim wykończony. Nie wiem jak osiągnąć ten efekt którego potrzebuje, dla przypomnienia: Uruchomienie Złotych Wrót z użyciem Reparse Script w Gothic Starterze

Liczę, że jakaś miła osoba będzie w stanie mi pomóc

Oto kilka błędów jakie mi wyskakują.
Spoiler

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Nie uruchamia się modów z opcją reparse scripts. To nadpisuje skrypty z moda.
Komunikaty chyba są oczywiste. Brakuje plików.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

john50side
  • Gość
Musi być jakiś sposób. Sprawdzałem w Gothic VDFS w plikach tego modu, i nawet tam tych dwóch plików nie ma: MFX_SKOK_WIARY i GOLD_MYST.

Splash

Splash

Moderator
posty4212
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Bo to są efekty cząsteczkowe. Tworzy się je w skryptach (scripts/system/pfx). Efekty cząsteczkowe można wstawiać do świata jako voby (NazwaEfektu.pfx), a przez to, że uruchomiłeś moda z opcją parsowania twoich skryptów, nie ma tych efektów, które są w świecie moda. Dlatego pojawiają się błędy o brakujących PFXach.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

john50side
  • Gość
Czyli nie da się nic zrobić abym mógł dodawać pancerze i inne do świata Złotych Wrót?

Splash

Splash

Moderator
posty4212
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Musisz zdekompilować skrypty moda GothicSourcerem i w nich wprowadzić zmiany. Następnie musisz te skrypty skompilować i zapakować do paczki .mod za pomocą GothicVDFS. Gothic to nie Skyrim, nie da się "wstrzykiwać" pojedynczego skryptu.

john50side
  • Gość
Dzięki za to. Obawiam się, że nie umiem tego zrobić. Jest gdzieś poradnik, skąd mógłbym się nauczyć obsługi tego?

chicken

chicken

RaveN Studio
posty1230
Propsy559
ProfesjaNierób
  • RaveN Studio

john50side
  • Gość
Czy mógłby mi ktoś z tym pomóc? Skoro jest taka możliwość, chcę ją za wszelką cenę spróbować, będzie to niezwykle korzystne dla mojej machninimy. Przeszedłem ten świetny mod Złote Wrota, ale do machinimy którą mam zamiar nagrywać w tamtym świecie, będą mi potrzebne nowe hełmy które mam w zwykłym Gothicu, nowe pancerze, i przede wszystkim ingerencja w skrypty, aby móc wyłączyć to, że piraci atakują nas jeśli nie jesteśmy w stroju pirata. Wiem, że to wiele ile wymagam, ale bardzo mi na tym zależy, w związku z tym mogę tutaj liczyć na czyjąś pomoc, bo nie wiem co mam konkretnie zrobić w tym Gothic Sourcerze.

Jeśli ktoś zdecydowałby mi się pomóc, zapraszam na mój skype: john50side, gdzie będziemy mogli się lepiej i szybciej dogadać. Pomóżcie mi!

Post połączony: 2015-07-24, 11:13
Gdyby ktoś źle zrozumiał, zależy mi na:
1. Odpaleniu moda ZW z funkcją "Reparse Script" bez żadnych błędów. - podobno potrzebny jest do tego Gothic Sourcer, ale je nie umiem się tym posłużyć, może ktoś mi pomoże
2. Dzięki funkcji "reparse script" mieć możliwość powrzucania do skryptów gry różne zbroje i hełmy.
3. Mieć możliwość ingerencji w skryptach złotych wrót, gdzie mógłbym wyłączyć atak piratów na ludzi bez pancerza piratów..

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Odpaleniu moda ZW z funkcją "Reparse Script" bez żadnych błędów
:facepalm:
Przecież zostało ci powiedziane, że MUSISZ zdekompilować skrypty i wypakować moda. Nie wstrzykniesz pojedynczych skryptów, dojrzyj do tego.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

john50side
  • Gość
Wiem, że mam to zrobić, ale nie wiem jak. Dlatego liczę na pomoc.

Post połączony: 2015-07-24, 12:20
Nie wiem jaki plik konkretnie mam zdekompilować. Gothic Sourcer v3.14 wydaje się skomplikowany dla takiego nowicjusza jak ja. Potrzebuję dobrego poradnika w języku PL lub dobrze napisanej czyjejś rady odnośnie tego jak mam to zdekompilować i wpakować. Czy mogę liczyć na społeczność themodders?

Splash

Splash

Moderator
posty4212
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Potrzebuję dobrego poradnika w języku PL lub dobrze napisanej czyjejś rady odnośnie tego jak mam to zdekompilować i wpakować.
http://themodders.org/index.php?topic=1070.0

Skryptów Złotych Wrót nie zdekompilujesz GothicSourecem 3.14 ze względu na Ikarusa.
http://themodders.org/index.php?topic=24611.0

john50side
  • Gość
Czyli przy użyciu Sourcera v.3.15 który uwzględnia tego całego Ikariusa, będę mógł to zrobić?

Splash

Splash

Moderator
posty4212
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Niczego nie obiecuję, bo nigdy się w to nie bawiłem.

john50side
  • Gość
A mógłbyś mi wyjaśnić czym jest ten Ikarius? No i może doradzisz coś jeszcze od siebie :)

Splash

Splash

Moderator
posty4212
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator

john50side
  • Gość
Przy pierwszej próbie, czyli przy użyciu GothicVDFS 2.6, już są problemy.. "Unexpected VDFS version". Posiada ktoś starszą wersję?
http://themodders.org/index.php?topic=1070.0

Post połączony: 2015-07-24, 13:24
Tracę resztki sił. Doinstalowałem g2mdk, dalej problemy. Moddowanie Gothica to męka..

Post połączony: 2015-07-24, 13:46
Posiada ktoś GothicVDFS na Gothic 2 NK, przy którym nie będą występowały problemy takie jak: "Unexpected VDFS version"?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry