loot skyrim jak używać 20860 34

O temacie

Autor Szulwik

Zaczęty 22.06.2015 roku

Wyświetleń 20860

Odpowiedzi 34

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Żelazko

loot skyrim jak używać
#20 2015-06-25, 04:13(Ostatnia zmiana: 2015-06-25, 07:13)
Ciężko będzie użyć szybkiej podróży skoro crashuje mnie zanim zdążę gdziekolwiek dojść  :hmmm:

Spróbuje tych sposobów co mi podałeś, jeśli się nie uda, przeinstaluje wszyściutko od nowa. Tym razem bashem.

Przeinstalowałem tego moda, i miałem chyba najdłuższy okres bez crasha. No ale i tak crash się trafił.  A do tego tekstury są zjebane. No cóż, trzeba reinstal zrobić. I znowu ślęczeć nad tym parę godzin ;(

Przeinstalowałem grę, odpaliłem kompletnie czystego skyrima, nawet skse nie wrzuciłem...Dostałem crash zaraz po wylądowaniu alduina.
Weź jeszcze usuń pliki ini z folderu documents/dokumenty tam gdzie są zapisy gry i sprawdź czy nadal crashuje.
Ini pliki powinny się same utworzyć po odpaleniu gry. Może masz coś źle poustawiane. Spróbuj też zagrać z bardzo niskimi ustawieniami graficznymi.

Post połączony: 2015-06-25, 07:13
O na śmierć zapomniałem o SKSE memory patchu i ENB Boost, które mogą zapobiec crashą.

Steam\SteamApps\common\skyrim\Data\SKSE
W SKSE.ini wklejasz to
[General]
ClearInvalidRegistrations=1

[Memory]
DefaultHeapInitialAllocMB=768
ScrapHeapSizeMB=256

ENBoost
http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/38649/? na nexus jest sam ini plik
http://enbdev.com/download_mod_tesskyrim.htm tutaj jest zawartość ENBoost

Wszystko wklejamy do głównego kataloga ze Skyrimem tam gdzie jest skse_loader i pliki exe.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Ze swojego doświadczenia wiem, że CWO to jest ogólnie strasznie brudny i ciężki w użyciu, fajne, ale absolutnie niewarte swojej ceny, zwłaszcza posiadając więcej niż 100 pluginów. U mnie spowodowało to, że parę bitew musiałem zakończyć konsolą, a po bitwie o Wichrowy Tron zniknęli mi z miasta zupełnie strażnicy, a Brunwulf nie został jarlem.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Szulwik

loot skyrim jak używać
#22 2015-06-25, 14:19(Ostatnia zmiana: 2015-06-25, 15:54)
Usunięcie plików ini nic nie dało. Co więcej nawet na czystym skyrimie mam te zjebane tekstury.

skopiowałem skse do skyrima i w folderze data nie ma żadnego pliku/folderu skse. Także nie mogę znaleźć pliku skse ini.

edit. Wgrałem ten enb series i problem chyba został rozwiązany. Zdążyłem uciec z Helgen, dość do rzecznej puszczy, potem do białej grani. A potem jeszcze przejechałem się do Markartu i nie dostałem żadnego crasha. Co do tekstur to nie widziałem nic niezwykłego. Jedynie widziałem bawoła z wymalowanymi znakami.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
skopiowałem skse do skyrima i w folderze data nie ma żadnego pliku/folderu skse. Także nie mogę znaleźć pliku skse ini.
Pliku SKSE.ini może nie być w data/SKSE ale jeśli nie ma folderu SKSE to masz źle zainstalowany SKSE. :facepalm:
Po prostu go stwórz i zapisz plik tekstowy  w notepadzie jako SKSE.ini

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Szulwik

loot skyrim jak używać
#24 2015-06-25, 20:09(Ostatnia zmiana: 2015-06-25, 20:38)
A co z całą zawartością tego pliku? Tylko to co wcześniej podałeś?

A po za tym mam dokument tekstowy skse w dokumenty-my games-skyrim-data.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
A co z całą zawartością tego pliku? Tylko to co wcześniej podałeś?

Masz klej go do data/skse tam gdzie masz gre zainstalowaną i wiecej mnie nie truj o takie proste pierdoły.

http://www.speedyshare.com/GNq3M/SKSE.ini

A po za tym mam dokument tekstowy skse w dokumenty-my games-skyrim-data.
To są logi, tym się nie przejmuj.
Tylko weź nie odinstalowywuj moda takiego jak Civil War Overhaul czy innego polegającego na skryptach w środku grania bo ci się rozrypie szystko i dalej bedziesz mial crashe.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
kurde, coś poknociłem. Zainstalowałem te mody za pomocą wrye basha, ale z niewiadomych przyczyn przy wyborze postaci wszystko było po angielsku. Skopiowałem ręcznie spolszczenia tych modów tam gdzie trzeba, i zamiast zaczynać grę jak w alternative start mod zaczyna mi się gra tak jak w oryginale ;/

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Pewnie spolszczenie jest nieaktualne, jeżeli polega ono na podmianie esp. I przyzwyczaj się do grania z angielskimi napisami, bo nie do każdego moda jest aktualne i dobrze zrobione spolszczenie.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
z tym że jak za pierwszym razem zainstalowałem to było ok.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Szulwik

loot skyrim jak używać
#29 2015-06-28, 22:40(Ostatnia zmiana: 2015-06-29, 12:46)
Jeszcze jedno pytanie.

Żelazko napisał że część modów można dodawać w trakcie gry, a część trzeba przed zaczęciem nowej gry. Czy dungeony można wgrywać w trakcie gry? Bo jak czytam przy opisach że niektóre są zalecane dopiero przy konkretnym poziomie, to równie dobrze mógłbym je wgrać dopiero gdy dany poziom osiągnę.

kurwa mać, wgrałem te same mody tak samo jak za pierwszym razem (przy użyciu nmm) i crashuje mi zaraz po pokazaniu loga bethesdy. Kurwa, gdy już wszystko wydawało się być ok, to znowu coś się pierdoli.

Dobra, ogarnąłem. Jak na razie wszystko działa dobrze, tylko nie wiem czemu w Markarcie nie pojawił się ten koleś co daje liścik po napaści renegata na kobietę...

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Od siebie to ogólnie polecam filmiki Od Gopher'a - Skyrim Mod Sanctuary. Koleś tłumaczy wszystko jak krowie na granicy, z anielską cierpliwością podchodzi to tematu, omawia wszystkie szczegóły i rozwleka się do granic możliwości na każdą mniej/bardziej ważną pierdołę, odpowiada w komentarzach dotyczących problemów z "czymśtam". Jedyny minus to taki, że żeby cokolwiek zrozumieć trzeba ogarniać angielski w stopniu średnio-komunikatywnym. Ja, jako że jestem laikiem w modowaniu, pościągałem i poinstalowałem (nie wszystkie oczywiście :D) kilkanaście większych modów z pierwszej trzydziestki skyrimnexusowej (mniejsze prawdopodobieństwo że coś się spierdoli, projekty aktualizowane na bieżąco, wszystkie compatibility patche wypisane na stronie głównej danego projektu), a i tak po rozpoczęciu nowej gry doświadczam efektu "barrel roll'a" (aż do momentu dojechania do Helgen, ale to - poza moją irytacją - póki co nie przyniosło negatywnych efektów a mam już ponad 210 godzin i jestem w Solstheim). Jedynym błędem jakim do tej pory napotkałem, jest niepojawianie się questa o odzyskanie miecza w Riftenie. Polecam też grać w angielską wersję gry, bo po modowaniu Falloutów wiem, że jakimś cudem te gry (F3, FNV i właśnie SKYRIM) bardziej lubią wrzucanie obcojęzycznych modyfikacji na angielską wersję gry.

Ja z kolei chciałbym zadać @Żelazko tylko jedno pytanie. Czy słyszał o modyfikacji (bardzo mnie zaintrygowała, w pewnym stopniu poprawia klimat) Deadly Mutilation i jakie są jego odczucia na temat tejże modyfikacji.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Ja słyszałem i nowe efekty są tylko na vanilijnych pancerzach, więc nie warto.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Żelazko

loot skyrim jak używać
#32 2015-06-30, 16:57(Ostatnia zmiana: 2015-06-30, 17:08)
Lub CBBE pancerzach. Fajna polecam. Bugi będą wychodzić na pozostałych pancerzach jak Immerisve Armors  lub mod nie będzie działać w ogóle na nich chociaż ale i tak warto dla samych przyjemności odciupania magowi ręki np lub spalania przeciwników lub żeby im łeb wybuchnął jak ich porazi się błyskawicą...

Ten mod ma tendencja "zejścia ze śruby z gwintu" na ciężkich load orderach więc pasuje od czasu do czasu zaglądnąć do MCM i zrestetować moda zaznaczając reset player’s effects.

Post połączony: 2015-06-30, 17:07
Jeszcze jedno pytanie.

Żelazko napisał że część modów można dodawać w trakcie gry, a część trzeba przed zaczęciem nowej gry. Czy dungeony można wgrywać w trakcie gry? Bo jak czytam przy opisach że niektóre są zalecane dopiero przy konkretnym poziomie, to równie dobrze mógłbym je wgrać dopiero gdy dany poziom osiągnę.

kurwa mać, wgrałem te same mody tak samo jak za pierwszym razem (przy użyciu nmm) i crashuje mi zaraz po pokazaniu loga bethesdy. Kurwa, gdy już wszystko wydawało się być ok, to znowu coś się pierdoli.

Dobra, ogarnąłem. Jak na razie wszystko działa dobrze, tylko nie wiem czemu w Markarcie nie pojawił się ten koleś co daje liścik po napaści renegata na kobietę...

Czytaj opis moda autora zazwyczaj zaznaczy czy można go dodać w trakcie rozgrywki. Tylko jak już zacząłeś grać nie zmieniaj zbytnio strukturę load orderu i nie odapalaj LOOT.
Jeśli te lochy nowe lokacje mody to tylko jakiś nowa lokacja z leveledlist-ą przeciwników to nie ma co się obawiać. Bardziej trzeba uważać na mody które coś skryptują w grze. A czy mod coś skryptuje w grze poznasz po jego zawartości sprawdzając czy nie ma folderu scripts (folder scripts może byc w pliku BSA więc tam też zaglądnij).

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czytaj opis moda autora zazwyczaj zaznaczy czy można go dodać w trakcie rozgrywki. Tylko jak już zacząłeś grać nie zmieniaj zbytnio strukturę load orderu i nie odapalaj LOOT.

Wybaczcie że odkopuje tak stary wątek, ale uznałem że nie ma sensu zakładać nowego dla jednego pytania.

Skoro nie mogę uruchamiać loota po wzięciu nowej gry, to jak mam ustalić kolejność wczytywania modów?

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
https://www.youtube.com/watch?v=a0QiuaIBstw

Loota nie odpalaj po wczytywaniu istniejącego zapisu, bo zmieniasz load order. Przy nowej grze, jeżeli usuwałeś lub dodawałeś w międzyczasie jakieś mody, jest to nawet wskazane.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry