Błędy i bugi w wersji 1.4 139245 298

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 15.05.2015 roku

Wyświetleń 139245

Odpowiedzi 298

lukis88

lukis88

Użytkownicy
alder24
posty132
Propsy32
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • alder24
karolson1223 szukaj na półkach tuż przy ziemi, a jak masz telekineze to poszukaj nią
Duke Nukem u magów, ale większość leży porozrzucana po świecie, dlatego dobrze go przeszukuj :)

Bardzo się cieszę, że wyszedł wreszcie patch, ostatni raz grałem w modyfikację w jej pierwsze, beta wersje. Widzę duży postęp i mimo licznych błędów to niezwykle przyjemnie grało mi się w CZ. Muzyka jest genialna i niezwykle klimatyczna. Głębia to raj dla zbieraczy (tyle grzybków :P), no i miło było zobaczyć naprawioną głębię, bo pamiętałem tylko jej pierwszą, zbugowaną wersję. Stary obóz, jak stary obóz, widzę trochę niewykorzystany potencjał z zadaniem Inwigilacja. Nowy obóz jest niezwykle klimatyczny wraz z Orlim Gniazdem, aż z bólem go wyzwalałem :(. Podoba mi się rozwinięcie wielu wątków, które mogłem szczątkowo przetestować w wersji beta. Duale mimo że trochę sztywne to jednak całkiem przyjemnie się nimi walczy. Nowa magia też jest dobra, zwłaszcza ogłuszający pocisk. Przyjemnie się eksploruje świat z  kompanami przed wejściem do OR, można się nieźle wyekspić. Potem przespać z 15 dni, zebrać naraz nowych rekrutów dla obozu i ekspić ponownie do 15 lvl xD. Szkoda, że jest tyle niewykorzystanej przestrzeni, jak jaskinie czy trudno dostępne miejsca, które starannie wyszukuje z nadzieją na jakieś ciekawa znaleziska. Aż zadziwiające, ze większość itemków znalazłem podczas bety, a teraz ledwo mogę sobie przypomnieć o ich istnieniu. Ogólnie pełen szacunek dla wszystkich, którzy pracowali nad modyfikacją.  
Mam kilka pytań:
1) Czy istnieją w świecie gry inne duale od zardzewiałych mieczy? Wiem, że jest 7 rodzajów, ale żadnych nie znalazłem.
2) Czy kowalstwo działa jak należy? Bo u mnie jest napisane, że potrzeba szczypiec, a nigdzie ich nie ma. Alchemii jeszcze nie próbowałem, kwestia czasu.
3) Czy jest gdzieś kluczyk który otwiera składzik pod karczmą w OR? Nie pytam gdzie jest, ale czy jest :P
4) Czy po "instalacji" tego patcha na miecz runiczny, trzeba zaczynać grę od nowa?
Jest oczywiście trochę błędów. Prosiłbym, aby twórcy sprawdzili, bo u mnie nie wszystko działa. Jak na przykład misja z jaszczuroczłekami (w obozie orków), misja "Orle Gniazdo" gdzie Georg ze wszystkimi atakują mnie, zadaje "Rozłam" u mnie nie działało, popsuta kamera po zielu Lestera, brak Alter Ego i brak walki z nim,  czy niewielki szczegół jak znikający Roderic od razu po pokonaniu Truana bez dialogu. Mimo wszystko grało mi się świetnie. Obecnie gram już 2 raz i to zaraz po skończeniu poprzedniej rozgrywki :)

karolson1223

karolson1223

Użytkownicy
posty34
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
niestety nie mogę używać telekinezy za mało mam punktów magi to nie mogę znaleźć ten almanach odrodzenia poproszę o kod na almanach odrodzenia 

lukis88

lukis88

Użytkownicy
alder24
posty132
Propsy32
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • alder24
Jakbyś pochodził dookoła półek z książkami i szukał na najniższym poziomie (to chyba było w najbardziej zacienionym miejscu komnaty) to byś pewnie znalazł. Kod to chyba: almanach_res

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@ karolson1223 A wykonałeś zadanie "Próba Mroku"?

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

karolson1223

karolson1223

Użytkownicy
posty34
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
nie wiem co dalej i nie wiem jak wykonać próbę od nekromanty poproszę o jakieś wskazówki  :hmmm:

Post połączony: 2015-05-28, 20:36
grałem w to kiedyś ale nie pamiętam wszystkiego pamiętam jak kiedyś doszedłem i to było przed przywrócenia mocy miecza wtedy to mnie strasznie wywalało grać się nie dało a teraz ogóle mnie nie wywala i nie zacina 

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
nie wiem co dalej i nie wiem jak wykonać próbę od nekromanty poproszę o jakieś wskazówki  :hmmm:
Przecież było już pisane ze 2 razy, że musisz zrobić zepsute zadanie Próba Mroku, przyzywając alter-ego kodem pc_hero_alterego :facepalm:
3) Czy jest gdzieś kluczyk który otwiera składzik pod karczmą w OR? Nie pytam gdzie jest, ale czy jest :P
Za tymi drzwiami nic nie ma, nawet żadnego pomieszczenia.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
@lukis88
1. Miały zostać dodane w podziemiach klasztoru, ale najwidoczniej nie zostały.
2. Powinno działać dobrze.
3. Nie mam pojęcia, prawdopodobnie nie ma. :P
4. Nie trzeba grać od nowa. Ale trzeba uważać, żeby nie zmieniać runy w mieczu po zmianie świata. Będę się starał wyeliminować ten błąd.

Misja z jaszczuroczłekami nie działa jak dobrze pamiętam z powodu zamkniętej bramy. Georg - chodzi ci o to, że nie rzucają się na Znamię? Jaki jest problem z zadaniem "Rozłam"?

lukis88

lukis88

Użytkownicy
alder24
posty132
Propsy32
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • alder24
1) W podziemiach klasztoru, w końcowej komnacie jest chyba z 4 czy 5 pustych skrzyń :P
2) Musze popróbować jeszcze jakoś to kowalstwo bo może jakoś da się u mnie pominąć te szczypce
3). W tym pomieszczeniu są jakiś skrzynie, widziałem przez ściany :P

Co do misji z jaszczurkami, to bramę otworzyłem normalnie, tylko ten Hashtag (jakoś tak go zapamiętałem :D) wchodzi to tej pierwszej jaskini, pokonuje generała i dalej już tylko stoi, nie ma żadnej kwestii dialogowej.
Z Georgiem to nie tylko nie rzucają się na Znamię, ale on rzuca się na mnie co prowadzi do ogólnej nienawiści względem Dicka.
Zadaniem "Rozłam" to właściwie u mnie praktycznie nie istniało. Nie działo się zupełnie nic. Nikogo nie było pod Orlim Gniazdem, żadnych nowych dialogów, nawet muzyka rebelii się nie włączyła. Po prostu nic się nie zmienia. Może to był tylko u mnie problem.
Jeszcze z innych błędów, to pamiętam że nie było mieczy dla Diego w składzie w ostatnim rozdziale. No i jeszcze coś stylistycznego, niby rebelia w Wolnej Kopalni, ale jak w 6 rozdziale tam wchodziłem to strażnicy jak stali tak stali, a niewolnicy ciągle wydobywali rudę. Albo Fletcher pod koniec Rebelii w NO siedzi na tych skałach, mówi, że go demony pochlastały i zabiły jego ludzi, więc można by dodać np z 2 martwych strażników :P Czy tez w kotle w Wolej Kopalni najpierw są najemnicy, potem oni znikają i pojawiają się strażnicy, a potem pojawiają się ci sami najemnicy xD Czy w właściwym kotle jest tylko 2 najemników i z 3 niewolników, którzy mają zabić z 50 strażników xD
Błędów wypatrzyłem więcej, ale na większość przymykałem oko i jakoś dawałem radę przejść większość misji.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Jeśli chodzi o błędy to:

1. Kamerka po wypaleniu ziela od Lestera czasami się trzęsie,
2. Znikający Roderic po walce z Truanem (Nie wiem czy tak miało być)
3. Brak duali w klasztorze zmiennokształtnych.
4. "Nienawistny Kirgo" (Prawdopodobnie przeoczenie twórców CZ, zgodnie z jego lore, Kirgo przyłącza się do najemników, wybraliście złe ustawienie tego NPC, ponieważ podczas wyzwalania WK, Kirgo się na nas rzuca)
5. Strażnicy w WK stoją jakby nigdy nic po przyjściu na ratunek Torlofowi (powinniście zrobić, że sam na nich wyskakuję z Toporem i jest bitka).

Więcej błędów (jak na razie) nie pamiętam... :D

Post połączony: 2015-05-28, 23:02
EDIT: Gdzie jest to miejsce, gdzie Skip podkrada Ryżówkę?

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

lukis88

lukis88

Użytkownicy
alder24
posty132
Propsy32
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • alder24
@Necro59
Naprzeciwko kuźni, pomiędzy siedzibą Gomeza, a siedzibą magów.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Czyli to jednak nie był ostateczny i finalny patch :lol2:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
No jak widzisz nie :D . Ja cieszę się, że Adanos nadal naprawia ten MEGA dobry mod .

lukis88

lukis88

Użytkownicy
alder24
posty132
Propsy32
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • alder24
@Adanos
http://www.speedyshare.com/5dU8c/saves-czaszaplaty.rar
http://www.speedyshare.com/BjSz5/Nekrosaves.rar

Oto moje zapisy, z przed siedziby nekromanty. a dokładniej to ten drugi link Necrosaves. Save 9 to przed wejścia do jaskini, save 10 przed teleportem. Ten pierwszy link to moje wszystkie zapisy z obecnej gry. Głównie są to zapisy po odwiedzeniu "Nie Wolnej Kopalni". W samej kopalni pojawiała się masa błędów. Błąd przy walce, próbujesz zadać cios - access violation. Jakoś się przez to przebrnęłem, więc wychodzę z kopalni, po rozmowie z kolesiem biegnę za nim do wyjścia z kotła i nagle koleiny access violation. Ten był słabo opisany, a wywalało dość często w tym samym miejscu na rampie w drodze do wyjścia z kotła WK. Szybko się teleportowałem, idę po miecz runiczny i tuż przed miastem orków znowu ten sam błąd. Nie miałem w poprzedniej grze takich błędów. Na szczęście po zdobyciu miecza już mnie nie wywalało, ale do tamtych miejsc nie zaglądałem ponownie.
Co do innych bugów, to idąc droga magii dostajemy dwie szaty, jedna od Lerena, druga do Miltena.  Co więcej wczoraj jakimś sposobem znalazłem 2 zbroje paladyna "naprawione przez Aidana" w moim ekwipunku. Nie prowadziłem żadnego dialogu z nim o tym (nie wiedziałem, że nawet taki jest), a zniszczoną wersję wciąż mam. 

karolson1223

karolson1223

Użytkownicy
posty34
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam mam problem otóż zapisałem zapis gry w tym zadaniu co z Lesterem chodzisz w bractwie misją z bestią jak wczytuje grę to mnie wywala nawet zapisu nie mogę wczytać bardzo prosiłbym zapis po 2 rozmowie z Lesterem 

Schmidtek

Schmidtek

Użytkownicy
posty129
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
dwie szaty to jeszcze nic, można mieć dwa miecze runiczne

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Głównie są to zapisy po odwiedzeniu "Nie Wolnej Kopalni". W samej kopalni pojawiała się masa błędów. Błąd przy walce, próbujesz zadać cios - access violation. (...) Nie miałem w poprzedniej grze takich błędów.
Może to przez patch? :D

Co więcej wczoraj jakimś sposobem znalazłem 2 zbroje paladyna "naprawione przez Aidana" w moim ekwipunku.
Te zbroje nie są dodane za pomocą skryptów, mają ją statuy w jaskini przed spotkaniem z nekromantą oraz Roderic i Truan, ale im nie można zabrać. Chyba że w jakiejś skrzyni znalazłeś.

dwie szaty to jeszcze nic, można mieć dwa miecze runiczne
Przed rytuałem podczas dialogu z Lerenem Rick powinien ściągnąć miecz runiczny i przekazać mu. Potem odbieramy miecz z "ołtarza". Ech, znowu funkcja gothicowa nie działa. :|

Schmidtek

Schmidtek

Użytkownicy
posty129
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przed rytuałem podczas dialogu z Lerenem Rick powinien ściągnąć miecz runiczny i przekazać mu. Potem odbieramy miecz z "ołtarza". Ech, znowu funkcja gothicowa nie działa. :|

Chodzi mi o to, że po rytuale, można odkupić zniszczony miecz, który dawaliśmy Lerenowi.

karolson1223

karolson1223

Użytkownicy
posty34
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
proszę o zapis przed rozmową z Lesterem chodzi o misję z bestią prosiłbym o zapis nie chce mi się grać od początku 

lukis88

lukis88

Użytkownicy
alder24
posty132
Propsy32
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • alder24
Może to przez patch? :D

Te zbroje nie są dodane za pomocą skryptów, mają ją statuy w jaskini przed spotkaniem z nekromantą oraz Roderic i Truan, ale im nie można zabrać. Chyba że w jakiejś skrzyni znalazłeś.
Błąd podczas walki występował jeszcze przed patchem z mieczem runicznym (w mojej poprzedniej rozgrywce), ale bardzo sporadycznie. Aten drugi to nie mam pojęcia co to jest.
Co do zbroi to na pewno nie znalazłem ich w żadnych skrzyniach. Roderic zniknął zaraz po pokonaniu Truana, więc ta opcja też odpada. Nekrofila jeszcze nie odwiedzałem gdy znalazłem te zbroje.
Od Lerena można jeszcze odkupić ten miecz pożogi czy coś tym rodzaju, z misji dla maga. To samo jest z podejrzaną miksturą od Tarana. Jeszcze pamiętam, jak koleś mnie do Wolniej Kopalni prowadził, to na miejscu miał mi miecz odebrać, a że go nie miałem założonego, to wywaliło mnie do pulpitu :P W cmentarzysku orków wywala błąd, wydaje mi się, że chodzi o coś z orcstaff w skryptach, linijka 255, ale nie pamiętam tego już dokładnie.
@karolson1223 dlatego właśnie zapisuje się grę na kilku zapisach ;) Błędów w CZ jest jeszcze trochę, a któryś może ci uniemożliwić przejście gry. Moje zapisy, które wstawiłem, są właściwie zaraz przed tym momentem, więc dużo nie stracisz.

karolson1223

karolson1223

Użytkownicy
posty34
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
a nie ma nikt zapisu przed rozmową z Lesterem w Obozie Rebeliantów 

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry