karolson1223 szukaj na półkach tuż przy ziemi, a jak masz telekineze to poszukaj nią
Duke Nukem u magów, ale większość leży porozrzucana po świecie, dlatego dobrze go przeszukuj

Bardzo się cieszę, że wyszedł wreszcie patch, ostatni raz grałem w modyfikację w jej pierwsze, beta wersje. Widzę duży postęp i mimo licznych błędów to niezwykle przyjemnie grało mi się w CZ. Muzyka jest genialna i niezwykle klimatyczna. Głębia to raj dla zbieraczy (tyle grzybków

), no i miło było zobaczyć naprawioną głębię, bo pamiętałem tylko jej pierwszą, zbugowaną wersję. Stary obóz, jak stary obóz, widzę trochę niewykorzystany potencjał z zadaniem Inwigilacja. Nowy obóz jest niezwykle klimatyczny wraz z Orlim Gniazdem, aż z bólem go wyzwalałem :(. Podoba mi się rozwinięcie wielu wątków, które mogłem szczątkowo przetestować w wersji beta. Duale mimo że trochę sztywne to jednak całkiem przyjemnie się nimi walczy. Nowa magia też jest dobra, zwłaszcza ogłuszający pocisk. Przyjemnie się eksploruje świat z kompanami przed wejściem do OR, można się nieźle wyekspić. Potem przespać z 15 dni, zebrać naraz nowych rekrutów dla obozu i ekspić ponownie do 15 lvl xD. Szkoda, że jest tyle niewykorzystanej przestrzeni, jak jaskinie czy trudno dostępne miejsca, które starannie wyszukuje z nadzieją na jakieś ciekawa znaleziska. Aż zadziwiające, ze większość itemków znalazłem podczas bety, a teraz ledwo mogę sobie przypomnieć o ich istnieniu. Ogólnie pełen szacunek dla wszystkich, którzy pracowali nad modyfikacją.
Mam kilka pytań:
1) Czy istnieją w świecie gry inne duale od zardzewiałych mieczy? Wiem, że jest 7 rodzajów, ale żadnych nie znalazłem.
2) Czy kowalstwo działa jak należy? Bo u mnie jest napisane, że potrzeba szczypiec, a nigdzie ich nie ma. Alchemii jeszcze nie próbowałem, kwestia czasu.
3) Czy jest gdzieś kluczyk który otwiera składzik pod karczmą w OR? Nie pytam gdzie jest, ale czy jest

4) Czy po "instalacji" tego patcha na miecz runiczny, trzeba zaczynać grę od nowa?
Jest oczywiście trochę błędów. Prosiłbym, aby twórcy sprawdzili, bo u mnie nie wszystko działa. Jak na przykład misja z jaszczuroczłekami (w obozie orków), misja "Orle Gniazdo" gdzie Georg ze wszystkimi atakują mnie, zadaje "Rozłam" u mnie nie działało, popsuta kamera po zielu Lestera, brak Alter Ego i brak walki z nim, czy niewielki szczegół jak znikający Roderic od razu po pokonaniu Truana bez dialogu. Mimo wszystko grało mi się świetnie. Obecnie gram już 2 raz i to zaraz po skończeniu poprzedniej rozgrywki