Odkrycia w Gothicu 61155 165

O temacie

Autor

Zaczęty 23.01.2008 roku

Wyświetleń 61155

Odpowiedzi 165

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Odkrycia w Gothicu
#100 2008-03-23, 10:22(Ostatnia zmiana: 2008-04-22, 14:34)
W plikach pewnego testModela () znalazłem to:
   ////Npc_LearnTalent   (self,TAL_SNEAK);   
   ////Npc_LearnTalent   (self,TAL_STEAL);   
   ////Npc_LearnTalent   (self,TAL_PICKLOCK);   
   ////Npc_LearnTalent   (self,TAL_ACROBAT);   

////Npc_LearnTalent   (self,TAL_HEAL);   
   ////Npc_LearnTalent   (self,TAL_MANA);   
   ////Npc_LearnTalent   (self,TAL_IRONWILL);   

albo to:

//Npc_LearnFightTalent (self, TAL_1H_SWORD2);
   //Npc_LearnFightTalent (self, TAL_1H_AXE2);

EDIT: Lakis, sword2 to nie 2h, bo jest napisane tal_1H_sword2...

Lakis

Lakis

Użytkownicy
posty20
  • Użytkownicy
To Heal, Mana to miała być pewnie regeneracja, Ironwill nie wiem co znaczy, a sword2 i axe2 to najpewniej umiejętność walki mieczami i toporami 2h.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Ironwill nie wiem co znaczy
Żelazna wola?

Lakis

Lakis

Użytkownicy
posty20
  • Użytkownicy
Znalazłem dwie rzeczy: w spacerze w świątyni śniącego koło pięści trolla na liście itemów (na ostatniej zdaje się) jest zapisane zwój itarscrollmassdeadth. Ale nie było go w skryptach. Drugi sposób na szybką śmierć. Idziemy pod plac wymiany i płyniemy w stronę bariery. Niezależnie od HP zginiemy.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
oks, a ja coś takiego (może wiecie, może nie). W Gothic 2 jak i w NK w koszarach, w pokoju z fotelem i kominkiem, w rogu jest skrzynia, w niej zlota misa z opisem ze wyryto na niej imiona onar i jego zony (nie pamietam imienia) gdz ja sie wezmie mozna isc do zony onara i dac jej mise, bedzie exp i nagroda :D  i sie ucieszy z waznej pamiatki (srx za brak ynakow, ale klawiatura sie popsula0

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Whooooo... Dark  ja to odkryłem dosyć dawno, nawet wiem jaka fajna nagródka jest :D

Комиссар RBT

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
nom, ja za 1 podejściem do gothica. Z tego co pamiętam to chyba 100 szt. zł

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Jak przynosisz tej całej żonce Onara ta miche jak dołączasz do najemników to przy ustalaniu czynszu idziesz do niej aby jako nagrode powiększyla czynsz o 10 sztuk złota, gadasz z Onarem i już ci płaci 60 szt. złota

Комиссар RBT

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Słyszałem ,że w NK można przyłączyć się do magów wody. Nie testowałem bo nie chciało mi się grać po raz 23797 moją najbardziej znienawidzoną gildią. Wiecie coś  o tym?

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Na marvin mode wszystko się da. W NK jako tako, to się da przyłączyć do wodnego kręgu.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Nie, nie! Chodzi mi o maga wody!

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny

Zoom

Odkrycia w Gothicu
#111 2008-05-11, 22:38(Ostatnia zmiana: 2008-05-11, 22:41)
zależy o co ci chodzi jak na kodach to b marvin b "eab" i sobie gildie podmieniamy inaczej nie staniesz sie magiem wody :D

Cronix

Cronix

Użytkownicy
posty10
  • Użytkownicy
Cytat: Borys link=topic=245.msg15039#msg15039 date=May 11 2008, 22:38\'
zależy o co ci chodzi jak na kodach to b marvin b "eab" i sobie gildie podmieniamy inaczej nie staniesz sie magiem wody :D

Ja gdzieś czytałem, że sie da...-trzeba robic dużo zadań dla nich czy cuś, ale to chyba "dmuchanie w banie"

WAKACJE

Nie pójdę do piachu, gdy ktoś mi powie: czas umierać brachu. Nie dam się uśpić śmierci słowom, pójdę do grobu z podniesioną głową.

Jeśli myślisz, że jesteś tym, za kogo uważają cię twoi przyjaciele i twoi wrogowie, to znaczy, że z pewnością siebie nie znasz.

Klik

HEH

LOL

"Tylko jeden szkop..."

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
Dementuję wszystkie plotki na temat tego czy da się wstąpić do magów wody. Nie da się. Sprawdziłem w skryptach.

"Wolna wola jest iluzją!"

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Jednak czy wszechświat to tylko cząstki elementarne?

"I am the blade of TheModders!"

Keretsel

Keretsel

Użytkownicy
posty312
Propsy10
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Wybaczcie mi że odświerzam ten stary temat, tej starej gry :)  ale zebrało mi się na dyskusja na temat trailera:
http://pl.youtube.com/watch?v=mDUDxlPs8gk&...feature=related - tego, w którym można zobaczyć niebo, ładniejsze od tego które mogliśmy zobaczyć w tym co dostaliśmy oraz co ciekawsze- trolla rzucającego głazami z jakąśtam fizyką :|
http://pl.youtube.com/watch?v=W6JTbpXipnU&...feature=related - oraz ten na którym w menu widać multiplayer.
Może już było ale chciałbym poznać wasze zdanie czemu tego nie było... Brak czasu? Lenistwo twórców?

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444

Retsked

Odkrycia w Gothicu
#115 2009-02-03, 21:47(Ostatnia zmiana: 2009-02-03, 21:49)
Stworzenie dobrego MMO wymaga ogromnej pracy i umiejętności. Zrobienie takiej gry jest dużo prostsze - mały świat, trochę przedmiotów, żadnych super-combosów, instancji i innych buffów.

Mi podoba się animacja machnięcia mieczem do przodu.

Jakich znacie kucharzy w Starym Obozie?

Pietrek

Pietrek

Użytkownicy
posty98
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W SO? Snaf i dwóch, albo trzech w zamku. Jeden z niech miał chyba na imię Balor, czy jakoś tak.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Cytat: Keretsel link=topic=245.msg43897#msg43897 date=Feb 3 2009, 22:35\'
1. tego, w którym można zobaczyć niebo, ładniejsze od tego które mogliśmy zobaczyć w tym co dostaliśmy 2. trolla rzucającego głazami z jakąśtam fizyką :)
3. Może już było ale chciałbym poznać wasze zdanie czemu tego nie było... Brak czasu? Lenistwo twórców?
ad 1. w G1 niebo specjalnie było szare, aby spotęgować ponury klimat kolonii (analogicznie w GD w G2)
ad 2. przeoczyłem, w którym momencie? tym niemniej chyba nie było więcej fizyki niż przy odbijaniu się strzał w standardowym Gothicu.
ad 3. zwykła zmiana koncepcji. zrezygnowano z MP na rzecz RPG.

mi osobiście spodobały się turlające gobliny.

Pietrek

Pietrek

Użytkownicy
posty98
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zysk - 1:37

Szkoda, że zrezygnowali z paru opcji (efekt "odbicia" czaru, rzucanie głazem przez trolla, walki na arenie). Niektóre mogłyby występować np. jako ukryte opcje dostępne po ukończeniu gry, w jakimś specjalnym trybie, lub czymś podobnym.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
ciekawe co oni chcieli osiągnąć prezentując ten zajebisty skok z kilkuset metrów gdzie bohater ląduje na równe nogi :) .

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry