search protect - jak usunąć to GÓWNO przez wielkie W 6930 15

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 3.02.2015 roku

Wyświetleń 6930

Odpowiedzi 15

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Mam problem z pewnym procesem/aplikacją. Wygląda to tak:
Spoiler
Usunąłem ten program już z komputera, wyczyściłem logi, ale pozostało jeszcze to po nim. W czym to przeszkadza? Otóż nie mogę ustawić w Chrome nowej karty jako startowej, dwa, samo istnienie tego syfu w moim systemie mnie denerwuje. Znalazłem pewien poradnik, zamieszczę jego treść:
Spoiler
1. Zamykamy przeglądarkę.
2. Wchodzimy w Komputer > Dysk (C:) > w Plikach Programów (x86) lub Program Files (nie pamiętam w którym się to cholerstwo zagnieździło).
3. Szukamy folderu SupTab i próbujemy go usunąć. Oczywiście się nie da, bo trzeba najpierw zamknąć procesy uruchomione przez program siedzący w tym folderze. Ale tak czy siak klikamy "Usuń". Pokazuje się okienko "Czy na pewno chcesz przenieść ten folder do Kosza?" Na razie nie robimy z tym nic więcej. Czeka ono na swój czas i wasz refleks Dodany obrazek
4. Z paska pulpitu uruchamiamy Menedżera Zadań.
5. Wyszukujemy procesy:
- HpUI.exe
- Ie Plugin Service
- Loader32.exe
- Loader64.exe
- oraz wszystkie działające procesy waszych przeglądarek (mimo ich wcześniejszego zamknięcia).
6. Zamykamy je lub zamykamy ich drzewo procesów. A przynajmniej próbujemy to zrobić. Jak wspomniałem wcześniej dosyć szybko się one odradzają (na filmiku dały się zamknąć bez problemu). Największe problemy miałem zdaje się z HpUI.exe, trzeba tutaj trochę potestować w której kolejności je zamykać. Gdy uda wam się zamknąć je wszystkie macie 1 lub 2 sek. zanim się ODTWORZĄ.
7. I tu przychodzi nam z pomocą otwarte wcześniej okno z pytaniem o usunięcie SupTab (dobrze, żeby było gdzieś pod ręką). Szybciutko potwierdzamy jego usunięcie przez naciśnięcie "Tak".
Uff i już prawie po kłopocie.
8. Zaczynamy porządki. Usuwamy z kosza wykasowany folder SupTab.
9. Prawym klawiszem myszki klikamy na skrót waszej przeglądarki. Otwiera się okno "Właściwości: Mozilla Firefox" a w niej zakładka Skrót.
10. W elemencie docelowym ma zostać "C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox" i nic więcej, dlatego musimy usunąć "nadpisany" przez malware odnośnik. Zamykamy Właściwości klikając "Zastosuj".
11. Uruchamiamy przeglądarkę. W Firefoksie wchodzimy w Narzędzia > Opcje > Ogólne i klikamy "Przywróć domyślną" (chodzi o wykasowanie strony startowej umieszczonej tam przez malware). Potwierdzamy "OK" i zamykamy przeglądarkę. Po jej ponownym uruchomieniu, otworzy się już Strona startowa Firefoxa.

Staram się robić to jak w tym poradniku, ale mimo że te procesy wyłączę to i tak nie mogę usunąć tego folderu "SupTab", robię to chyba z odpowiednią szybkością bo procesów nie ma w momencie kiedy usuwam folder. Dodam, że naprawdę szybko się odradzają. Jakiś "informatyk" coś tego?  :F

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Zainstalowało się to gówno u mnie na chrome, to go odinstalowałem i zniknęło  :D

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Dobra, poradziłem sobie. Poradnik jest ok, tylko że koleś podał złą nazwę jednego z procesów, tego ostatniego. Już nie pamiętam jak ona wyglądała u mnie. Trzeba naprawdę szybko z tym działać. U mnie to siedziało już któryś miesiąc, odinstalowałem to od razu, ale zostało to co podałem wyżej. Moi siostrzeńcy lubią instalować takie właśnie syfy.:/

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)
AdwCleaner  zniszczy wiekszość tego dziadostwa, polecam!

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Dzięki, ale na razie jest spoko. Z mojej winy nigdy takie gówno nie pojawia się na komputerze. Odpowiedzialni są za to moi siostrzeńcy. A tak to używam ogólnie ccleanera.
Denerwuje mnie tylko, że po przeczyszczeniu nim rejestru muszę od nowa w biosie ustawić 4 rdzenie(bo fabrycznie mam 3). Nie będę już tematu w tej sprawie zakładał, unikam czyszczenia, a jak go robię to od razu lecę do biosu i ustawiam 4 rdzeń.:)

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
A tak to używam ogólnie ccleanera.

Nie radzę  używać tego gówna.  :antyprops:

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A tak to używam ogólnie ccleanera.

Nie radzę  używać tego gówna.  :antyprops:

Konstruktywne.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
@ UP Jak ci ten programik zepsuje kompa, tak żebyś musiał robić format, to będziesz inaczej śpiewał  :ok:

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Zepsuje? Używam tego programu od trzech lat i nic nie zepsuł.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
No to masz farta  :lol2: Bo mi net przestał działać przez ten program i format dopiero pomógł :/

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Pierdolenie bez dowodu ludzie masowo używają cc i nikt problemów niema  wciąż się w topce trzyma jako najlepszy odkurzaczu syfu internetowego itp
Dam se reke uciąć ze twój problem był związany z czym innym.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

JesusJediMater

JesusJediMater

Użytkownicy
posty35
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
AdwCleaner  zniszczy wiekszość tego dziadostwa, polecam!
AdwCleaner i Malwarebytes Anti-Malware i wszystko wróci do normy.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Pierdolenie bez dowodu ludzie masowo używają cc i nikt problemów niema  wciąż się w topce trzyma jako najlepszy odkurzaczu syfu internetowego itp
Dam se reke uciąć ze twój problem był związany z czym innym.
Akurat jak dobrze pamiętam to było swego ostrzeżenie że program może uznać jakieś tam pliki systemowe za niepotrzebne, nadal tego nie naprawili?

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Ja używam ccleanera od kilku lat i jestem zadowolony. Zresztą kwestia tego rejestru, itd. nie jest tak ważna. Na starym kompie używałem tego dość często, na nowym praktycznie nie potrzebuje bo chodzi mi bez przycięć.

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
AdwCleaner  zniszczy wiekszość tego dziadostwa, polecam!
Ja polecam format c:

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Ja polecam linuksa.

makin' bacon

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry