Problemy z zadaniami 543517 1433

O temacie

Autor

Zaczęty 2.02.2015 roku

Wyświetleń 543517

Odpowiedzi 1433

gothic1210
  • Gość
Gdzie mogę znaleśc wyjątkowy trunek dla Bartholo?
U Jeremiasza.

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
Spamer, hejter, męczydupa
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Spamer, hejter, męczydupa
Czy "Cios Sztyletu" ma znaczenie w jakimkolwiek zadaniu? Kiedy sam wykorzystałem księgę i wypiłem sporządzony trunek postać oberwała i zaczeła poruszać się jak zombie... ale nigdzie nie trafiłem na osobników potrzebujących takiej trutki :/

Piyer

Piyer

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Jak wykonać zadanie obrony placu wymian dla Thorusa? Wybiłem wszystkich bandytów, rozmawiałem ze strażnikami kolo opuszczonej kopalni, następnie z strażnikiem na placu wymian, który spytał czy ze wszystkimi rozmawiałem i z automatu odpowiedz że nie. Z strażnikami bramy na plac wymian nie ma żadnej kwestii w tej sprawie. Pomocy PLZ

Gepsiu

Gepsiu

Użytkownicy
chicken <3
posty233
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • chicken <3
Mam odnaleźć Gor Na Lina.
Siedzi w karczmie w NO i prowadziłem śledztwo na temat kto go tak urządził.
Za wszystkim stoi bodajrze Butch, którego nie mogę znaleźć :facepalm:
Udałem się do Cronosa po herbatę na kaca, ale z Gor Na Linem nie mam żadnej kwestii dialogowej.

cip cip cip Kukuryku cip cip cip

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Mam odnaleźć Gor Na Lina.
Siedzi w karczmie w NO i prowadziłem śledztwo na temat kto go tak urządził.
Za wszystkim stoi bodajrze Butch, którego nie mogę znaleźć :facepalm:
Udałem się do Cronosa po herbatę na kaca, ale z Gor Na Linem nie mam żadnej kwestii dialogowej.

Jak wcześniej wybiłeś bimbrowników z jaskini koło obozu, to zadanie leci do kosza. Bug.

Asartan

Asartan

Użytkownicy
posty22
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Moje kilka pytanek:
1. Jak wykonać zadanie "skrytka"? Znalazłem już 3 miejsca na ukrycie rudy: jaskinia w pobilżu mostu prowadzącego do SO, jaskinia obok krypty gdzie zdobywamy kamień ogniskujący z Miltenem, ruiny pod wieżą (tam gdzie jest ten potwór do zadania Morakh. Mimo to brak z Willem dialogu odnośnie ukończenia zadania

Podpinam się pod pytanie. Da się tego questa w ogóle wykonać czy jest zbugowany przez powtarzające się kwestie dialogowe u Willa? Sprawdzałem wszystkie 3 kryjówki naraz (pod mostem, koło Cavalorna, koło kamiennego kręgu) i osobno a tu... Lipton bo zadania nie idzie oddać...

gothic1210
  • Gość
Bug, już poprawiony. Za kilka tygodni ukaże się duży patch. 

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Bug, już poprawiony. Za kilka tygodni ukaże się duży patch.
Czekam z niecierpliwością :)
A z drugiej strony... Nie pomyślałeś, aby podnieść koszty nauki siły, zręczności i innych umiejętności co jakieś progi? Np. od 30 siły 100 bryłek, od 60 150 bryłek itd...

Asartan

Asartan

Użytkownicy
posty22
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Asartan

Problemy z zadaniami
#188 2015-02-27, 21:56(Ostatnia zmiana: 2015-02-27, 22:02)
Problem z podstawki Gothica pozostał - overpowergaming w handlu/barterze...

Nie można jakoś podnieść cen za wszystko do kupienia 3, 4 krotnie, dać 1/10 wartości wszystkiego na skupie (jak w NK), droższa nauka zależnie od współczynników (koszt 50 - 100 bryłek co 10 pkt wydaje się rozsądną alternatywą) i przede wszystkim - ceny na pancerz +50%/100%. Fakt że długo się w nich nie pobiega (poza 1 rozdziałem i ubraniem myśliwego) no ale niech będzie czuć że coś nowego na klatę jest... wyjątkowe.

Mając 10k rudy w 4 rozdziale bez bicia NPCów, regularnego handlu i wydawania bryłek od czystego alkoholu, roślin na prętach stali kończąć :D.

I jeszcze jedna rzecz która jest wspomiana przez niejakiego Guya a której nie widać w grze - różnice w cenach pomiędzy obozami. Niech to będzie widać niech piwerko, szynka, bochenek razowego czy stalowa broń w NO będzie wreszcie drogie. Na miłość boską to jest kolonia karna gdzie ceny powinny być wyjebane w kosmos a tu idzie zostać bogaczem. Szkoda że tych bryłek z I nie można zachować do II bo przy bilansie 200 do 1 byłoby z ekonomią ciekawie (no i z kuciem mieczyków u Benneta).

Przy okazji można by też zmienić obrażenia broni i zależność od siły (czyt. przepisywanie stastyk mobom) bo bicie orka mieczem który ma 55 na 3 hity... Bitch please. To są badassi którzy mogą trochę na klatę przyjąć a tu taki Bezi który wpada do koloni jako kompletny wymoczek, 20 dni później rozwala po ścianach orków a kolejne 15-20 dniówek kosi arcydemona z palcem w nosie (gdzie indziej byłoby zdeka niehigienicznie) to jest jednak sztuka. Niby świat lowmagic a tu proszę - da się z Innosem i Adanosem przy boku... Da się...

<jak się da obejść silnik rzecz jasna>

I pytanie - gdzie szukać listy Diega? W jaskini jak idzie się do obozu bandytów? Gdzież mam skierować swe kroki?

Za modzik (a zwłaszcza kozacki klimat) skłonny jestem dać autorwi całusa po mokasynach.

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Asartan
Nie można jakoś podnieść cen za wszystko do kupienia 3, 4 krotnie, dać 1/10 wartości wszystkiego na skupie (jak w NK), droższa nauka zależnie od współczynników (koszt 50 - 100 bryłek co 10 pkt wydaje się rozsądną alternatywą) i przede wszystkim - ceny na pancerz +50%/100%. Fakt że długo się w nich nie pobiega (poza 1 rozdziałem i ubraniem myśliwego) no ale niech będzie czuć że coś nowego na klatę jest... wyjątkowe.
Podejrzewam, że się da... jak to zrobisz i zakodujesz ;) Outlander ma tylko dwie ręce (chyba, kto o tam wie, moze to Śniący w przebraniu i dysponuje kilkoma :P) a obecnie usuwa bugi i poprawia zadanka... zresztą pancerze osłabiono właśnie po to zeby nie było za prosto - po co je wzmacniać z powrotem?
Cytat: Asartan
I pytanie - gdzie szukać listy Diega? W jaskini jak idzie się do obozu bandytów? Gdzież mam skierować swe kroki?
Blisko - w jaskini zębaczy jaka jest miedzy obozem bandytów a starą kopalnią.

---

Sam też mam pytanie o quest od quentina 'co sie dzieje w starej kopalni':
- zapłaciłem Skorpionowi za przekazanie informacji, wróciłem do Quentina jaki mnie wysłał z powrotem do kopalni, sprawdzić co się dzieje... a tam nic, cisza i pustki (wcześniej wybiłem wszystko co po wejściu biegało bo mnie gady zaatakowały po podejściu :/ )... jak dalej powinien potoczyć sie ten quest? kopacz jaki nas początkowo ostrzega też nie ma zadnych nowych kwestii dialogowych...

gothic1210
  • Gość
Dochodzi wtedy do bitwy między strażnikami a ludźmi z obozu przed kopalnią. Z masakry przeżywa tylko Artegor, którego zapewne zamordowałeś  :)

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ano, tak troszkę mi się go ubiło, acz wynikało to z tego iż nie lubię marnować doświadczenia a skoro i tak wszyscy byli tam wrodzy nie miałem zbytnich skrupułów by odwiedzić wejście przed pogadanką z miltenem/diego :P
Zresztą możliwość opowiedzenia o zdarzeniach w starej kopalni odblokowała mi sie u Quentina dopiero po oczyszczeniu opuszczonej więc nieco czasu minęło między tymi zdarzeniami :)

gothic1210
  • Gość
Dać mu nieśmiertelność? 

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mozna go przeteleportować na jakiś niewidoczny szczyt górski z chwilą gdy SO i obóz przy kopalni stają się wrogie (dzięki temu go nie ubijemy jeśli zajrzymy do obozu od razu) i potem (jak pogadamy ze skorpionem i quentinem) przerzucic ponownie na stare miejsce.

Nieśmiertelnych już biega cała masa... ale jeśli pomysł powyzej jest trudny do realizacji to chyba jedyna opcja by questa nie zepsuć :/

EDIT:
Choć.. co tak właściwie nam da obecność Artegora? Kiedy ubije strażników zaatakuje przecież też i nas - chyba że ich ubicie usuwa mu wrogość?

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Dać mu nieśmiertelność?
Jak Tuldor mówi, ustaw mu rutynę w TOT, a gdy trzeba przywróć go.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Propsy44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy zaprowadzenie Corristo do stołu alchemicznego kończy te zadanie? Czy później jest coś jeszcze?

gothic1210
  • Gość
Czy zaprowadzenie Corristo do stołu alchemicznego kończy te zadanie? Czy później jest coś jeszcze?
Tak, to koniec questów dla niego.
Mozna go przeteleportować na jakiś niewidoczny szczyt górski z chwilą gdy SO i obóz przy kopalni stają się wrogie (dzięki temu go nie ubijemy jeśli zajrzymy do obozu od razu) i potem (jak pogadamy ze skorpionem i quentinem) przerzucic ponownie na stare miejsce.

Nieśmiertelnych już biega cała masa... ale jeśli pomysł powyzej jest trudny do realizacji to chyba jedyna opcja by questa nie zepsuć :/

EDIT:
Choć.. co tak właściwie nam da obecność Artegora? Kiedy ubije strażników zaatakuje przecież też i nas - chyba że ich ubicie usuwa mu wrogość?
Nie. Nie atakuje nas. Jest z nim dialog, że tam żałuje, że sprzeciwił się Gomezowi, smuty tratata, wszysto rozjebane itd. o Tym trzeba powiedzieć Queninowi i to kończy wątek Bandytów, bo Gomez stracił dużo ludzi w opuszczonej kopalni, w wolnej kopalni, przed starą kopalnią + kilkunastu ludzi, których wybiliśmy z Draxem, a potem tych którzy zaatakowali OB. Jest zbyt słaby zeby znowu zaatakować, więc Quentin już się o to nie martwi i stara się na nowo przywrócić obóz do porządku. Happy End.
Usunę im wrogość całkowicie i dam jakieś proste dialogi. Tak będzie najlepiej.

Croll12

Croll12

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Mógłby ktoś dopomóc mi z zadaniem "Dziwne krzyki" od Firn'a z obozu myśliwych ? Z góry dziękuję :D

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dziwne krzyki ? Hehe, lubie tego questa i teksty Beziego po jego rozwiązaniu :D
Po usłyszeniu od Firna o krzykach idź w poblize SO (tam gdzie jest jaskinia z posągiem Beliara) i poszukaj skalnych półek na jakie można się wspiąć. Kiedy to zrobisz pogadaj z zainteresowanymi i wróć do Firna :P

Croll12

Croll12

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dziwne krzyki ? Hehe, lubie tego questa i teksty Beziego po jego rozwiązaniu :D
Po usłyszeniu od Firna o krzykach idź w poblize SO (tam gdzie jest jaskinia z posągiem Beliara) i poszukaj skalnych półek na jakie można się wspiąć. Kiedy to zrobisz pogadaj z zainteresowanymi i wróć do Firna :P

Dzięki xDD Jak można być tak tępym jak ja i wchodząc na górę nie zauważyć tej jaskini? Problem z głowy, jeszcze raz dzięki :P

0 użytkowników
Do góry