pytania/sugestie - dyskusja na temat forum 84699 296

O temacie

Autor Dark

Zaczęty 29.06.2008 roku

Wyświetleń 84699

Odpowiedzi 296

Rophert

Rophert

Użytkownicy
posty102
  • Użytkownicy
No tak, podałem przykład, nic nie pisałem aby takie coś zrobić; opis jak to tam działa podałem aby zcharekteryzować owe forum

EDIT:
to jest tylko propozycja

Piskor

Piskor

Użytkownicy
ego masturbator
posty143
Propsy9
  • Użytkownicy
  • ego masturbator
Cytat: DzikiBen link=topic=2349.msg27542#msg27542 date=Aug 12 2008, 18:31\'
ktos ma cos jeszcze do powiedzenia? moze ty fenix albo piskor? czekam

Skąd ja się wziąłem w tym poście? :D

Kazz się pomylił, to wszystko.
Dziki

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Cytat: Jedaith link=topic=2349.msg27498#msg27498 date=Aug 12 2008, 14:25\'
W Inna twórczość można by połączyć działy Muzyka, Opowiadania i Filmy w jeden, w końcu są to tematy bardziej oddalone od modowania gier niż grafika i nie panuje w nich zbyt duży ruch.
Zgadzam się. Muzyka, Filmy i Opowiadania raczej mało mają wspólnego z hmm, informatyką/komputerami (tak jak sam modding czy grafika), natomiast łączy je to, że... No, jest to swoista sztuka (biorąc pod uwagę nazwy działów, nie to, co się w nich konkretnie znajduje :D ). Nie wiem jednak co zrobić z Developingiem, bo oprócz kilku dyskusji, które się tam rozwinęły (a które równie dobrze pasują do Offtopa) nic wartościowego nie ma, a dział potrafi miesiąc stać bez nowego posta.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
Kyro, ale zauważ, że filmy są głownie robione w gothicu.

Nie wiem też jak byś chciał łączyć muzykę i opowiadania. Choć przyznaję, że ruch tam niewielki.

"Wolna wola jest iluzją!"

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Jednak czy wszechświat to tylko cząstki elementarne?

"I am the blade of TheModders!"

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie wiem jak. Mi obecna długość forum odpowiada (tajne sobie zwinąłem), ale jak mam słyszeć od różnych "zagorzałych fanów Gothica" żebym nie robił działów dla M&B, no forum i tak już jest za długie, to szukam sposobu, żeby im je ukrócić. Albo mam inny pomysł - zrobię im nową grupę i będą mieli dostęp tylko do działów Gothica. Wtedy będą wniebowzięci.

Dział Gothica bym zreorganizował na wzór działu M&B, inne gry oddzielić w inną belkę, Inna Twórczość, jeśli naprawdę niektórym przeszkadza jej długość, mogłaby być nieco zwężona. Ale mi nie przeszkadza, oprócz Developingu, który stoi i się kurzy.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Proste pytania:

Czemu domena themodders.org jest niekatywna? Czy będzie aktywna?

Kto ma kase która miała pójść na fuzje baz? Co się stało z tymi pieniędzmi?

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Kto ma kase która miała pójść na fuzje baz? Co się stało z tymi pieniędzmi?

Bo ja wiem, wydaje mi się ,że wywaliłem pieniądze w błoto  :D

Kazzmir
  • Gość
w wiekszosci userow tego forum nie ma swiadomosci tego ze stanowia to forum, przychodzicie sobie jak do stajni, napierdalacie sie z forum, z userow, osmieszacie siebie, innych i cale forum, szkodzicie. nie to jest celem tego forum. jak ktos sobie lubi jaja robic to zapraszam na giees. od tej pory kazdy kto sie bedzie zachowywac nieodpowiedzialnie i szkodzil bedzie banowany na sb. jezeli kogos smieszy to forum to lepiej niech sobie poszuka innego miejsca. wolnosc slowa, wolnosc wypowiedzi wszystko OK ale z umiarem. to forum ma juz nie tylko ostatnia szanse ale jezeli dalej tak bedzie to nie tylko ja sie zniechece ale dopiero gdy zamkne forum wtedy zrozumiecie ze jednosc to sila. ze jednak to forum ma sens istnienia a nie tylko po to zeby kogos tam zjebac, obsmiac napisac pare postow i isc spac zeby od rana robic to samo.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Ja nie dawno proponowałem dosyć radykalne i kontrowersyjne rozwiązanie, Fenix wie o czym mowie. Pomogło by na pewno ale za to pewnym kosztem i nadal obstaje przy takiej metodzie, nawet jeśli przy żniwach miała by polecieć i moja głowa.

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Propsy44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jakie to rozwiązanie?

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
Nie wiem, czy mówię, o tym pomyśle, o który chodziło Thorowi teraz, ale jednym z jego pomysłów, był system... hm... promocji. To znaczy, są admini, którzy wybierają userów godnych zaufania, na poziomie, itd. ci userzy. Tylko dzięki takiej promocji można pisać posty i na SB. bez tego nie można się zarejestrować i można tylko przeglądać forum. Jeśli ktoś nowy chce dostać się tutaj, musi dostać zaproszenie od adminów lub już zarejestrowanych userów.

Dobrze to zrozumiałem Thoro?

"Wolna wola jest iluzją!"

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Jednak czy wszechświat to tylko cząstki elementarne?

"I am the blade of TheModders!"

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
A nowych userów będziecie zapraszać sugerując się czym? Nickiem? xD
To trochę bez sensu...

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Chcieliśmy z Kazzem zainstalować skrypt, który umożliwiłby userom robienie grup samemu. Niestety, nie było wersji pod IPB 2.3, w każdym razie jedną z opcji było tam ustawienie, ile postów musi mieć user, by móc założyć grupę. Tak czy siak, w wielu miejscach na forum nadal mogłoby to być dobre rozwiązanie.

Rejestrować się powinien móc każdy (trzeba tylko przy rejestracji dodać wymagania odnośnie nicka, czyli żeby nie było takich jak XardaxXII, MiltenX, larespl, FanGothica, aaa, qwerty itp.). Im większy ruch będzie na forum, tym lepiej, przy czym zwiększyć też by trzeba kary za głupotę.

Przykład: user pisze posta wielkimi literami, a na końcu pisze małymi, że włączył mu się CapsLock. O czym to świadczy? Że całego posta napisał, nie patrząc na ekran. Że jeśli nie patrzył na ekran, to w nawet jednym zdaniu może być pełno baboli. Że był tak leniwy, że nie chciało mu się napisać tego od początku normalnie. A jeśli jest tak leniwy, to nawet nie zasługuje na pomoc z naszej strony. I wolałbym takich ludzi od razu usuwać, bo się raczej nie zmienią, a niańczyć ich nikt tu chyba nie ma zamiaru.

Mark Twain

Kazzmir
  • Gość
sprawdzcie czy wam to dziala a jak nie to sie bedziemy zastanawiac nad innym systemem
http://themodders.org/index.php?act=vrpg

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

pytania/sugestie - dyskusja na temat forum
#174 2008-08-14, 08:38(Ostatnia zmiana: 2008-08-14, 08:39)
Działa jeśli o taki efekt chodziło :D  
Wybrałem sobie te "cechy" i zrobiłem postać ;D Ciekaw jestem co będzie w "battle" :)

Co do forum, mi przynajmniej tu się podoba i jest dobrze :)  dużo się nauczyłem i nie wchodze tutaj robić sobie jaj bo po co... Mogę Ci podziękować Kazz, że założyłeś te forum. Odkąd przyszedłem tutaj nie umiałem nic. Mój program do grafiki to był paint. Teraz po ok. półtorej roku (?)  moje umiejętności trochę wzrosły :)

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Dałbyś help, to byłoby bardzo dobrze :D
A tak nie potrafię nawet nic kupować :)

Rophert

Rophert

Użytkownicy
posty102
  • Użytkownicy
Cytat: CzloVEQ link=topic=2349.msg27691#msg27691 date=Aug 14 2008, 08:38\'
Działa jeśli o taki efekt chodziło :D  
Wybrałem sobie te "cechy" i zrobiłem postać ;D Ciekaw jestem co będzie w "battle" :D

Co do forum, mi przynajmniej tu się podoba i jest dobrze ;)  dużo się nauczyłem i nie wchodze tutaj robić sobie jaj bo po co... Mogę Ci podziękować Kazz, że założyłeś te forum. Odkąd przyszedłem tutaj nie umiałem nic. Mój program do grafiki to był paint. Teraz po ok. półtorej roku (?)  moje umiejętności trochę wzrosły ;)
Wiesz... ze mną jest tak samo :D  Wkońcu szkoda by było gdyby go nie było; pierwsza strona jaką otwieram codziennie jest TM
taka mała uwaga: PÓŁTORA roku #msgote author=CzloVEQ link=topic=2349.msg27691#msg27691 date=Aug 14 2008, 08:38\']Działa jeśli o taki efekt chodziło :D  
Wybrałem sobie te "cechy" i zrobiłem postać ;D Ciekaw jestem co będzie w "battle" :D

Co do forum, mi przynajmniej tu się podoba i jest dobrze ;)  dużo się nauczyłem i nie wchodze tutaj robić sobie jaj bo po co... Mogę Ci podziękować Kazz, że założyłeś te forum. Odkąd przyszedłem tutaj nie umiałem nic. Mój program do grafiki to był paint. Teraz po ok. półtorej roku (?)  moje umiejętności trochę wzrosły ;) [/quote]
Wiesz... ze mną jest tak samo :D  Wkońcu szkoda by było gdyby go nie było; pierwsza strona jaką otwieram codziennie jest TM
taka mała uwaga: PÓŁTORA roku #msgote author=CzloVEQ link=topic=2349.msg27691#msg27691 date=Aug 14 2008, 08:38\']Działa jeśli o taki efekt chodziło :D  

Co do forum, mi przynajmniej tu się podoba i jest dobrze ;)  dużo się nauczyłem i nie wchodze tutaj robić sobie jaj bo po co... Mogę Ci podziękować Kazz, że założyłeś te forum. Odkąd przyszedłem tutaj nie umiałem nic. Mój program do grafiki to był paint. Teraz po ok. półtorej roku (?)  moje umiejętności trochę wzrosły ;) [/quote]
taka mała uwaga: PÓŁTORA roku rzeczowników rodzaju męskiego obowiązuje forma półtora, dla żeńskiego zaś - półtorej#msgote author=CzloVEQ link=topic=2349.msg27691#msg27691 date=Aug 14 2008, 08:38\']Działa jeśli o taki efekt chodziło :D  

taka mała uwaga: PÓŁTORA roku

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Cytat: Fenix link=topic=2349.msg27672#msg27672 date=Aug 13 2008, 14:54\'
Nie wiem, czy mówię, o tym pomyśle, o który chodziło Thorowi teraz, ale jednym z jego pomysłów, był system... hm... promocji. To znaczy, są admini, którzy wybierają userów godnych zaufania, na poziomie, itd. ci userzy. Tylko dzięki takiej promocji można pisać posty i na SB. bez tego nie można się zarejestrować i można tylko przeglądać forum. Jeśli ktoś nowy chce dostać się tutaj, musi dostać zaproszenie od adminów lub już zarejestrowanych userów.

Dobrze to zrozumiałem Thoro?

Nie koniecznie. Przede wszystkim chodziło o ZAMKNIĘCIE (tak, zamknięcie) forum dla ogółu użytkowników. Większość działów była by dostępna dla niezarejestrowanych oraz istniały by wyjątki gdzie komentarze mogą pisać wszyscy (osoby niezarejestrowane). Pełny dostęp do forum otrzymałaby pewna grupa osób która wie oco w tym wszystkim chodzi i na ogół prezentuje nienaganne zachowanie. Pozwoliło by to zredukować bądź nawet wyeliminować w 100% osoby które wpływają negatywnie na to forum i ludzi tu przebywających. Z czasem zaproszenia dostała by kolejna grupa osób. Sądzę że po pewnym czasie takiej kwarantanny forum znowu mogło by być otwarte dla wszystkich, gdy większość stałych bywalców zrozumiałaby pewne kwestie. Moim zdaniem to jedyne i skuteczne wyjście na zmienienie mentalności i zwyczajów panujących na tym forum. Znam miejsca gdzie zastosowano podobne rozwiązania i się sprawdziło.

A nowych userów będziecie zapraszać sugerując się czym? Nickiem? xD

Wszystkim. Ci którzy zasługują dostaliby zaproszenie. Nawet jeśli ludzie zaczęliby zapraszać po znajomości bądź żebraków to i tak liczba osób niepowołanych była by mniejsza niż teraz, co z tym idzie moderacja była by bardziej efektywna.

Kazzmir
  • Gość
Cytat: Thoro link=topic=2349.msg27764#msg27764 date=Aug 14 2008, 16:19\'
Nie koniecznie. Przede wszystkim chodziło o ZAMKNIĘCIE (tak, zamknięcie) forum dla ogółu użytkowników. Większość działów była by dostępna dla niezarejestrowanych oraz istniały by wyjątki gdzie komentarze mogą pisać wszyscy (osoby niezarejestrowane). Pełny dostęp do forum otrzymałaby pewna grupa osób która wie oco w tym wszystkim chodzi i na ogół prezentuje nienaganne zachowanie. Pozwoliło by to zredukować bądź nawet wyeliminować w 100% osoby które wpływają negatywnie na to forum i ludzi tu przebywających. Z czasem zaproszenia dostała by kolejna grupa osób. Sądzę że po pewnym czasie takiej kwarantanny forum znowu mogło by być otwarte dla wszystkich, gdy większość stałych bywalców zrozumiałaby pewne kwestie. Moim zdaniem to jedyne i skuteczne wyjście na zmienienie mentalności i zwyczajów panujących na tym forum. Znam miejsca gdzie zastosowano podobne rozwiązania i się sprawdziło.
Wszystkim. Ci którzy zasługują dostaliby zaproszenie. Nawet jeśli ludzie zaczęliby zapraszać po znajomości bądź żebraków to i tak liczba osób niepowołanych była by mniejsza niż teraz, co z tym idzie moderacja była by bardziej efektywna.

tez myslalem o czyms podobnym. dla mnie OK. przedstaw plan dzialan i zrobimy to.

Rophert

Rophert

Użytkownicy
posty102
  • Użytkownicy
Nom, pomysł O.K., jednak może lepiej pozostać przy opcji pisania tylko dla zarejestrowanych użytkowników, bo jak zaczną pisać Ci wszyscy niezarejestrowani to dopiero wtedy zrobi się syf.
Jeszcze do tego dodać banowanie na IP :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry