Świat Gothica 1 w Gothic 2 4753 7

O temacie

Autor Laren

Zaczęty 7.12.2014 roku

Wyświetleń 4753

Odpowiedzi 7

Laren

Laren

Użytkownicy
posty183
Propsy54
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Już tłumaczę o co chodzi , szukam pliku świata g1 który chodziłby w g2. Wiem ,że gdzieś na tym forum to jest ale nie mogę znaleźć :/ :/ Możecie mi pomóc?

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
http://chomikuj.pl/lolzekqw12/Gothic/Kolonia,3962451349.ZEN

Masz, nudziło mi się  :ok:  :cool:
Propsem nie pogardzę  :lol:

Laren

Laren

Użytkownicy
posty183
Propsy54
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Dzięki Mac Dun próbuję włączyć kolonię przez Blendera i jest (brak odpowiedzi) inne zeny mi się włączają... może masz inny plik?
właściwie to nie wiem czy nie lepiej robić na podzielonym zenie moda a potem go ''skleić'' ?

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Świat Gothica 1 w Gothic 2
#3 2014-12-07, 17:36(Ostatnia zmiana: 2014-12-07, 17:48)
Dlatego że blender obsługuje .3ds, a plik masz w .zen. Musisz zen w spacerze na .3ds zmienić, poszukaj w tutkach tutaj jak się robi. Albo po prostu pliki .3ds koloni wrzucić do g2, i skonwertować do .zen. Ale wtedy vobów nie będziesz miał, wybór należy do ciebie.

@Mac Dun - Importować .zen się da... nie da się exportować do zen.

Aha, ale też .zen wolniej się ładuje w blenderze, niż .3ds ;p @Fabiosek

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Za duża waga... tak samo nie wczyta ci gothicowych światów (Khorinis/Jarkendar) musisz mieć w częściach, albo najlepiej w .3ds cały świat wtedy odpali ci bez problemu.

@Mac Dun - Importować .zen się da... nie da się exportować do zen.

Edit: Voby możesz mieć, jest na to sposób.

Robisz tak:

Swiat.zen (ten od mac duna, ta kolonia karna) odpalasz to w spacerze (wczytujesz) potem zapisujesz do Swiat.3ds i wrzucasz to też do "meshes". Możesz swobodnie edytować już ten model .3ds. Jak to zrobisz odpalasz "zen" i ustawiasz zcVobLevelCombo (coś takiego) potem zapisujesz świat i restartujesz spacka. Odpalasz spacka i otwierasz ten .zen. Kompilujesz go raz jeszcze i dajesz "Save zen" teraz powinieneś mieć widoczne zmiany w modelu, nie tracąc przy tym vobów.

Laren

Laren

Użytkownicy
posty183
Propsy54
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Aha rozumiem... przed chwilą górnicza dolina mi się włączyła z G2 ale długo się wczytywała... no nie ważne. 3ds a potem zmienić format świata w spacerze? w ten sposób tak?
Macie może górniczą dolinę w 3ds?
Lub podzieloną?

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Laren: Górnicza Dolina z G2 jest pociachana, i mniej waży. Dlatego odpaliła ci się w blendku.

Edit: Laren, jak mnie ostro spropsujesz to ci w tym pomogę (pisz najlepiej GG jak masz, skype rzadko korzystam, ale też mam).

Laren

Laren

Użytkownicy
posty183
Propsy54
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy

Laren

Świat Gothica 1 w Gothic 2
#7 2014-12-07, 18:07(Ostatnia zmiana: 2014-12-07, 18:31)
Fabiosek spropsuję Cię ile wlezie ale wytłumacz mi jak mam zapisać ten zen w 3ds mam już ją wczytaną w spacerze i co klikam? jaką zakładkę
A jeszcze jedno pytanie da radę w 3d skasować te znikające i pokazujące się tekstury ściany lasu?

Post połączony: 2014-12-07, 18:20
Ok już znalazłem:)
http://themodders.org/index.php?topic=48.0

eee po otwarciu tego w blenderze mam tylko zamek z g2 ...
Co mogło pójść nie tak?

Bardzo dziwne po kompilacji świata według opisu znika mi on pozostawiając tylko voby i zamek z g2...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry