Dyskusja ogólna 376547 819

O temacie

Autor Sentarion

Zaczęty 3.10.2014 roku

Wyświetleń 376547

Odpowiedzi 819

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Powinna? Z jakiej racji? Tylko dlatego, że gra jest nieliniowa to trzeba dać wątek opozycji, ktora sprzeciwia sie temu, ze jest dobrze? :facepalm:

Oczywiscie pisze to czysto hipotetycznie, gdyz nie wiem, czy ów władza bedzie dobra.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Powinna? Z jakiej racji? Tylko dlatego, że gra jest nieliniowa to trzeba dać wątek opozycji, ktora sprzeciwia sie temu, ze jest dobrze? :facepalm:

Oczywiscie pisze to czysto hipotetycznie, gdyz nie wiem, czy ów władza bedzie dobra.
A dlaczego nie? Zawsze musimy być po jednej stronie barykady? To jest to, co mnie w grach denerwuje; masz wybór, ale między klasami i niezależnie od tego i tak pomagasz jednej, narzuconej z góry stronie. Moim zdaniem lepiej jest zrobić 2 strony i podzielić każdą na ścieżkę dla wojownika i maga. Pokładam nadzieję w scenarzystach, którzy w takim przypadku potrafiliby sprowadzić te wątki na takie tory, że koniec byłby taki sam i fabuła mogłaby ruszyć.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Ale mi nie chodzi o sam wybor, bo jak najbardziej. Ale jesli tego w scenariuszu nie bedzie, nie bedzie tego w ideologii, wszystkim bedzie zylo sie dobrze to jak Ty chcesz tam opozycje wklepac?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

bezi50

bezi50

Użytkownicy
posty53
Propsy5
  • Użytkownicy
@Werewolf A gdzie ty w pierwszym poście masz napisane, że w Elei wszystkim się żyje dobrze?

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Pierdolicie, jak dewotki a nie ma podanych, żadnych konkretnych informacji jak będzie w Elei. Dajcie wypowiedzieć się twórcom..

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2281
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Zaczyna się gównoburza, zupełnie jak przed wydaniem pierwszej części ZW, CZ czy czegokolwiek innego XD

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Bo to tradycja już, czyż nie ?

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel

Sawik
Moderator działu

Dyskusja ogólna
#27 2014-10-09, 20:33(Ostatnia zmiana: 2014-10-09, 20:38)
@Werewolf A gdzie ty w pierwszym poście masz napisane, że w Elei wszystkim się żyje dobrze?
A gdzie masz napisane że wszystkim żyje się źle? :lol2:

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

bezi50

bezi50

Użytkownicy
posty53
Propsy5
  • Użytkownicy
@Werewolf A gdzie ty w pierwszym poście masz napisane, że w Elei wszystkim się żyje dobrze?
A gdzie masz napisane że wszystkim żyje się dobrze? :lol2:

No właśnie problem w tym, że nigdzie.

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
Zawsze są jacyś przeciwnicy obecnych rządów.Nawet jak dobrze jest pod obecna władzą ktoś zawsze uzna ze może być lepiej z innym liderem.Opozycja dobra alternatywa 3 frakcje tyle ze ta opozycja powinna być skrytą,działającą z ukrycia do pewnego momentu a po jakiś konkretnych wydarzeniach w koncu się ujawnić otwarcie.Taka alternatywa była by OP :P

JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

bezi50

bezi50

Użytkownicy
posty53
Propsy5
  • Użytkownicy
Ja akurat myślałem o czymś w stylu Buntowników z G3. Czyli chowają się po lasach czy innych norach, prowadzą partyzancką walkę z oddziałami Króla, a w miastach mają swoich "Agentów", którzy próbują podburzać lud przeciw obecnemu Władcy.

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu

Sentarion
Moderator działu

Dyskusja ogólna
#31 2014-10-09, 22:16(Ostatnia zmiana: 2014-10-10, 15:39)
Oczywiście będzie można się przyłączyć także do stronnictwa przeciwnego królowi (jaki to będzie obóz jest w trakcie opracowywania), które oczywiście jawnie tego nie rozgłasza. Jeśli czasu starczy może pojawi się jakaś tajna, podziemna organizacja, ale to się okaże. Projekt jest jeszcze we wczesnej fazie, na więcej wieści trzeba poczekać.

Myślę, że więcej informacji opublikujemy dopiero w styczniu, ale też nie będzie ich zbyt wiele, by móc więcej odkryć w grze. Na razie najlepiej jeśli wstrzymacie się z drążeniem co i jak może być;)

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No! Wreszcie zapowiedź! Cieszę się, że to będzie modyfikacja do Gothica. Szkoda trochę, że będziemy sterować innym bohaterem, ale mam nadzieję, że fabuła z pierwszej części Złotych Wrót jak i Bezimienny zostaną wpleceni w Królestwo Elei. Już nie mogę się doczekać, bo zakończenie Złotych Wrót wyostrzyło mój apetyt. :P

olek55

olek55

Użytkownicy
To coś z przodu twojej głowy to twarz czy dupa?
posty32
Propsy1
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • To coś z przodu twojej głowy to twarz czy dupa?
Super! Nie mogę się doczekać! Złote Wrota to najlepsza modyfikacja jaką znam! Czekam na premierę :D. Łapaj propsa ;)

Nareszcie umiem modding :D

Grzankinho

Grzankinho

Użytkownicy
posty8
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ekstra ; D Warto poczekać na ta drugą część ; )

RavenHS

RavenHS

Użytkownicy
posty155
Propsy11
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jo tylko czekam na tego Moda !

Wisnia

Wisnia

Użytkownicy
posty41
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
szczerze mowiac wolalbym najpierw zakonczyc fabule z ZW cz 1 bo tera bd takie zamieszanie w 1 bezi w 2 kto inny i juz inna fabula a fabula z 1 czesci nie dokonczona :/

nitro123

nitro123

Użytkownicy
posty47
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Właśnie

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
szczerze mowiac wolalbym najpierw zakonczyc fabule z ZW cz 1 bo tera bd takie zamieszanie w 1 bezi w 2 kto inny i juz inna fabula a fabula z 1 czesci nie dokonczona :/

Zawsze drugi bohater może skończyć to co Bezimienny zaczął, także jedno nie wyklucza drugiego :P

nitro123

nitro123

Użytkownicy
posty47
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
chyba że

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry