Sawik - słuchaj mam dla Ciebie taki pomysł: wybierz sobie fajną ścianę na korytarzu w domu, cofnij się o 20 kroków, rozpędź i pierdolnij w nią
głową... lub po prostu weź coś ciężkiego i pierdolnij się w głowę ok? Co
o tym sądzisz ? Hmmm ? Jak chcesz naprawiać świat to łap za ciupagę,
jeszcze dziś kup sobie bilet autobusowy na Ukrainę i jedź się bić z
Ruskimi. Takie torpedowanie projektu uważam za dziecinadę.
A jeśli rzeczywiście podpieprzyłeś mnie do PB i jeszcze publicznie się do
tego przyznajesz to znaczy, że cechujesz się naprawdę ograniczoną
zdolnością myślenia i brakiem instynktu samozachowawczego, bo nawet
gdyby ktoś coś takiego zrobił to powinien siedzieć cicho, zamknąć morde i
czekać na dalszy rozwój wydarzeń zamiast afiszować się z faktem bycia
konfidentem.
Każdy mod który używa cudzych materiałów można nazwać kradzieżą, ba! Idąc tym tokiem myślenia dalej można by nazwać kradzieżą każdy mod do Gothica, który dotychczas się pojawił, ponieważ jego autorzy nie mieli prawa podzielić się własnością intelektualną PB z osobami trzecimi ponieważ nie uzyskali na to bezpośredniej zgody od Piranha Bytes więc daj sobie trochę siana. Daleko trzeba szukać ? Gothic "L'Hiver" mod - nie grałeś ? Hmm ? Autor używa naprawdę lawiny materiałów różnych autorów ( w tym z gier Skyrim i
Wiedźmin, Vurt's texture pack itd. ) , do których nie ma praw autorskich
i już na starcie się do tego przyznaje, ale nikt go za to nie szykanuje i nikt jeszcze nie ukrzyżował.
Kto chce grać w jego moda ten gra, kto nie chce ten nie gra... A jeśli chodzi o Project Gothic to
nawet w najgorszym razie ukończę mojego moda, tylko i wyłącznie dla
siebie, dla własnego użytku bez publikowania go w sieci.
Jeżeli nie interesuje Cie projekt, to chociaż nie przeszkadzaj i pozwól innym działać.
Ps. Czy to jest mod czy nowa gra w uniwersum gothic, można nazwać to dwojako i tak będzie poprawnie.
I przemyśl swoje zachowanie bo tylko narobisz sobie wrogów, widać każdy
inny na forum dorósł już do tego aby albo ignorować ( jeśli coś go nie
interesuje, bądź się nie podoba ) , albo pomagać i wspierać.