Ruszył KONKURS "wymyśl nazwę dla moda project gothic" ! 15531 37

O temacie

Autor Zagłoba

Zaczęty 14.08.2014 roku

Wyświetleń 15531

Odpowiedzi 37

Zagłoba

Zagłoba

FatDragon Game Dev.
Jestę Hrabią Burkina Faso
posty428
Propsy308
ProfesjaNierób
  • FatDragon Game Dev.
  • Jestę Hrabią Burkina Faso

Zagłoba
FatDragon Game Dev.

Ruszył KONKURS "wymyśl nazwę dla moda project gothic" !
2014-08-14, 09:11(Ostatnia zmiana: 2014-08-14, 12:34)
Cześć Panie i Panowie ( lub Panowie i Panie ) - ogłaszam konkurs na stworzenie nazwy dla moda z mojego projektu TES Project Gothic. Zwycięzca konkursu otrzyma dostęp do moda w wersji beta, wcześniej na całe 7 dni przed jego oficjalną premierą w sieci, oraz oczywiście + 100pkt do lansu na forum.   :trollface: W zależności od popularności projektu i stopnia "ładności logo"  :D zwycięzca konkursu być może otrzyma również koszulkę w swoim rozmiarze z naniesionym logo moda i logiem themodders.org

Reguły konkursu:

Nazwa moda nie może składać się więcej niż z trzech członów np. "Gothic Demoniczne Owce" lub "Gothic Apokalipsa"

Nazwa ma być związana z "mrokiem", "zagładą", "niebem", "bogami", "gniewem", "wojną" itp.

Propozycje nazw proszę przesyłać za pośrednictwem prywatnej wiadomości do użytkownika Zagłoba.

Konkurs kończy się 28.08.2014

Pozdrawiam, Zagłoba

Tanio sprzedam używaną  k.graficzną Nvidia GTX650 4096mb.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Gothic: Mroczne Wojny
albo
Gothic: Wojny Ciemności
xDDDDD

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nazwa moda nie może składać się więcej niż z trzech członów np. "Gothic Demoniczne Owce"
I moim zdaniem, masz już świetny tytuł!

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nazwa ma być związana z "mrokiem", "zagładą", "niebem", "bogami", "gniewem", "wojną" itp.
-mrok zagłady
-mrok nieba
-mrok bogów
-mrok gniewu
-mrok wojny
-mroczna zagłada
-mroczne niebo
-mroczni bogowie
-mroczny gniew
-mroczna wojna
-zagłada mroku
-zagłada nieba
-zagłada bogów
-zagłada gniewu
-zagłada wojny
-niebo mroku
-niebo zagłady
-niebo bogów
-niebo gniewu (das is najz)
-niebo wojny
-bogowie mroku
-bogowie zagłady
-bogowie nieba
-bogowie gniewu
-bogowie wojny
-gniew mroku
-gniew zagłady
-gniew nieba
-gniew bogów
-gniew wojny
-wojna mroku
-wojna zagłady
-wojna nieba
-wojna bogów
-wojna gniewu
xD

wut wut wut, serio musi być to taka gównianomodowagothicowa składanka? przecież dało by się to zmieścić w jednym słowie ;x

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Będę nieoryginalny, Gothic V Unofficial  :F

EDIT: Nie doczytalem do konca ze ma byc z mrokiem zwiazany  :ayfkm:

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Nie lepiej wymyślić coś bez żadnych bogów, nieb, krwi, zagład, jak to mają quest mody właśnie do Skyrima? Ja proponuję po prostu Gothic Reborn, proste rozwiązania są najlepsze.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Zagłoba

Zagłoba

FatDragon Game Dev.
posty428
Propsy308
ProfesjaNierób
  • FatDragon Game Dev.
Jasiu - jest już mod o bardzo podobnej nazwie ( Gothic Rebirth ) nie wiem czy obydwie nazwy nie będą się mylić...

https://www.youtube.com/watch?v=IHCL26YnkHg

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
W takim razie SkyGoth - Gothic Conversion. Głupio brzmi, ale tak się nazywa wiele modów w Skyrimie :s

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara

JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

Zagłoba

Zagłoba

FatDragon Game Dev.
posty428
Propsy308
ProfesjaNierób
  • FatDragon Game Dev.
Dupa nie dupa, a Gothic to Gothic... :/

Z The Elder Scrolls będzie to miało tyle wspólnego co ślimak z wyścigami... Jedynym wspólnym punktem obu gier będzie ten sam silnik, więcej widocznych naleciałości z TES nie będzie, więc nie wypłakuj mi tu... Cały mod od początku robiony jest jako total-conversion.

A wracając do tematu: co powiecie na Gothic Reincarnation ( takie odrodzenie w nowym ciele, nowej postaci ? )  ;-)

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Moja propozycja: Mhroczny Róshofy Kot Zagłady.

Wiem, że cztery a nie trzy, ale wydaje mi się, że powyższy tytuł ma w sobie wiele mocy i nadaje się na nazwę moda.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Ja bym się pokusił na coś w stylu "Gothic - Pierwszy mod bez bugów". Chłyt małtetindody zajebisty, niekoniecznie prawdziwy, ale o ile od razu wzrosłoby zainteresowanie :D

TadekKanalarz

TadekKanalarz

Użytkownicy
Łakamakafą
posty258
Propsy44
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Łakamakafą
W takim razie SkyGoth - Gothic Conversion. Głupio brzmi, ale tak się nazywa wiele modów w Skyrimie :s
Albo po prostu The Elder Scrolls V: Gothic

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Moja propozycja:
TO_NIE_JEST_MOD_DO_SKYRIM_TO_JEST_NOWA_GRA_W_UNIWERSUM_GOTHIC_JA_W_HUJ_RZECZY_KRADNE_A_WY_LIZCIE_MI_ODBYT_JESTEM_MHROCZNY_I_GNIEWNY_W_HUJ_NIE_ZADZIERAJ_BO_WOJNA
Nawiązuje do chyba wszystkiego co chciałeś, w dodatku zmieściłem się w jednym wyrazie! Co więcej, ukazuje prawdziwą naturę projektu, myślę że dalsze rozważania są zbędne. 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Zagłoba

Zagłoba

FatDragon Game Dev.
posty428
Propsy308
ProfesjaNierób
  • FatDragon Game Dev.

Zagłoba
FatDragon Game Dev.

Ruszył KONKURS "wymyśl nazwę dla moda project gothic" !
#15 2014-08-26, 07:44(Ostatnia zmiana: 2014-08-26, 08:04)

Sawik - słuchaj mam dla Ciebie taki pomysł: wybierz sobie fajną ścianę na korytarzu w domu, cofnij się o 20 kroków, rozpędź i pierdolnij w nią
głową... lub po prostu weź coś ciężkiego i pierdolnij się w głowę ok? Co
 o tym sądzisz ? Hmmm ? Jak chcesz naprawiać świat to łap za ciupagę,
jeszcze dziś kup sobie bilet autobusowy na Ukrainę i jedź się bić z
Ruskimi. Takie torpedowanie projektu uważam za dziecinadę.

A jeśli rzeczywiście podpieprzyłeś mnie do PB i jeszcze publicznie się do
tego przyznajesz to znaczy, że cechujesz się naprawdę ograniczoną
zdolnością myślenia i brakiem instynktu samozachowawczego, bo nawet
gdyby ktoś coś takiego zrobił to powinien siedzieć cicho, zamknąć morde i
 czekać na dalszy rozwój wydarzeń zamiast afiszować się z faktem bycia
konfidentem.

Każdy mod który używa cudzych materiałów można nazwać kradzieżą, ba! Idąc tym tokiem myślenia dalej można by nazwać kradzieżą każdy mod do Gothica, który dotychczas się pojawił, ponieważ jego autorzy nie mieli prawa podzielić się własnością intelektualną PB z osobami trzecimi ponieważ nie uzyskali na to bezpośredniej zgody od Piranha Bytes więc daj sobie trochę siana. Daleko trzeba szukać ? Gothic "L'Hiver" mod - nie grałeś ? Hmm ? Autor używa naprawdę lawiny materiałów różnych autorów ( w tym z gier Skyrim i
Wiedźmin, Vurt's texture pack itd. ) , do których nie ma praw autorskich
 i już na starcie się do tego przyznaje, ale nikt go za to nie szykanuje i nikt jeszcze nie ukrzyżował.

Kto chce grać w jego moda ten gra, kto nie chce ten nie gra... A jeśli chodzi o Project Gothic to
nawet w najgorszym razie ukończę mojego moda, tylko i wyłącznie dla
siebie, dla własnego użytku bez publikowania go w sieci.

Jeżeli nie interesuje Cie projekt, to chociaż nie przeszkadzaj i pozwól innym działać.

Ps. Czy to jest mod czy nowa gra w uniwersum gothic, można nazwać to dwojako i tak będzie poprawnie.

I przemyśl swoje zachowanie bo tylko narobisz sobie wrogów, widać każdy
inny na forum dorósł już do tego aby albo ignorować ( jeśli coś go nie
interesuje, bądź się nie podoba ) , albo pomagać i wspierać.

Xardas47

Xardas47

Użytkownicy
Mhroczny charakterek
posty249
Propsy150
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Mhroczny charakterek

Każdy mod który używa cudzych materiałów można nazwać kradzieżą, ba! Idąc tym tokiem myślenia dalej można by nazwać kradzieżą każdy mod do Gothica, który dotychczas się pojawił, ponieważ jego autorzy nie mieli prawa podzielić się własnością intelektualną PB z osobami trzecimi ponieważ nie uzyskali na to bezpośredniej zgody od Piranha Bytes więc daj sobie trochę siana.

Teraz to dowaliłeś. Nie wiem czy napisałeś to na serio ale to tak jakbyś ty musiał prosić Bethesda'e o zgodę. PB daję prawo do publikowania modyfikacji niekomercyjnie, więc nie wiem o czym ty mówisz. Powinieneś też wiedzieć że Phiranie mogą zainterweniować nawet jeśli nikt cie nie podkablował. Tak było z Gothic Multiplayer, nie pamiętam o co tam poszło.

I na koniec, nie powinieneś obrażać ludzi, szanujących prawa autorskie (Sawik).

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Już napisałem prawie to samo w drugim temacie.
Już pomijając to że złapałeś srogi ból dupy na prowokację Sawika to ten fragment jest kompletną bzdurą, PB wydało modkita i na niego licencję, każdy ma prawo do modowania tej gry, ale zabrania się pobierać opłat za swoją pracę (co jest moim zdaniem bez sensu) czy też przenosić Gothica na inny silnik, czyli tym samym też modyfikować oryginalnego ZenGina.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Czemu interweniowali w GMP?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeśli dobrze pamiętam to dlatego, bo GMP dodawało całą mapę z G1 do G2, a PB nie pozwala na przerzucanie assetów między grami. Podobnie ma Bethesda.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry