AC: Unity 53290 200

O temacie

Autor Werewolf

Zaczęty 11.06.2014 roku

Wyświetleń 53290

Odpowiedzi 200

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
http://www.twitch.tv/assassinscreed

od 21 do 3  napierdalają w UNITY i ROGUE

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Nie ogladam. Na streamach i youtube ogladam gry w ktore na pewno nie zagram, a te obydwa tytuly mam zamiar katować :lol2: Juz nawet mysle, czy jak nie zloze nowego kompa nie wziac przypadkiem urlopu w pracy na jakis tydzien :lol2:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
A czy ja komuś każę ? to jest kwestia własna, ja nigdy gry poza GTA nie kupuje w ciemno muszę zobaczyć jak wygląda itp przynajmniej z 10-15 minut :P

Co było na twitchu poza misja którą wszyscy już widzieli na Gamescomie to było ogólnie zwiedzanie miasta, pokazanie jak działają zagadki zabójstw jedna z wielu misji pobocznych oraz możliwości walki i customizacja postaci czyli z grubsza wszystko co co każdy już widział, ( zero spoilerów ) oraz 3 godziny granie w co-op a ze co-op jest totalnie losowy nie da niczego spoilerowac, ponieważ ta sama misja grana 10 razy pod rzad zawsze wygląda całkowicie inaczej :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
UWAGA !! SPOILER oglądać na własna odpowiedzialność :P

Filmiki od DomisLIVE,  to jeden z bardzo znanych i szanowanych Youtuber głownie za sprawa GTA V, stad ma wczesny dostęp do pełnej gry, jak to prawie każdy z tych YT wyższego szczebla

GP jest PS4 z wersji finalnej ale jeszcze nie posiadając 1day Patcha, widać ze jest ogromna różnica miedzy tym co wydzielimy choćby na PGA, na X1 jest tak samo gra utrzymuje zawsze 30fps przy 900p bez najmniejszych problemów, czyżby teza w którą nikt nie wierzy okazałą się prawdziwa ( gra ma optymalizacje a wymagania są takie jakie sa bo istotnie mam do czynienia z dużym skokiem graficznym, we wtorek się okaże czy się to potwierdzi po pierwszy testach )

AHA i NVIDIA przeprowadziła pierwsze testy z ktorych wynika ze do minimum starcza juz gtx 580 lub HD 7850

https://www.youtube.com/watch?v=xzSlsZyawJ4
https://www.youtube.com/watch?v=YOomfjtUFFc

Like ezio do bólu, jeśli chodzi o pierwszy to  twarze w szczególności króla z prologu zrobiły na mnie ogromne wrażenie, na 2 gp zaś widać ze grafika w budynkach trzyma pozioma zaś już poza jest trochę gorzej i są doczytywania widać konsole trochę tam nie do końca domagają, ale te 30fps jest, wiadomo to tylko PS4 ale jest ładnie wiec na PC będzie miazga.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

Fabio
The Modders

AC: Unity
#164 2014-11-09, 18:31(Ostatnia zmiana: 2014-11-09, 18:41)
Tak w ogóle, nie tylko ten typek ma dostęp do Unity. To też jest na internetach, i jest z 2/3 (widziałem przynajmniej) filmiki od innych gości po jakiejś 10 odcinków już.

Przykład to jakiś Dekap (nie znam typa, tutaj tak samo oglądasz na własną odpowiedzialność mogą być SPOILERY) :
https://www.youtube.com/watch?v=WBw7UB3ShPo

Jeśli chodzi o anomalia czasowe to są takie misje w okresach Ezia, Edwarda kennwaya itd.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Zauazyłes ze napisałem jak to prawie każdy z tych youtuberów wyższego szczebla, mogłem pokazać dowolnego z ponad 100 YT którzy już nagrywają, padło na niego bo akurat go subuje ze względu na info o GTA V :P

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
To są te anomalia czasowe:

Spoiler

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Raczej rifty przynajmniej tak było w zapowiedziach na ich temat, chociaż pewien nie jestem :P

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Tak to raczej to :D

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

Tizgar

#169 2014-11-10, 22:01(Ostatnia zmiana: 2014-11-11, 01:55)
Mamy info na temat wersji Pc okazuje się ze jakimś chujem gra posiada całkiem niezła optymalizacje

EzioCraft z neografa  który swoja kopia juz ma
ma Procka i5-2600k
ma 8gb ramu
ma grafe gtx780

Ustawieajac wszystko na ultra w full hd, osiąga stałe 30-40 fps z dropami do 20 na cutscenakch
Po wgranie sterowników od nvidii w full hd osiaga stałe 45-50 fps  z dropami na cutscenach do 30 fps
Po wgraniu 1 one day patcha,  drugi patch bedzie jutro od ubi, ma stałe 60 fps w i cut scenach przyczym musial z txaa na fxaa przejsc bo txaa jest obecniej najbardziej dropo fps ustawieniem

przy takiej specyfikacji na 900p ustawienia średnio/wysokie gra utrzymuje framrate na poziomie 40 fps
GTX660, Core i3-4130 i 8GB RAMu.
Co oznacza ze ubi znowu wymagania prze-kolorowało, a jakimś chuje optymalizacje zrobili

Post połączony: 2014-11-10, 22:03
http://forum.benchmark.pl/topic/123281-assassins-creed-unity/page-11 ss porwonawacze z low a ultra tak to prawda, textury na obu są takie same cały bajer to zajebista gra swaiteł :P

Post połączony: 2014-11-11, 01:55
https://www.youtube.com/watch?v=71YUESwQkVw

albo to ma serio optymalizacje kurwa lepsza niż shadow of mordor albo ubi jest mistrzem prze-kolorowanych wymagań

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
https://www.youtube.com/watch?v=clQfCP3NFuc

Next shit geny w akcji ssanie na maxa

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wszyscy mowili, że Unity ma chujową optymalizacje. 60 fps (minimalnie mam tak) na ultra wymaganiach (wszystko max + jakies TXAA x4 i inne duperele). Teraz jest kilka opcji:

1.Albo mam naprawde tak kozackiego kompa, ze nawet najbardziej chujowo zoptymalizowane gry dzialaja mi wysmienicie.
2.Albo od czasu wydania Unity naprawili optymalizacje.
3.I TĄ OBSTAWIAM OPCJE: Plotki o chujowej optymalizacji są przesadzone, a ludzie próbowali odpalić Unity na 2rdzeniowym procku 2,5ghz, z 2gb ramu i karcie graficznej 1gb 9800GT.

Jeszcze pamietam tekst Mea (jakos tak to szlo) "On mysli, że Unity bedzie mu chodzic na ultra, haha" :D :F :F

To samo z Wieśkiem 3. Ludzie mowią, że jest chujowa optymalizacja, bo mocne wymagania. Gowno prawda, gra duzo wymaga, bo wyglada dobrze i jest dobra, a narzekać na optymalizacje mogą ludzie ze slabszymi kompami. Pamietam, jak kiedys sam mialem procek 956mhz (najstarsze gowno swiata), karte graficzna 64mb i 1024mb ramu i narzekalem, że gry są chujowo zoptymalizowane bo nawet Gothic 1 mi sie ciąl xD

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
To samo z Wieśkiem 3. Ludzie mowią, że jest chujowa optymalizacja, bo mocne wymagania. Gowno prawda, gra duzo wymaga, bo wyglada dobrze i jest dobra, a narzekać na optymalizacje mogą ludzie ze slabszymi kompami. Pamietam, jak kiedys sam mialem procek 956mhz (najstarsze gowno swiata), karte graficzna 64mb i 1024mb ramu i narzekalem, że gry są chujowo zoptymalizowane bo nawet Gothic 1 mi sie ciąl xD
Gówno prawda, gra wcale nie musi być wymagająca żeby wyglądać dobrze. Przykładowo Skyrim, który ma już kilka lat, a wygląda zajebiście i bije na głowę niektóre nowe tytuły.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

#173 2015-02-08, 13:13(Ostatnia zmiana: 2015-02-08, 21:50)
Skyrim nie wygląda dobrze :F
Tekstury są rozmyte i słabe nawet na pełnych detalach, rendering i na moje design też nie zachwyca. No, ale design to już kwestia preferencji i tego nie udowodnię.
Oczywiście zmodowany Skyrim to już inna bajka.

Ale zgadzam się z teorią że gra wcale nie musi wymagać żeby wyglądać. Vanishing of Ethan Carter, PoP (2008), praktycznie każda gra która stawia styl ponad technologią potrafi wyglądać nieźle nawet po wielu latach.

@Werewolf
Nie obiecuję, ale słyszałem że ostatnie łatki do Unity zrobiły z niej całkiem grywalną grę. (pomińmy fakt że wywaliły część wodotrysków graficznych :F) Masz oryginał?
A, i tak - masz wyjebany komputer, nawet niełatane Unity powinno na nim śmigać.

Ja w Unity (piracone) grałem na gtxie770 w 1280x720, bo ustawiając fullhd miałem w miastach ~20fps. Ale wszystko zależało od lokalizacji, przez pierwsze momenty gry przebiegałem w okolicach 50 klatek przy pełnych detalach i 1920x1080, dopiero miasto dalej mnie zabiło.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
WSZEDZIE, w kazdym miejscu na mapie, podczas kazdej sytuacji mam conajmniej 60fps. I tak, mam oryginalne Unity kupione w promocji weekendowej na g2a (o ktorej zaraz napisze) za 70zł xD (a gdzie nie spojrze to minimalna cena - 110 takze niezle przebicie).

Offtopujac - takie gry jak Skyrim nie muszą wyglądać dobrze. Twórcy wydając narzedzia modderskie (legendarne zresztą, w każdej grze z kultowej serii Elder Scrolls) maja nadzieje, że gracze i modderzy poprawią, dodadzą lub ulepszą grę. Dlatego mnie dziwią postawy twórców gier - mówią, że nie wydają narzedzi modderskich, bo wtedy nikt nie kupi DLC. Cóż, szkoda, że nikt tego nie powiedzial wlasnie Bethesdzie, bo oni wydają gre, DLC - maja z tego mnóstwo pieniedzy - a jeszcze wiecej pieniedzy mają z narzedzi modderskich - bo duzo wiecej osob kupi gre ze wzgledu na to, że sami mogą dowolnie manipulować nią.

KOMPUTER:
Spoiler

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
@Zkirtaem nie chodziło mi właśnie o jakość tekstur, ale o ogólne wrażenie - bo swoją drogą nie da się zrobić gry z dobrą grafika tak żeby była mało wymagającą. Jeśli grę tworzą specjaliści to potrafią oni bez nadmiernego obciążania karty graficznej uzyskać ciekawy efekt

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
O co chodzi tak w ogole z tym menu hellix? Na początku, przy pierwszym wlaczeniu gry wlaczylo to to sie i wykonalem wspomnienie templariusza, o ile mnie pamiec nie zwodzi to jakiegos Jakuba. Ale nigdzie wiecej do tego menu dostepu nie mam a widzialem, ze bylo tam sporo nieodlokowanych wspomnien. Da sie jakos wlaczyc ten hellix i odblokowac tamte wspomnienia?

KOMPUTER:
Spoiler

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
O co chodzi tak w ogole z tym menu hellix? Na początku, przy pierwszym wlaczeniu gry wlaczylo to to sie i wykonalem wspomnienie templariusza, o ile mnie pamiec nie zwodzi to jakiegos Jakuba. Ale nigdzie wiecej do tego menu dostepu nie mam a widzialem, ze bylo tam sporo nieodlokowanych wspomnien. Da sie jakos wlaczyc ten hellix i odblokowac tamte wspomnienia?

Nie, to tylko taka atrapa.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Serio? @Tizgar możesz to potwierdzić?

KOMPUTER:
Spoiler

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Serio? @Tizgar możesz to potwierdzić?

Specjalista Tizgar prawdę ci powie  :lol2: Nie pograsz sobie Eziem, Connorem albo Edwardem Kenwayem.

0 użytkowników
Do góry