Rozwój postaci 163129 609

Ankieta

Twoja postać to :

Myśliwy na zręczność i broń dystansową.(Myśliwy z przew. zręki nad siłą.)
Myśliwy z przewagą siły.(Myśliwy z przewagą siły nad zręką)
Mądry mag(mag wody, ewentualnie ognia)
Mistyczny mroczny na manę i kręgi(Kręgi i mana)
Mroczny na hybrydę mistyka i woja.(Siła i mana)

O temacie

Autor przemek273

Zaczęty 21.04.2014 roku

Wyświetleń 163129

Odpowiedzi 609

electrxx

electrxx

Użytkownicy
posty11
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak myślicie, na którym poziomie minimalnie można iść do Jarkendaru? Mam 17 poziom, 1 rodział a jedyną rzeczą której nie wyczyściłem to ten las z orkami.( Zostało w nim kilka Wargów, i parę orków oraz większość terenu w DP).

Moje Statystyki to:

Siła: 91
Zręczność: 35
Mana: 78
PŻ: 447

Broń 1h: 32%
Broń 2h: 61%
Łuki: 24%
Kusze 22%

Zbieranie Trofeów, Włamywanie, Wszystkie 3 poziomy języka Budowniczych, Alchemia,

Wyposażenie:

Zbroja Łowcy NIeumarłych + Mikstura dodająca 15 obrony i  ostrza i strzał,
Miecz od Harada ( 2h, 120 DMG, dodający 8%)
Pierścien Siły +3, Pas siły +5, Pierścień życia +40,

Myślicie że to za mało jak na obecny poziom, i powinienem wyexpić więcej?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Nie rozumiem po co się pytacie o lvl na dana krainę, jak masz skila to możesz iść na 1, jak nie masz to nawet na 50 będziesz miał problemy, wszystko zależy od umiejętności gracza, lvl to tylko wskazówka ile masz pn i ze tyle wydałeś, pytanie czy dobrze bądź źle ( akurat z tym pn to nie do globla bo tu mamy losowość ) ale ogólnie wiadomo jak interpretujemy lvl, i jak to się przekłada w grze.

Jak umiesz grac to taka postać jarek to idzie tak 1 2 3 o już koniec :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
Wiem, że nie ładnie ale to jedyny sposób aby grać w gothica twn.,,czystym magiem" bez tracenia pkt na miecz czy zręczność . Jako że brak w gohicu regenracji many twórcy umyślnie lub nie dodali tą różdżkę .

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Tizgar on się pyta czy lvl jest dobry, nie jego umiejętności. Bojka myślę, że dasz radę.

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
Tylko czy w globalu zostały zmienione te różdżki czy dalej jest ten trick z tą maną . Są kostury które dają bonusową manę ? Zmienialiście coś w nich czy nie ? Sprawdziłbym sobie na kodach ale nie lubię kodować xD

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem, grałem myśliwym i mrocznym. Nie używać jak już.

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
W Globalu masz regenerację many w skillu i w pierścieniu także, więc nawet nie musisz bugować nic tą różdżką czy czymkolwiek innym tylko po prostu nosić ;) Jak już gdzieś zajdziesz tym magiem to opisz trochę, bo ciekawy jestem jak to wygląda. Teraz się zabieram za drugie przechodzenie Globala, ale chyba będę lecieć łucznikiem a nie magiem ;p

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Łucznik to myśliwy najłatwiej. I PODSTAWA czeladnik u Bospera.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Primo to ta rózga bugnieta nie jest, co już nawet udowodniono, raczej skrypt jest napisany poprawnie ale niektorzy zle go interpretują

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
No do myśliwych ,nawet jakbym grał wojem znów. bym przystąpił, bo linia zadaniowa u Mrocznych to niestety porażka, a z ekwipunku zbytnio nie korzystałem, bo z Młodszym Bratem to nie ma sensu chwytać czegokolwiek innego :D
Co do różdżki to temat rzeka w sumie, ile ludzi tyle opinii, ja osobiście nic do tego nie mam, bug to by był jakby se nią manę do full ładować, ale im dalej w grze tym mniej to przydatne, a na początek w sam raz, w końcu mana potki jak grzyby nie rosną ^^

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
Umiejętność korzystania z magicznej różdżki
Przede wszystkim, by w ogóle było możliwe stworzenie czystego maga, potrzebna jest regeneracja many, której w Nocy Kruka niestety nie ma. Została ona wprowadzona dopiero w Gothic 3. Jednakże autorzy, nie wiem czy umyślnie czy nie, dodali do gry przedmiot o nazwie – Magiczna Różdżka (do kupienia w klasztorze). Ma ona taką właściwość, że dodaje nam 20 many gdy ją zakładamy. Co z tego wynika? A no to, że jeśli przykładowo mamy aktualnie 0 many, zakładając różdżkę mamy nagle 20 many. Jest to trik (nie bug, jak wyciąganie run), który właściwie jest jedynym sposobem do bezstresowego levelowania czystego maga. Dzięki temu przedmiotowi, wszystkie czary, które kosztują do 20 many, mamy za darmo.
Dla przykładu, rzucam lodową lancę, która kosztuje 20 many. Po czym ściągam magiczną różdżkę i zakładam ją ponownie. Efekt – mam ponownie 20 many na kolejną lodową lancę. Niestety magiczna różdżka, przydaje się tylko na początku, potem trzeba już niestety korzystać z mikstur many, by zregenerować manę, ale na początek jest to świetny zamiennik mikstur.

Z poradnika InfoSpeca .

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czyli poradnik dla cieniasów.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Gdybyś miał chociaż pojecie o skryptach, nawet to najprostsze to byś wiedział ze rózga działa jak najbardziej poprawnie, i ma tak działać bo twórcy sami chcieli aby tak było.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zacytuj ich wypowiedź, pogadamy. Na pewno specjalnie zrobili buga. GeniuS z ciebie. Zresztą spadaj do działu returning i nie truj tu tą herezją.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nie masz pojęcia a twierdzisz ze to bug
Zobacz sobie w skryptach rózga daje 20 many a nie premie do max many to jest spora różnica ona daje nawet 20 many jak masz 0/0 jak ściągasz ja to tez odbiera 20 many nie max maks 

Jest kolosalna roznica miedzy raise atribute mana max a raise atribute mana
To ze opis jest drętwy to inna sprawa
Jesli szata wymaga 100 many to pisze wymagana mana 100 ale wiadomo ze chodzi o max mane bo jakby wymagała po prostu many to w momencie gdy mamy jej mniej niż 100 gra ściganie zbroje z ciebie z automatu np masz 15/100 many  albo się z crashuje

Watek został poruszony nawet w SP ale nie zostało to poprawione bo tak ma być to nie jest niedopatrzenie w skryptach.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale tak jak on wykorzystuje jest bugiem ! Ciężko ci to pojąć ? Już mówiłem, ty się znasz na rozwoju jak na....

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Kurwa ja pierdole wykorzystuje dokładnie tak jak powinien to robić, bo tak została ona stworzona aby tak ja wykorzystać, nie dziwi cie to ze w modach w których jest regen many jej niema, logicznie bo nie jest potrzebna.

I dokończ zdanie serio mam wyjebane co myśli jednostka, to ze znam się na rozwoju postaci to jest opinia innych nie moja.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nikt co jeszcze tego nie powiedział. Dobra zjazd rób i idź spamić i trollować gdzie indziej.

XovoX

XovoX

Użytkownicy
entropy increase manager
posty164
Propsy123
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • entropy increase manager

XovoX

Rozwój postaci
#418 2014-07-13, 21:18(Ostatnia zmiana: 2014-07-13, 21:45)
Żuwaczki pełzacza chyba właśnie tak działają, uzupełniaja manę jak się ich użyje. Z tego co powyzej widze różdżka działa tak samo. Nie wiem czemu akurat to że uzupełnia manę o 20 miałoby być bugiem. Co innego jakby trwale dodawało po 20 many do maksimum za każdym założeniem.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak tylko, że rzucimy czar, potem wybieramy inną broń, potem znowu różdzkę, znowu mamy 20 many. Więc to jest błąd.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry