Rozwój postaci 167374 609

Ankieta

Twoja postać to :

Myśliwy na zręczność i broń dystansową.(Myśliwy z przew. zręki nad siłą.)
Myśliwy z przewagą siły.(Myśliwy z przewagą siły nad zręką)
Mądry mag(mag wody, ewentualnie ognia)
Mistyczny mroczny na manę i kręgi(Kręgi i mana)
Mroczny na hybrydę mistyka i woja.(Siła i mana)

O temacie

Autor przemek273

Zaczęty 21.04.2014 roku

Wyświetleń 167374

Odpowiedzi 609

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
W returnie jej się jeszcze trzeba uczyć, co jest głupotą.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Sam jesteś głupi. Bez przesady, żeby dostać taką dobrą umiejętność za darmo. W G1 było to ok.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Głupek to ty. Akrobatyki nie uczymy się, jak jesteśmy wystarczająco zręczni to to umiemy. Więc idź gdzie indziej rozsiewać zarazki.

Przy okazji ma ktoś jakieś pytanie ? Lubię doradzać.

hasher123

hasher123

Użytkownicy
posty18
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

hasher123

Rozwój postaci
#363 2014-07-04, 13:56(Ostatnia zmiana: 2014-07-04, 14:16)
Mam pytanie, na którym poziomie można spokojnie wejść do GD( znaczy tak, żeby sobie poradzić ) i czy jako Mroczny powinienem się zaopatrzyć w jakąś specjalną pomocną runę?

@I przy okazji - po zjedzeniu zupek Hwora mam dziwny efekt oddalenia kamery, który nie chce przejść :( Da się coś z tym zrobić?

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Daj screena postaci to ci powiem. Efekt po ponownym wejściu w grę znika, ewentualnie po określonym czasie.

hasher123

hasher123

Użytkownicy
posty18
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Oto screen, trochę późno ale :D Dodam jeszcze, że jest to na czysto, na ogół noszę set wojownika i do niego Arogancję Sentezy(145 obr) oraz DP mam przeczyszczone w 1/3, Khorinis w 8/10, Jarkendar Full, więc może wpadną jeszcze z 2 poziomy, nie orientuje się jak to jest z expem w DP. Tabliczki użyte( do II poziomu ) i dania Hwora spożyte :D

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie jest źle. Ja radziłbym bym dopakować do 120 siły. Ja polecam u Harada nauczyć się kuć miecze. Są bombowe. Łuk z bonusów ? Jak wydałeś na niego pn to popełniłeś błąd. Myśliwy na tym etapie miał by lepsze staty, ale jako mroczny nie jest źle.

I najważniejsze jadłeś już jakieś bonusy ?

hasher123

hasher123

Użytkownicy
posty18
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Łuki, kusze i miecze dwuręczne z tabliczek są tylko i wyłącznie, a co do bonusów to tylko 40 jabłek( i do tego dania Hwora i gulasze ), bo brakowało mi 2 pkt. siły do Arogancji a siedziałem z 3 mieczem albo 4 od Harada. Co do many to sam nwm, wydałem na nią tylko 10-20pn, a reszta pewnie z tabliczek i zupek. Czyli ogólnie z bonusów mam jeszcze jabłka, grzybki, szynkę, smocze korzenie na eliksiry i tabliczki III poziomu, do tego goblinie jagody.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
To jedz mięsa kopacza, ochronę przed ogniem i magią podniosą

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
czy ktoś już próbował przejść grę magiem bojowym?
Pakując w siłę,zręczność i umiejętności bojowe zaś dużo mniej w manę.
Jest coś takiego możliwe w Globalu?
W Gothicu 2,nocy kruka i Returnie mi się udało.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No mroczny wojownik na hybrydę, to mag bojowy na runy i demoniczne miecze. Na siłę manę. Tylko many nieco więcej musi być. Stronę, 2-3 temu cały poradnik napisałem na taką postać.

Jak dla mnie za szybko zjadłeś bonusy na manę. Ale dasz radę.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Powinno być coś takiego możliwe ze względu na ogromną ilość bonusów. Progi PN do płacenia za atrybut też dość późno wzrastają. 

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
Siema . Mam pytanie . Grałem w moda około 2-3 miesiące temu . Grałem trochę wojownikiem i przestałem ale grało się przyjemnie . I stąd moje pytanie czy jest możliwość tutaj grania łucznikiem. Chodzi mi o to żeby nie było czegoś takiego jak w pojebanym returningu że nie da rady przejść gry albo coś . 

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Nie, łucznik ma właśnie najlepszą grę w Globalu, dzięki rozwiniętemu craftingowi. Możesz sam wytwarzać świetnie łuki i kusze. Polecam. 

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
Dzięki :D

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chciałem to samo mówić. Wojownikiem teoretycznie można wbić największy dmg na starcie w rozdziałach, ale przykładowo wojem bijemy wszystko na 1-3 hity, a nas tak samo na 1-3 hity ściągają. By pokonać stado wargów(10-12 osobników) trzeba być pro koks. Łucznikiem wystarczy strzelać i uciekać i już nie mamy problemów. Łucznik na grupy wrogów, woj na 1 vs 1 starcia najłatwiej. Ja grałem wojem 2h, więc jakoś takim grupom elitarnych wargów w 2 rozdziale dałem radę, miałem ostatni miecz od Harada i ogromny zasięg, więc jakoś przy skutecznej taktyce szło. Wcześniej grałem 1h i o dziwo z stadem wargów nie miałem szans, nie było opcji o zrobienie uniku, a wargi mnie na kilka strzałów mogli pokonać. Dlatego ja 2h preferuję.  Mag ma ciężko bo ograniczony mocno maną, a łucznik może mieć pełno strzał.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Nie zęby coś, ale niezalezienie od moda woj posiadając akro radzi sobie dokładnie tak samo jak łucznik z grupkami, różnica to to ze trzeba klawisz odpowiedzialny za skakanie czasem nacisnąć :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Być znacznie zręczniejszym, mięć lepszą taktykę refleks. I cały czas wojem możesz zrobić błąd. Łucznik ma łatwiej. Zresztą i tak preferuje woja.

Amol

Amol

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Podpowiedzcie mi proszę, bo już zapomniałem. Jak zwiększam umiejętność 2h to uderzenie jest silniejsze przy tym samym orężu? Odnośnie kuszy zwiększa się tylko celność, prawda? Też się zastanawiałem nad inwestowaniem w kuszę. Ogólnie w tym modzie walka wojem z np. wargiem polega na nie dopuszczeniu stworzenia do siebie. Jeden hit i ,,to już koniec, śmieciu":D

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Broń dwuręczna zwiększa szanse na krytyka. Nie ja padałem na znacznie więcej hitów. Po prostu jak masz 12 wargów to cię mogą zablokować i szybko padniesz.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry