Rozwój postaci 163130 609

Ankieta

Twoja postać to :

Myśliwy na zręczność i broń dystansową.(Myśliwy z przew. zręki nad siłą.)
Myśliwy z przewagą siły.(Myśliwy z przewagą siły nad zręką)
Mądry mag(mag wody, ewentualnie ognia)
Mistyczny mroczny na manę i kręgi(Kręgi i mana)
Mroczny na hybrydę mistyka i woja.(Siła i mana)

O temacie

Autor przemek273

Zaczęty 21.04.2014 roku

Wyświetleń 163130

Odpowiedzi 609

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
1, 3 Mroczny to mix maga i wojownika. Najlepiej w i to i to pakować. Bonusów jest dużo, więc dasz radę.
2. Chyba 2h. 

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Global to nie returning, tu spokojnie rozwiniesz fajną postać, miło i przyjemnie bez podliczania czy starczy czy nie.
Zresztą szczęściarze łapiący 12 pn mają łatwiej.

Uczeń

Uczeń

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Rozumiem, dziękuje za pomoc :). Jakby co to będę pytał. 

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Inwestowałbym w manę. Tym bardziej że ciekawsze miecze Wojownika są na manę także wyborne (te lepsze) od Gor Boby dające do many dodatkowy bonus.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Token

Token

Użytkownicy
posty125
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Opłaca się iść w Mrocznego Wojownika czy lepiej w maga? Bo już mam Młodszego brata, prawie 200 siły, 97% 1h, już raczej nic lepszego mnie nie spotka jako wojownika, nie? Lepiej chyba mag...

electrxx

electrxx

Użytkownicy
posty11
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czytając ten Temat doszedłem do wniosku że moja postać jest do niczego.. 19 lvl, przy rozpoczęciu 3 rozdziału? ^^. Będę musiał zaczynać od nowa :D.

XovoX

XovoX

Użytkownicy
entropy increase manager
posty164
Propsy123
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • entropy increase manager
Czytając ten Temat doszedłem do wniosku że moja postać jest do niczego.. 19 lvl, przy rozpoczęciu 3 rozdziału? ^^. Będę musiał zaczynać od nowa :D.
Eeee, czemu, porób zaległe questy, pozabijaj potwory i będzie ok.  :D

Doktorszalonym

Doktorszalonym

Użytkownicy
Mnie to nie zachwyca.
posty337
Propsy161
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Mnie to nie zachwyca.
Dokładnie! 

W tym kraju są zasady,
Ten kraj ma to w zwyczaju:
Równo ścinać wszystkie głowy wystające zza połowy,
Mam fatalne maniery,
Koszmarne mam zwyczaje,
Lecz kiedy grają tego kraju hymn,
Ciągle jeszcze wstaje.

electrxx

electrxx

Użytkownicy
posty11
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No właśnie, chodzi o to że nie pozabijałem wszystkich potworów w 1 i 2 rozdziale. Questów tyle się namnożyło że nie sposób zliczyć :D. A moje statystyki chyba są zupełnie zepsute.. Co mi tam że przegrałem 50h? Zaczynam od nowa ^^

XovoX

XovoX

Użytkownicy
entropy increase manager
posty164
Propsy123
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • entropy increase manager
Potwory nigdzie nie pouciekały, ewentualnie doszło parę nowych. a Questy rób po kolei albo idź przez wyspę i zagaduj do każdego po drodze :D

Token

Token

Użytkownicy
posty125
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Opłaca się iść w Mrocznego Wojownika czy lepiej w maga? Bo już mam Młodszego brata, prawie 200 siły, 97% 1h, już raczej nic lepszego mnie nie spotka jako wojownika, nie? Lepiej chyba mag...
Ponawiam...

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
To już zależy od Ciebie :) Żeby zostać wojownikiem i tak musisz znać 3 krąg magii. Skoro jednak inwestowałeś w siłę i walkę bronią chyba lepiej zostać Mrocznym Wojownikiem. 

Gomenasai

Gomenasai

Użytkownicy
posty36
  • Użytkownicy
To normalne, że mając 15 pkt siły (10 + 5 z pasa) za kolejne 5 płacimy 10PU? A nie 5 za 5 do 30 siły? I w walce mieczem jednoręcznym 5 punktów  za 10PU od 20%?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6473
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Tak, to normalne.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Gomenasai

Gomenasai

Użytkownicy
posty36
  • Użytkownicy
Jak walczymy w drużynie i jak walczymy bez niej, zawsze dostajemy pełny exp za potwora? Za niektóre jest o wiele mniej niż w zwykłym gothicu lub w returningu a za niektóre dużo więcej, że w pewnym momencie myślałem, czy nie zbugowało mi podziału expa w drużynie po odejściu z niej.

electrxx

electrxx

Użytkownicy
posty11
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Potwory nigdzie nie pouciekały, ewentualnie doszło parę nowych. a Questy rób po kolei albo idź przez wyspę i zagaduj do każdego po drodze :D

Może i tak, ale questów tyle się zalęgło w moim dzienniku że odechciało się ich robienia. Stworzę nową postać i będę robił wszystko po kolei, i powoli  :lol: . Może i grałbym starą postacią, ale wczoraj gdy chciałem zapisać stan gry nowej postaci, nadpisałem tą starą ^^.

PS: Skoro i tak już zaczynam nową postać, to mógłby ktoś mi napisać gdzie znajduje się Amulet który Sharky ukradł Xardasowi? Szukałem w dolinie Lestera, ale z tego co wyczytałem z dialogu, to jest on w jakimś wąwozie.

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Szukałem w dolinie Lestera,
dobrze szukałeś - tylko blisko ściany się rozejrzyj

Post połączony: 2014-06-29, 15:38
Jak walczymy w drużynie i jak walczymy bez niej, zawsze dostajemy pełny exp za potwora? Za niektóre jest o wiele mniej niż w zwykłym gothicu lub w returningu a za niektóre dużo więcej, że w pewnym momencie myślałem, czy nie zbugowało mi podziału expa w drużynie po odejściu z niej.
tak exp jest zawsze pełny w ramach przedziału losowości przy każdym członku drużyny

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Gepsiu

Gepsiu

Użytkownicy
chicken <3
posty233
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • chicken <3
Zapoznałem się z opiniami, postami powyżej napisanymi.
Jednak mam wątpliwości i chciałbym wszystkie informacje " zebrać do kupy ".
Otóż zastanawiam się na wyborem 2 gilldi:
Mroczny Wojownik/Mag - ale jak coś chcę wojownika
Myśliwi

I chciałbym usłyszeć wasze zdanie co byście mi doradzili.
( Zaznaczam jeszcze będę czyścił DP ) - staty pójdą w górę
Moja postać:
16 lvl, siła 80, zręka 40, mana 60, HP 300/340, +jednoręka, kusza, opanowane języki, czeladnik u Harada

Proszę o pomoc :D

Post połączony: 2014-06-30, 18:44
Jeszcze prośba, przy proponowanej gilldi napisać sposób rozwoju.

cip cip cip Kukuryku cip cip cip

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Masz kuszę i zręczność więc myśliwi. Mają fajną bazę i klimat. Zresztą, u nich można grać czystym wojownikiem, jak i łucznikiem/kucznikiem czy tam hybrydą. W twoim przypadku rozwijaj siłę, jednoręke, kusze i jak dasz radę zręke. Zresztą niezależnie od wyboru tracisz, bo jak pójdziesz na mrocznym niepotrzebna ci zręczność i kusza, a jak do myśliwych na cholerę ci mana ?

Jeśli nie boisz się w taką zamianę, to walnij marvina, zmień many z 60 na 10 i oddaj sobie punkty nauki. Taka jak by szybka cofka. Nie zapomnij, by nic nie spawnować, oraz wyłączyć ją poleceniem 42. Mój kolega nie miał przez to potem problemów. Robisz to mimo wszystko na własne ryzyko.

Jeśli ci to nie pasuje to może nowa gra, albo wcześniejszy save.
Powiem ci tak wybrałeś Harada, więc powinieneś, się bardziej jako wojownik rozwijać,ucząc się kuć u niego prześwietne miecze, z małym wymogiem siły, dużym dmg i bonusem do walki bronią, jeśli będziesz grał od nowa i chcesz być bardziej strzelcem wybierz Bospera, bo ma najlepsze łuki i kusze do zrobienia.

Gepsiu

Gepsiu

Użytkownicy
chicken <3
posty233
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • chicken <3
Ja nie ładowałem w mane, mam jej 60+ z tabliczek i roślinek jakie jadam.
Łuk/kusza chodziło mi czym strzelam nie ładuje w to :D Pakuję już jak coś 1 jednorękę ale jeszcze nie teraz.
W zrękę też nic nie dawałem - tylko siła.

cip cip cip Kukuryku cip cip cip

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry