Czy nasza praca okazała się zbędną? 25911 67

O temacie

Autor Abaddon

Zaczęty 22.04.2014 roku

Wyświetleń 25911

Odpowiedzi 67

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Ja mam równo 12 godzin a zrobiłem tylko część rzeczy w mieście, Lares poprowadził mnie do gospody Orlana, gdzie spotkałem Tireona i zacząłem wątek kupców. Nie byłem nawet na farmie Akila. Ja nie wiem jak wy tak szybko przechodzicie, ale mi okrojona o wiele bardziej wersja testowa zajęła więcej niż 100 godzin, a grałem Mrocznym Wojownikiem.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Proste skipujemy dialogi, wy marnujecie czas na ich czytanie inni skipuja, ja po niecałych 30 godzinach gry kończę luźno bez najmniejszy problemów 4 rozdział, ja mam totalnie wyjebane jak mi npc opowiada historie miejsca czy swoja historie życia czy coś innego skipuje, dopóki nie pojawi się wpis w dzienniku bo wtedy wiem ze będzie istotna informacja która mi może się przydać w trakcie rozwiązania bieżącego lub przyszłego questa, zresztą jak wspominałem w dzienniku wszystko jest rzetelnie opisane, wystarczy przeczytać dokładnie a następnie odpalić tryp Logic Think w głowie i wykonać zadanie i przy okazji zaoszczędzić ładnych parę godzin na skipoowaniu jakiś opisów fabularnych itp, fajnie ze są ale są ludzie którzy maja na nie wyjebane, bo niema z tego żadnych korzyści to tylko smaczki dla klimatu, którego mod ma już stwierdzam po 4 rozdziałach za dużo, już idzie centralnie zygać czytaniem kolejnego wywodu npc o tym i o tamtym.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tizgar... Mieć wyjebane czytając kryminał na te pierdoły wszystkie! Przeczytać kto zabił i styka! Zresztą, dla mnie to mod fabularny, napieprzania też może nie być!

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Dlaczego wy zawsze macie tak zjebane porównania, która zawsze wychodzą poza grę ?

Moze dla was czytanie jak npc pierdoli o historii swojego obozu, o tym jak tu się znalazł itp, czy opowiada nam historie doliny przodków, czy zakonu jest w chuj istotne to spoko, ale dla mnie to czysta strata czasu na czytanie dialogu który w niczym mi nie pomoże, dla tych co chcą wiedzieć jest smaczek to se poczytają inni skip mode on

Ze strony ahnbeal padło pytanie jak my robimy to tak szybko, z mojej padła odpowiedz i tyle koniec tematu w tej sprawie :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
A co to za przyjemność z gry? Nie lepiej pograć w jakieś strzelanki/zabijanki? Widać że Global nie jest modem dla Ciebie i innych co grają na szybko. Dla mnie dialogi i klimat to podstawa w Gothicu, jakbym miał grać w grę bez fabuły czy dialogów to bym wyłączył po 5 minutach. 

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak błąd zrobiliśmy... Zbyt czytelny dziennik jest. Ale na szczęście, najciekawsze zadania należy wyłapywać z dialogów. Inaczej 100% nie będzie...

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Nie martw się Tituf, na przyszłość postaramy się aby wykonanie questa tylko na podstawie dziennika było niewykonalne.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Gothic, zapewnia wystarczając duża dawkę dobrej fabuły i bardzo dobrego klimatu, od moda jak od moda wymagam żeby rozszerzył grę o dobre kilka godzin gry dodając nowe rzeczy zmieniając mechanikę itp nie wymagam żeby miał on fabułę lub klimat, chyba ze to mod z dziedziny totalna konwersja wtedy jak najbardziej powinien mięć tez fabułę i klimat, mody rozszerzając mieć jej nie muszą global takim jest dotarło to w końcu.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
To po co w niego grasz?

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Ja czytam nawet stare dialogi wszystkie. Ot tak , bo jak juz gram to bym chciał zobaczyć jak stare jest powiązane z nowym.
Mnie po takich komentarzach jak Tizgara to się po prostu odechciewa robić cokolwiek w tekstach , w Lore .
Po chuj to potrzebne?
Usunąc to wszystko i tyle.
Trzy osoby pracowały przy tłumaczeniu wierszy Morta.
Przeczytał ktokolwiek to?
Widać jednak ta gra nie jest dla wszystkich.....
Nie Global.
Ogólnie Gothic jako taki.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Dokładnie Memoerius, usuńmy wszystko w pizdu i dajmy tylko lokacje z samymi potworami i nauczycielami, bo po chuj więcej?

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Tizgar lol, ja bym się bez dialogów zanudził. Ile można tylko bić potwory :O Gra idealna dla ciebie to Metin. Sens moda to nie dodanie tylko expa by była lepsza postać, lecz dodanie fabuły.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Bo dodaje nowe zadania czyli exp, nowe zbroje, bronie ogólnie itki lubię je znajdywać i wykorzystać, zawsze to więcej tego czego w rpg ma być dużo  ( zasada kija i marchewki odwiedzam znane mi lokacje i znajduje nowe graty wypas ) dodaje nowa lokacje fajnie przyda się bo znowu można coś poexpic i ogólnie jakieś questy zrobić, zmiany w mechanice tez dobry powód na grę, jedynie ubolewam nad rozwojem postaci który został przez was olany :/  jednak przewaga podstawowych + które powinny być w modzie rozszerzającym fabułę skłoniła mnie do zagrania i nawet nie żałuje, a do końca tygodnia uda mi się wyjebać losowość i dzięki temu w miarę normalny rozwój postaci w modzie zaistnieje :P

Wam sie chyba pomyliło kategorie moda chcecie z globala zrobic moda w stylu totalna konwersja to spoko to napiszcie go od podstaw, bo obecnie jest modem rozszerzającym fabułę który to w gruncie ma dodawać kupe rożnych rzeczy, zmieniać w fajny nie zawsze dla wszystkich sposób mechanikę, dodawać nowe lokacje itp itd ogólnie od modów tego typu nie wymaga się aby miały klimat i fabułę, bo to zapełnia już nam gothic  idealnym przykładem dla mnie jest return jest to idealny mod rozszerzający fabułe dodaj od groma i w chuj więcej rożnych nowości które dla mnie w rpg maja istotne znaczenie, rozszerza podstawke o w pizdu dodatkowych godzin grt, zmienia mechanikę i ma defakto własny watek fabularny chociaż niema on logiczne sensu i powiązania z podstawa, ale dla moda rozszerzającego to najmniej istotny element.

Masz odp dlaczego gram w globca :P

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Returning? Czy potępiany przez twórców Returninga Rebalance?Powodzenia w usunięciu losowości, raczej ci się nie uda, ale spróbować nie zaszkodzi :lol2:

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Ja mu o Metinie mówiłem nie raz.
Chcieliśmy w kolejnej wersji rozbudować wątek Lore ksiąg. Z czytaniem ze znajdywaniem. Z zagadkami Lore nie za trudnymi do rozwikłania.
Ale po chuj to. Nikt nie czyta, bo po co?

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Tizgar, a nowe questy mają sens z dialogami, inaczej są puste i tylko po to by był exp. A ta losowość Tizgar to cud. Dzięki niej będą pn na umiejętności poboczne itp. Bo jak zawsze dostajesz okrągłe pn to po co na inne rzeczy wydawać, skoro lepiej od razu inwest w główne statsy. Dzięki temu można zrobić np prawdziwego myśliwego, a nie tylko gościa z mieczem, któremu z myśliwego zostaje nazwa.

Memorius ja bym chętnie czytał. Ja zawsze każdą księgę czytam w gothicu jaką znajdę.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Zgadzam się z przemkiem, bez losowści ta gra by była nudna. Wolę jednak mieć tą nadzieje  że wpadnie mi to 12 PN niż zawsze wiedzieć że wpadnie 10. Losowości nikt spoza naszego teamu nie usunie, chyba że z wersji 1.14 RU.
EOT

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Moze dla was czytanie jak npc pierdoli o historii swojego obozu, o tym jak tu się znalazł itp, czy opowiada nam historie doliny przodków, czy zakonu jest w chuj istotne to spoko, ale dla mnie to czysta strata czasu na czytanie dialogu który w niczym mi nie pomoże, dla tych co chcą wiedzieć jest smaczek to se poczytają inni skip mode on

Idealnie podsumowałeś dzisiejsze RPG, gdzie nie liczy się fabuła, klimat, postacie, świat przedstawiony tylko nawalanie i rąbanina oraz wyjebista graficzka, i fajerwerki ;)  Gothic to nie jest hack's slash że siekasz, po to zapraszam do dark soul albo arcania 4 gothic albo Dragon Age 2 ;)

A potem słyszy się takie zdanie że Dragon Age>Baldur's Gate ;) 

EDIT:

Widać ze Memorius was ostro z memoriusował :P

Nie, my po prostu stawiamy na 1 miejscu  klimat i fabułę, a nie  wycinanie wszystkiego w okół i zbudowanie idealnej postaci ;)

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Potepiany czy nie to właśni returning jest najlepszym modem, posiadającym największa grywalność, a defakto posiadający najmniej logicznej fabuły czy klimatu, starcza to co zapewnia mu gothic, takie są fakty myślę wiec ze można skończyć  z wami dyskusji.

Widać ze Memorius was ostro z memoriusował :P
Memorius rozwiń watek gora bo trzeba być tobą żeby skupiać się na rozwoju jakiegoś npc zamiast na własnym, no ale jak się nie umie walczyć to wiadomo lepiej niech robi to za nas npc, więcej czasu na czytanie dialogów.

Przemek, a czy ja napisałem ze w queście ma nie być dialogów ofc powinny być ale nie kurwa dialog pol godziny z opisem czegoś co ma chuja do questa, to taka sytuacja jak w returnie tyle ze tam w sumie to tylko jedna gdzie dagoth kurwa historie bogów opowiada no w sumie spoko szkoda tylko ze gdzies to już słyszałem no tak w diablo chyba :P

Gdyby to było tak jak Złote wrota czyli prawie totalna konwersja gdzie mam niby znany nam swiat ale fabuła za dożo wspólnego z oryginalnym bieg wydarzęn niema to takie akcje jak najbardziej na + dobry przykład to Dark Saga totalna konwersja moda wszystko inne dzieki czemu nadaje to klimatu itp a klimat i fabuła dla moda z kategoria totalna konwersja jest rzeczą istotna ( Sam byłem ciekawy jak to Alisterowi będzie szło poszukiwanie mieczyka ogólnie tu sprawa fajnie napisana, bo być powinna )

Jak dla was totalna konwersja a rozszerzenie fabuły to to samo to spoko ale to są dwie w chuj skrajne kategorie i mody tak jak i kategorii w chuj od siebie się różnią.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Nie zmemoriusował tylko wystarczy poczytać o spustoszeniu Returninga, które zrobiło Rebalance. Sam byłem fanem tego moda, ale osobiście wolałbym zagrać w spolszczonego Returninga 1.1 niż w Rebalance. Na szczęście Returning 2.0. to już nasza działka i zanim wyszłyby jakieś mody do niego spolszczymy go takim jaki powinien być.

A poza tym ktoś ci każe wziąć ze sobą Gora? Są też słabsi gracze, którzy nie poradzą sobie z wściekłymi potworami  albo po prostu tacy których ciągła walka nudzi. Dla tych co chcą walki przez 3/4 gry jest Rabalance.

0 użytkowników
Do góry