Problemy techniczne 176334 473

O temacie

Autor Kuken

Zaczęty 20.04.2014 roku

Wyświetleń 176334

Odpowiedzi 473

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Tituf

Problemy techniczne
#220 2014-06-06, 18:34(Ostatnia zmiana: 2014-06-06, 18:54)
Zgaduję, że masz co najmniej 2R? Niestety- zrespiły się i do tego wzmocnione chyba. Najlepiej wpaść tam wcześniej- da radę.
Nie wiem co poradzić... Wrócić mocnym, ewentualnie rozgryźć sposoby ich ataków. Ahnbael  może podpowie co i jak.

Token

Token

Użytkownicy
posty125
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak, mam 2R... I co mam teraz zrobic?;x

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
nic , czekać a z się będzie mocniejszym a demony jeszcze mocniejsze.
To jest po prostu trudne zadanie , choć na patchu znacznie łatwiejsze od niemożliwego w wersji 1.7 bez FIX.
A tak przy okazji - gdzie tu jest problem techniczny? Bo nie widze...

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
W 2 rozdziale respią się zwykli książęta demonów, słabsi. Są jednak o tyle potężni że stanowią wsparcie dla tych z 1 rozdziału. Musisz po prostu przypakować. Najlepiej zrób to zadanie później :)

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja zrobiłem to zadanie w II rozdziale. Nie wiem czy miałem jakiś rodzaj bugu ale w komnacie było 6 demonów 3 zwykłe czyli takie na które działa każda broń i 3 specjalne możliwe do zabicia tylko kosturem starca. Po prostu rzuciłem czar obszarowy by zabić te 3 "zwykłe" a pozostałe wyciągałem pojedynczo i eksterminowałem przy użyciu kostura. Sprawdź czy masz podobną sytuację.

K@T

K@T

Użytkownicy
posty152
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy

K@T

Problemy techniczne
#225 2014-06-13, 11:01(Ostatnia zmiana: 2014-06-13, 11:29)
...Trzeba się nauczyć umiejętności....
mam tą umiejętność, a drewna nie pozyskuje

ps mam wrażenie, że gram bez patcha (u mnie sharky nie ma głowy). Da się to jakość sprawdzić w jaką wersje gram z jakim patchem?

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
plik ini musi mieć odpowiednią postać
gdzie
[FILES]

VDF=GLOBAL_MOD_PL.mod  FIX.mod   

czyli poprzedni musi być zastąpiony tym właśnie w folderze System - plik ini jest dołączony do paczki Patch

boro922

boro922

Użytkownicy
posty23
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie. Mianowicie otrzymałem pancerz łowcy Od Midlasa. Otwierając ekwipunek piszę, że wymagana siła by założyć to 70. Jednak gdy chce założyć pisze, że brakuje mi 38 siły a mam jej 62. Czy to jest błąd?
Ponawiam swoje pytanie.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu

Memorius
Moderator działu

Problemy techniczne
#228 2014-06-15, 00:05(Ostatnia zmiana: 2014-06-15, 00:39)
nie wiem
Skoro brak to znaczy że brak a ile nadpisuje na ekranie to już nie wiem z czego wynika.
W jednym z patchy pojawił się taki bład chwilowy. Jaki Patch kiedy zainstalowany?
No piszcie konkretnie a nie potem się okazuje ze gracie na jakiejs prehistorycznej wersji.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ja nie wiem czym się przejmujesz Memorius. Koleś nawet nie ma tych 70 siły, a narzeka na buga. Pewnie jak będzie miał to założy...

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

boro922

boro922

Użytkownicy
posty23
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja nie wiem czym się przejmujesz Memorius. Koleś nawet nie ma tych 70 siły, a narzeka na buga. Pewnie jak będzie miał to założy...

Gosciu prosze Cie zamilcz na wieki   :facepalm:. Albo przynajmniej nie rozmawiaj w moja strone.Obrazasz mnie swoimi kretynskimi postami.
 Gram na patchu xardasa. Sile sprawdzalem kilkukrotnie przy 70 dalej nie moge zalozyc.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Masz rację, obrażam Cię, ale nie kretyńskimi postami :)
Mogłeś napisać, że osiągnąłeś wymagany pułap siły i też nie możesz założyć, nie moja wina. 
Patch Xardasa to stary patch, wiec po raz kolejny to nie ja wychodzę na kretyna. Wklej nowy, może zadziała, może nie. 

Doktorszalonym

Doktorszalonym

Użytkownicy
Mnie to nie zachwyca.
posty337
Propsy161
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Mnie to nie zachwyca.
Raczej nie. Nauczcie się ludzie instalować i grać na bieżących patch'ach. Potem płacze i wylewy na forum. Ogar

W tym kraju są zasady,
Ten kraj ma to w zwyczaju:
Równo ścinać wszystkie głowy wystające zza połowy,
Mam fatalne maniery,
Koszmarne mam zwyczaje,
Lecz kiedy grają tego kraju hymn,
Ciągle jeszcze wstaje.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
No tak Doktorze, ale weź pod uwagę to, że np. grasz 40h i wychodzi nowy patch. Instalujesz go, ale nie będziesz przecież zaczynać nowej gry. Ja jak grałem to grałem na pierwszym patchu, a w międzyczasie doinstalowywałem kolejne, więc nie eliminowałem wszystkich bugów.

boro922

boro922

Użytkownicy
posty23
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No tak Doktorze, ale weź pod uwagę to, że np. grasz 40h i wychodzi nowy patch. Instalujesz go, ale nie będziesz przecież zaczynać nowej gry. Ja jak grałem to grałem na pierwszym patchu, a w międzyczasie doinstalowywałem kolejne, więc nie eliminowałem wszystkich bugów.
Nie bylo placzu. Grzecznie zapytalem a tam gosciu chce  zablysnac jakimis nieudolnymi wypocinami.  Dobrze ze przynajmniej jedenpost niosl ze soba jakas tresc merytoryczna. Dziekuje za odp.

Post połączony: 2014-06-15, 14:51
Co do patchow jak sciagalem tego nikt nie pisal ze jest przestarzaly. A ja nie siedze i nie gram 10h na dzien wiec ugranie 3 rozdzialu troche mi zajelo...

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Jedna rzecz w tej nieco bokserskiej dyskusji.

jak sciagalem tego nikt nie pisal ze jest przestarzaly.
otóż cokolwiek można tu w dziale zarzucić odnośnie jego prowadzenia to akurat nie to, że nie ma jasnej natychmiastowej informacji o poprawkach, patchach i zmianach jakie wprowadzają i w jaki sposób.

Victarion

Victarion

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam jeszcze pytanie. Bo czytałem że Global mod uruchamia się automatycznie po włączeniu komputera. Czy w nowszej wersji jest to dalej? Czy zotsało to jakos "naprawione".

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Wystarczy usunac skrot globala w autostart   :F

Dogerałke

Dogerałke

Użytkownicy
posty8
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Dogerałke

Problemy techniczne
#238 2014-06-19, 05:34(Ostatnia zmiana: 2014-06-19, 05:48)
Nie widzę by ktoś też miał te problemy, więc pewnie coś źle zrobiłem ale...

1. Średnio raz na minutę odpala się ZAJE-ABSURDALNIE-BIŚCIE głośny dźwięk, cos jak by ktoś zrzucał jakieś drewniane bele na metalową płytę. Prawie zesrałem się w gacie ze strachu jak to pierwszy raz usłyszałem, a moje zanhajzerki wylądowały na posadzce.
2. Gra strasznie klatkuje. W momencie gdy wychodzę z wieży Xardupy mam z 5 FPS'ów. Nie mam jakiegoś High endowego PC'ta, ale przepiękna, Gothicowa graficzka chodziła mi na ustawieniach super-ultra gdy nie miałem Moda. Gra jest w takim stanie niegrywalna.

Instalowałem tak:

1. Czysty Gothic 2 NK (reinstalacja całkowita)
2. Mod Global PL
3. Patch do Globala (czyli wrzucenie tych 2 plików do folderów).
4. Odpaliłem moda przez skrót na pulpicie jeden raz, i od razu wyszedłem w menu
5. Wgrałem to, jako że na ósemce Gothic domyślnie odpala się z tymi chujogennymi ramkami, i podobno ten mały patch jest wymagany, by odpalic w całkowitym fullscreenie.
6. Tak samo jak w punkcie czwartym by zobaczyć czy ramki zniknęły.
7. Zainstalowałem G2MDK spod tego linku - http://www.worldofgothic.de/dl/download_94.htm

To wszystko. Jakies rady?

Edit: Dodam, żę pare godzin wcześniej, gdy odpaliłem jeszcze czystego g2NK problem nie istniał.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Uruchom w trybie zgodności z XP :)