"Stare" gildie i zadania poboczne. 545530 1726

O temacie

Autor Memorius

Zaczęty 19.04.2014 roku

Wyświetleń 545530

Odpowiedzi 1726

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
No to tak, wchodzisz. masz dwie pary drzwi po leweji po prawej. Schodzisz o shodach po prawej, idziesz do tego najgłębszego pomieszczenia i tam powinien być przełącznik/pochodnia. Klikasz i otwierają ci się Drzwi po lewej w tym hallu, schodzisz i tam musisz poszukać przełącznika, jest bardzo dobrze ukryty, który otworzy Ci tajemną komorę ze skrzynią (w której jest tabliczka) i kilkoma fantami. 

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak wyjąc tego iglerio z wiezienia? tego od skupu lekkich broni.  Nie mam z nim zadnych kwesti dialogowych, z andre tez, a rozmawialem na ten temat z Carlem, no i oczywiscie potrafie kuć takie bronie.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Wykonaj zadanie "Zbrodnia i kara".

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra doszedłem do momentu rozmoowy z czarnym paladynem, pogadałem z nim, później z Xardasem, i teraz ponoć mam porozmawiać z Andre, ale nie mam z nim żadnej opcji, czytałem liścik Lucy, co zrobić?

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
spotkaj się z Nieznajomym w poblizu tej jaskini

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Na co mi ta moneta od jakiegoś nędzarza? 

Dariusz

Dariusz

Użytkownicy
posty190
Propsy15
  • Użytkownicy
1. Chyba coś mi się zbugowało, nie wiem jak zdobyć statek paladynów, Milten mówił coś o jakimś magicznym pierścieniu,czy czymś innym tego maga którego zabiłem żeby odzyskać klucz dla Hagena, ale ja nic takiego nie posiadam, a i przy okazji chciałbym się dowiedzieć kogo z nowych postaci można zabrać na statek.
2. " Koniec gubernatora " - gram myśliwym, od wrzoda dostałem pismo, podpisane przez Garonda, jednak Larius nie uwierzył w to, i w dzienniku mam że ostatnia nadzieja w Hagenie, on jest w GD ze swoimi paladynami i nie ma z nim żadnych opcji dialogowych, poza " co zamierzasz robić dalej ". z góry dzięki za pomoc.

Taliasan

Taliasan

Moderator działu
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Moderator działu
1. Chyba coś mi się zbugowało, nie wiem jak zdobyć statek paladynów, Milten mówił coś o jakimś magicznym pierścieniu,czy czymś innym tego maga którego zabiłem żeby odzyskać klucz dla Hagena, ale ja nic takiego nie posiadam, a i przy okazji chciałbym się dowiedzieć kogo z nowych postaci można zabrać na statek.
2. " Koniec gubernatora " - gram myśliwym, od wrzoda dostałem pismo, podpisane przez Garonda, jednak Larius nie uwierzył w to, i w dzienniku mam że ostatnia nadzieja w Hagenie, on jest w GD ze swoimi paladynami i nie ma z nim żadnych opcji dialogowych, poza " co zamierzasz robić dalej ". z góry dzięki za pomoc.
2. W takim razie nie możesz go zrobić już, należało pójść do Hagena zanim poszedł do GD.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Jak otworzyć świątynie z zombie w Jarkhendarze ? Tą gdzie jest ten bagienny golem. I przy okazji jak zabić tego golema ?

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
(nie wiem czy w dobrym temacie piszę)
1.Dołączyłem do tych Czarnych Jastrzębi (przyjąłem tylko questa z tymi długami i nic więcej jeszcze) to czy mogę jeszcze dołączyć/robić questy/uczyć się w gildii złodziei bez żadnych konsekwencji?
2.Ma coś nowego, szczególnego (jeśli tak to co) paladyn i najemnik?
3.Opłaca się uczyć skradania skoro (w przeciwieństwie do Returninga) skrzynie okrada się bezproblemowo?
4.Byłem u bandytów którzy obrabowali Hakona. Oni są tacy mocni, bo są do jakiegoś questa czy to po prostu trochę "niewymiarowo" zwiększony poziom trudności do innych przeciwników? Inni bandyci typu: u Dextera też tacy są?

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam mam kilka pytań odnośnie zadań:
1. Utknąłem totalnie przy zadaniu Rytualne Ostrze, doszedłem do momentu w którym dowiedziałem się ze Felmer rozmawiał z Pyrokarem, no ale jako, że jestem w 1 rozdziale to nie mam dostępu do klasztoru, wiec da się to zadanie zrobić w 1 rozdziale nie będąc nowicjuszem?
2.Krem dla Gainy, potrzeba alchemika, rozmawiałem ze wszystkimi poza Neorasem no ale ten również jest w klasztorze, jest jakieś zadanie w którym będziemy mieli możliwość wejścia do klasztoru w 1 rozdziale? Jeśli tak to jakie? I jeżeli nie chodzi o Neorasa to proszę o podpowiedź jak ruszyć to zadanie dalej.
3.Gildia kupców, ile muszę wykonać zadań dla ich członków by ruszyć to dalej? No i ile potrzeba walki mieczem by ten kupiec z farmy Onara poszedł z nami do tej jaskini?

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
2-Ten krem dla gainy zrobi dla ciebie ktoś w Jarkendarze....
1-Jeżeli się dowiedziałeś że faler polazł do górniczej doliny to idź do Hagena.On ci opowie o skradzionym kluczu.....
3-Tam jest jakiś wymóg?/W pierwszym rozdziale wykonaj wszystkie zadania poboczne i to zadanie z handlem wszędzie..

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów

Memorius
Moderator działu

"Stare" gildie i zadania poboczne.
#132 2014-04-27, 11:36(Ostatnia zmiana: 2014-04-27, 11:41)
(nie wiem czy w dobrym temacie piszę)
1.Dołączyłem do tych Czarnych Jastrzębi (przyjąłem tylko questa z tymi długami i nic więcej jeszcze) to czy mogę jeszcze dołączyć/robić questy/uczyć się w gildii złodziei bez żadnych konsekwencji?
2.Ma coś nowego, szczególnego (jeśli tak to co) paladyn i najemnik?
3.Opłaca się uczyć skradania skoro (w przeciwieństwie do Returninga) skrzynie okrada się bezproblemowo?
4.Byłem u bandytów którzy obrabowali Hakona. Oni są tacy mocni, bo są do jakiegoś questa czy to po prostu trochę "niewymiarowo" zwiększony poziom trudności do innych przeciwników? Inni bandyci typu: u Dextera też tacy są?
w nie za dobrym temacie ale odpowiem
1/ nie -- można dołączyć tylko do jednych - przy czym pewne powiązania obu wątków oczywiście nastąpią
2/najemnik ma szczególnie dostęp do największej liczby możliwych broni Unikatowych, paladyn raczej rewolucyjnych zmian nie ma, ale wszystkiego nie wiem bo nie badałem tej gildii az tak szczegółowo
3/jest to w Globalu wymóg nieodzowny dla Złodzieja , dla Jastrzębia mało przydatny a w grze ogólnie średnio
4/ tak wszyscy bandyci są mocni i wzmocnieni a niektórzy , zwłaszcza w GD to poważne wyzwanie, ponadto dostali bardzo wysokie umiejetności w broni dystansowej -- sa wzmocnieni dlatego aby zadania z bandytami w 1 rozdziale wymagały też nieco sprytu i pomyslunku, lub narażenia się na koszta...

Post połączony: 2014-04-27, 11:41
Witam mam kilka pytań odnośnie zadań:
1. Utknąłem totalnie przy zadaniu Rytualne Ostrze, doszedłem do momentu w którym dowiedziałem się ze Felmer rozmawiał z Pyrokarem, no ale jako, że jestem w 1 rozdziale to nie mam dostępu do klasztoru, wiec da się to zadanie zrobić w 1 rozdziale nie będąc nowicjuszem?
2.Krem dla Gainy, potrzeba alchemika, rozmawiałem ze wszystkimi poza Neorasem no ale ten również jest w klasztorze, jest jakieś zadanie w którym będziemy mieli możliwość wejścia do klasztoru w 1 rozdziale? Jeśli tak to jakie? I jeżeli nie chodzi o Neorasa to proszę o podpowiedź jak ruszyć to zadanie dalej.
3.Gildia kupców, ile muszę wykonać zadań dla ich członków by ruszyć to dalej? No i ile potrzeba walki mieczem by ten kupiec z farmy Onara poszedł z nami do tej jaskini?
nie Felmer a Faler
co zrobić? zaczep jeszcze raz Lifora i on cie pokieruje dalej
2/ Krem dla Gainy robi
Spoiler
Riordian ale tylko po przyniesieniu ornamentu z Laresem
3/ trzeba zrobić zadania dla 5 kupców i bonusowe od Tireona ale ono już nie ejst koniecznym warunkiem

TAK - dla zadania z Santinno z jaskinią potrzeba umiejetności w 1H lub 2 H
Spoiler
30%

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Odpowie mi ktoś ? Jak otworzyć świątynie w jarku tą z zombie. Tą które jest blisko upiornego cieniostwora. Bo tylko ta mi już została.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
A spróbuj strzelić z kuszy w drzwi. Chyba że to ta z drabinami i przełącznikiem na dachu.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie działa. Chodzi o świątynie, ta do której podchodzimy i drzwi się w tedy zamykają. Tą z błotnistym golemem. Strzał z kuszy nie pomaga. Rykoszit za rykoshitem

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Gdzie jest przepaska Nowicjusza??
Tylko tego dziadostwa i złotego sztyletu brakuje mi aby wykonać zadanie Lutero...

Dariusz

Dariusz

Użytkownicy
posty190
Propsy15
  • Użytkownicy
Gdzie ta spalona chata Kaloma ?? Czytałem dialogi dokładnie i Sędzia powiedział że znajduję się ona jak się idzie z tawerny na farme Onara po lewej stronie, a więc szukam po lewej stronie myślałem że to ta w obozowisku Dragomira, lecz nie, pózniej poszedłem dalej i znalazłem na farmie Onara 2 spalone chaty, także to nie te. Więc już nie wiem która.

hubert280

hubert280

Użytkownicy
posty47
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie jest przepaska Nowicjusza??
Tylko tego dziadostwa i złotego sztyletu brakuje mi aby wykonać zadanie Lutero...

Przepaska jest nad bramą do starego obozu sekty w górniczej dolinie w skrzyni.

"Wielu żywych zasługuje na śmierć a czasem umierają ci co zasługują na życie. Potrafisz im je zapewnić?" J.R.R.Tolkien

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie działa. Chodzi o świątynie, ta do której podchodzimy i drzwi się w tedy zamykają. Tą z błotnistym golemem. Strzał z kuszy nie pomaga. Rykoszit za rykoshitem
Nie pamiętam... a tam na dole w krzakach nie ma przełącznika? To dopiero przygrywka zagadek...

0 użytkowników
Do góry