Witam
Sporo czasu zwlekałem z zabranie głosu i chyba jeszcze za wcześnie to robię i pewnie nie w tym miejscu /, ale to ładny temat / :
Chcę podzielić się spostrzeżeniami i wskazać miejsca które można poprawić:
1. Od G2NK ciągnie się niejednoznaczna ocena Hero przez Vatrasa - zabijać można jak Jemu to wygodne. A Zabijamy w grze tylu przeciwników że dożywocie w wymiarze kosmicznym to mało. Jego komunikat ni stąd ni z owąd : "Odtąd nie ...." jest zaskakujący. Wprawdzie dał jedną szansę ale mam mieszane uczucia co do Jego władzy i prawa do oceny: Pyrokar milczy, Saturasowi to nie przeszkadza inni tak samo milczą, a ja też Mag sporej rangi !. Parę lat temu usuwałem ten dialog pod GVE. / Spolszczyłem i dodałem parę opcji i modyfikuje programik dalej /
2. W czasie gry zacina mi się sterowanie myszką : mogę poruszać się tylko do przodu i co mam robić ?
3. Smoki nadal zwalone ich regeneracja zdrowia jest ta szybka że nie mogę go ubić, za kolejną próbą przeszedłem ten problem.
4. W IV rozdziale pojawili się czarni Magowie : bryła lodu + kilka strał i co 0 pkt, tak ma być ?
5. Znalazłem martwego Saturasa ! w jaskini z duchem brata Pepe.
6. Pisaliście, że Szczaw Królewski w Opuszczonej Kopalni na dnie zbiornika wody jest niedostępny - udało mi się sięgnąć po niego stojąc na półce pod wodą - lekkie prostokątne przebarwienie.
7. Dla Maga Wody poprawcie nastawienie Babo, otrzymałem gościnne pomieszczenie a On mnie wali !, tak samo Sergio nie pozwala mi wejść do kapliczki Innosa - prywatna ?
8. Piszecie ,że nie czytamy opisów i komunikatów, to proszę poprawić:
dialogi i opisy zajmujące więcej niż dwa wiersze bo są nadpisywane w jednym wierszu - kaszanka nie do zrozumienia ! - podglądam pliki *.SAV !!
9. Jeżeli Ktoś potrzebuje trasę teleportacji DP to służę.
10. DP - zatopiony okręt piracki nurkuję , są drzwi i ogromna płaszczka a pod nią Szczaw Królewski i nie mogę go zerwać bo sterowanie kieruje mnie na ścianę i kicha .
11. DP - Św. z Gniewem Adanosa - zagadka z lampami / pochodniami / są trzy pochodnie, dwie ruszyłem do trzeciej doskoczyłem i nic, ale na stole świeczka zachowuje się jak poprzednie pochodnie - coś nie tak.
12. Wieże Mgieł - Czarni Magowie przyspawani czy co, żaden nie rusz za mną tylko stoją w miejscu, boją się tylko miecz zrobionego ze Starożytną Monetą -OK. Daje się Ich ubić.
13. Jak doszedłem do pomieszczenia w którym Salar odprawia rytuał to moi Strażnicy wybili WSZYSTKICH łącznie z Salarem i co ino insert NONE_1681_SALAR i dialog z Nim obył się - ubity !.
14. Ktoś pisał że kraty się "bugowły", nie - trzeba z kuszy strzelić nad wiszącym kościotrupem i kraty się podnoszą . droga wolna. Kołowroty działają poprawnie trzeba zacząć od tego pojedynczego przy trybikach.
15. Po zlikwidowaniu Lorda RAUDOR`a trzeba porozmawiać z ulubieńcem Bogów Xardasem, ale nie na terenie WM tylko przed furtką - tą z niebieską poświatą

/ na terenie WM milczy - morda w kubeł ! "
Mam jeszcze wiele uwag, ale pomniejszych.
Może Ktoś zna strukturę zapisu gry ? potrzebna do modyfikacji GVE - mogę udostępnić.
Konsola tak do końca nie wali gry, chyba że musi być to być " Pokłosie " z innych przyczyn

Pozdrawiam
AzaRa