Wrażenia z rozgrywki 176434 570

O temacie

Autor Abaddon

Zaczęty 19.04.2014 roku

Wyświetleń 176434

Odpowiedzi 570

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Trzeci zaś na rozbitym maluchu w Jarkendarze :lol2:

XovoX

XovoX

Użytkownicy
entropy increase manager
posty164
Propsy123
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • entropy increase manager
Ten rozbity samochód mnie rozwalił.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak a w ciekawostkach też napisałem o pewnym pasku i jego umiejscowieniu. Pasek klinowy??

Token

Token

Użytkownicy
posty125
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ponoc w DP jest jakis czarny troll mocny, kolo niego nie ma tam? I gdzie ten samochod jest w Jarku dokladnie?

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Czarnego trolla w DP nie ma. Myśliwi pod wpływem nalewki plotą czasem niestworzone rzeczy.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

AzaRa

AzaRa

Użytkownicy
posty59
Propsy25
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Witam
Sporo  czasu zwlekałem z zabranie głosu i chyba jeszcze za wcześnie to robię i pewnie nie w tym  miejscu  /, ale to ładny temat / :

Chcę podzielić się spostrzeżeniami i wskazać miejsca które można poprawić:
1. Od G2NK ciągnie się niejednoznaczna ocena Hero przez Vatrasa - zabijać można  jak Jemu to wygodne. A Zabijamy w grze tylu przeciwników że dożywocie w wymiarze kosmicznym to mało. Jego komunikat ni stąd ni z owąd : "Odtąd nie ...." jest zaskakujący. Wprawdzie dał jedną szansę ale mam mieszane uczucia co do Jego władzy i prawa do oceny: Pyrokar milczy, Saturasowi to nie przeszkadza inni tak samo milczą, a ja też Mag sporej rangi !. Parę lat temu usuwałem ten dialog pod GVE. / Spolszczyłem i dodałem parę opcji i modyfikuje programik dalej /

2. W czasie gry zacina mi się sterowanie myszką : mogę poruszać się tylko do przodu i co mam robić ?
3. Smoki nadal zwalone ich regeneracja zdrowia jest ta szybka że nie mogę go ubić, za kolejną próbą przeszedłem ten problem.
4. W IV rozdziale pojawili się czarni Magowie : bryła lodu + kilka strał i co 0 pkt, tak ma być ?
5. Znalazłem martwego Saturasa ! w jaskini  z duchem brata Pepe.
6. Pisaliście, że Szczaw Królewski w Opuszczonej Kopalni na dnie zbiornika wody jest niedostępny - udało mi się sięgnąć po niego stojąc na półce pod wodą - lekkie prostokątne przebarwienie.
7. Dla Maga Wody poprawcie nastawienie Babo, otrzymałem gościnne pomieszczenie a On mnie wali !,  tak samo Sergio nie pozwala mi wejść do kapliczki Innosa - prywatna ?
8. Piszecie ,że nie czytamy opisów i komunikatów, to proszę poprawić:
    dialogi i opisy zajmujące więcej niż dwa wiersze bo są nadpisywane w jednym wierszu - kaszanka nie do zrozumienia ! - podglądam pliki *.SAV !!
9. Jeżeli Ktoś potrzebuje trasę teleportacji DP to służę.
10. DP - zatopiony okręt piracki nurkuję , są drzwi i ogromna płaszczka a pod nią Szczaw Królewski i nie mogę go zerwać bo sterowanie kieruje mnie na ścianę i kicha .
11. DP - Św. z Gniewem Adanosa - zagadka z lampami / pochodniami /  są trzy pochodnie, dwie ruszyłem do trzeciej doskoczyłem i nic, ale na stole świeczka zachowuje się jak poprzednie pochodnie - coś nie tak.
12. Wieże Mgieł - Czarni Magowie przyspawani czy co, żaden nie rusz za mną tylko stoją w miejscu, boją się tylko miecz zrobionego  ze Starożytną Monetą -OK. Daje się Ich ubić.
13. Jak doszedłem do pomieszczenia w którym Salar odprawia rytuał to moi Strażnicy wybili WSZYSTKICH łącznie z Salarem i co ino insert NONE_1681_SALAR i dialog z Nim obył się - ubity !.
14. Ktoś pisał że kraty się "bugowły", nie - trzeba z kuszy strzelić nad wiszącym kościotrupem i kraty się podnoszą . droga  wolna. Kołowroty działają poprawnie trzeba zacząć od tego pojedynczego przy trybikach.
15. Po zlikwidowaniu Lorda RAUDOR`a trzeba porozmawiać z ulubieńcem Bogów Xardasem, ale nie na terenie WM tylko przed furtką - tą z niebieską poświatą :) / na terenie WM milczy - morda w kubeł ! "
Mam jeszcze wiele uwag, ale pomniejszych.

Może Ktoś zna strukturę zapisu gry ? potrzebna do modyfikacji GVE - mogę udostępnić.

Konsola tak do końca nie wali gry, chyba że musi być to być " Pokłosie "   z innych przyczyn  :)

Pozdrawiam
AzaRa

XovoX

XovoX

Użytkownicy
entropy increase manager
posty164
Propsy123
Profesjabrak
  • Użytkownicy
5. Znalazłem martwego Saturasa ! w jaskini  z duchem brata Pepe.

Tak było już w nocy kruka, znajdowałam często w jaskini losowo któregoś z magów wody, jeden plus: mają przy sobie pergamin :lol: Chociaż w NK nie był potrzebny.

15. Po zlikwidowaniu Lorda RAUDOR`a trzeba porozmawiać z ulubieńcem Bogów Xardasem, ale nie na terenie WM tylko przed furtką - tą z niebieską poświatą :) / na terenie WM milczy - morda w kubeł ! "
To o ile się dobrze orientuję ma być poprawione.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
2. W czasie gry zacina mi się sterowanie myszką : mogę poruszać się tylko do przodu i co mam robić ?
klawisz esc i powrót
jest łatka do G2 NK poprawiająca ten błąd pojawiający się niekiedy już od G2
3. Smoki nadal zwalone ich regeneracja zdrowia jest ta szybka że nie mogę go ubić, za kolejną próbą przeszedłem ten problem.
podobna gra jest za łatwa.... HP smoków celowo podnieśliśmy znacznie
4. W IV rozdziale pojawili się czarni Magowie : bryła lodu + kilka strał i co 0 pkt, tak ma być ?
to bład z który naprawiliśmy dla Adeptów Czarnej Sztuki i Czarnych Kapłanów - jakoś Czarni Magowie umknęli w tym wszystkim - zostanie to poprawione

tyle na poczatek

AzaRa

AzaRa

Użytkownicy
posty59
Propsy25
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Do Memorius
Gdzie znajdę tę łatkę i pod jaką nazwą.
Pozdrawiam
Azara

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Też teraz nie mam i ma ten sam problem czasem :lol:
Myślę, ze wog jest to na pewno.

Amol

Amol

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Trochę pograłem w tego moda i oto moje uwagi:
1. Strażnik przed wejściem do sędziego rozbiera się do majtek( traci zbroję) po rozmowie z nim.
2. Horda bandytów blokuje dojście Igerio po zabiciu Valentino do Khorinis oraz dojście z farmy Akila typka z zakładem o gin do karczmy z zadaniem ,,Do dna". Nie mam żadnych szans ich zlikwidować a gram już troszkę. Zadania zatem muszą poczekać dłuuugo na dokończenie. Jak bym przypadkiem nie zauważył, że Igerio jest krojony na ćwiartki to chyba nie ukończyłbym długiego i chyba ważnego zadania.
3. W związku z pkt.2. gdzie można zdobyć jakąś zbroję oprócz pancerza ze skóry?
4. Nie wiem czy to normalne, ale przy walce z bandytą zdarzyło się, że zginąłem na 1 strzał od uwaga....lagi. Laga zadaje 10 obrażeń. Ja mam 75PŻ+25 pancerza=100. Obrażenia x10?
5. Zbadałem wszędzie w Khorinis i nie wiem gdzie znaleźć nocleg w zadaniu ,,Nocleg" dla kupca. Jakaś podpowiedź?:)
6. Nie wiem czy to normalne, ale nie ma już możliwości sprzedawania skór Bosperowi. Ktoś inny zatem to robi?
7. Do klasztoru dostać można się jakoś inaczej nie wydając 1000zł?
8. Opłaca się wydać 500zł na łapówkę dla typka z bractwa przy drugiej bramie Khorinis?

AzaRa

AzaRa

Użytkownicy
posty59
Propsy25
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Do Wszystkich

Wiele postów z zapytaniem nie dostaje odpowiedzi lub odpowiedź rozdzielona jest kilkoma innymi postami.
Uważam, że warto przyjąć zasadę: w pierwszej linii Pytający nie musi nic, ale Odpowiadający niechaj poda do Kogo kierowana jest odpowiedź, może to ułatwić szukanie historii tematu, pytania.
A może jest zagłębienie - odpowiedz na konkretny post ?
AzaRa

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
4. To normalne, większość jak nie wszystkie ruskie mody już korzystają z tego patentu, ze npc maja własne zmienne staty co rozdział :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Trzymamy się zasady zadawania pytań w oddzielnych tematach. Nawet kliku krótkich i zwięzłych.
Tak zarządziłem ja czy My Imperator.

AzaRa

AzaRa

Użytkownicy
posty59
Propsy25
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Do Memorius

Jest tak i dobrze, a Jmperator ma zawsze rację

AzaRa

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Trochę pograłem w tego moda i oto moje uwagi:
1. Strażnik przed wejściem do sędziego rozbiera się do majtek( traci zbroję) po rozmowie z nim.
2. Horda bandytów blokuje dojście Igerio po zabiciu Valentino do Khorinis oraz dojście z farmy Akila typka z zakładem o gin do karczmy z zadaniem ,,Do dna". Nie mam żadnych szans ich zlikwidować a gram już troszkę. Zadania zatem muszą poczekać dłuuugo na dokończenie. Jak bym przypadkiem nie zauważył, że Igerio jest krojony na ćwiartki to chyba nie ukończyłbym długiego i chyba ważnego zadania.
3. W związku z pkt.2. gdzie można zdobyć jakąś zbroję oprócz pancerza ze skóry?
4. Nie wiem czy to normalne, ale przy walce z bandytą zdarzyło się, że zginąłem na 1 strzał od uwaga....lagi. Laga zadaje 10 obrażeń. Ja mam 75PŻ+25 pancerza=100. Obrażenia x10?
5. Zbadałem wszędzie w Khorinis i nie wiem gdzie znaleźć nocleg w zadaniu ,,Nocleg" dla kupca. Jakaś podpowiedź?:)
6. Nie wiem czy to normalne, ale nie ma już możliwości sprzedawania skór Bosperowi. Ktoś inny zatem to robi?
7. Do klasztoru dostać można się jakoś inaczej nie wydając 1000zł?
8. Opłaca się wydać 500zł na łapówkę dla typka z bractwa przy drugiej bramie Khorinis?

większośc z tych pytań a nawet wszystkie zostały umieszczone w niewłaściwych tematach.

w drodze wyjatku jednak odpowiemy tutaj
poza wyjaśnionym 4

moje opinie
1/ nie powinno tak być , sparwdzimy, ale nowsze patche ten bład wyeliminowały o ile mi wiadomo
2/ bandytów przybywa gdy weźmiemy zadanie do Dna - zapewne najtrudniejszy , choć nie aż tak trudny quest w Khorinis w 1 rozdziale
3/ w DP od Starca
5/ pogadaj z Kardiffem on cie naprowadzi
6/ można mu sprzedawać zawsze , tyle ze jesli się nie jest jego czeladnikiem to na zwykłych zasadach handlowych lepsze choć tanio skupuje też Fanhol w Obozie MYśliwych
7/ można jesli się o tym pogada z Laresem
8/ kiedyś na pewno bo jest kolejne zadanie oraz exp

XovoX

XovoX

Użytkownicy
entropy increase manager
posty164
Propsy123
Profesjabrak
  • Użytkownicy
2. Horda bandytów blokuje dojście Igerio po zabiciu Valentino do Khorinis oraz dojście z farmy Akila typka z zakładem o gin do karczmy z
zadaniem ,,Do dna". Nie mam żadnych szans ich zlikwidować a gram już
troszkę. Zadania zatem muszą poczekać dłuuugo na dokończenie. Jak bym
przypadkiem nie zauważył, że Igerio jest krojony na ćwiartki to chyba
nie ukończyłbym długiego i chyba ważnego zadania.
Spoiler
łatwy patent, wspinasz się na skały po lewej stronie mostu, idąc od gospody (da się), podchodzisz najbliżej bandytów jak tylko się da i odpalasz ulewę. voila!

Simbelmyne

Simbelmyne

Użytkownicy
posty27
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jak opisać tego moda,hmmm.... krótko: 

Mam 2 rozdział
37 zadań w dzienniku niewykonanych
26 lvl
40h spędzone w rozgrywce (mniej więcej tyle zajmowało mi przejście całego G2NK w wersji podstawowej)

Czego chcieć więcej dla wiernego fana serii? :)

K@T

K@T

Użytkownicy
posty152
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Taka sprawa. Felar chce 'wyciągną' paladynów z zamku i było by to dla nich 'samobójstwo' (tak stwierdzają bezimienny z Miltenem), a tymczasem ja sam zabijam orków. To się trochę nie trzyma kupy. Wiem, że jestem superbohaterem, wybrańcem bogów itp., ale oddział paladynów nie da rady a ja sam daje rade??
ps swoją drogą - misja z Dobarem jest trochę przesadzona ...

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam. Jako że grałem wojem i zbugowała mi się gra jestem zmuszony grać od początku i mam pytanie: da radę przejść globala bez większych problemów rasowym łucznikiem (100% dex , 0 str)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry