Wrażenia z rozgrywki 163258 570

O temacie

Autor Abaddon

Zaczęty 19.04.2014 roku

Wyświetleń 163258

Odpowiedzi 570

Rumby

Rumby

Użytkownicy
posty96
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No wygląd pancerzy to jedyna rzecz, przez którą odechciewa się grać Myśliwym. Jedyny pancerz u myśliwego jaki widziałem porządny, to ten, który nosi Midlas - da się go w ogóle zdobyć? (Brzydki wygląd pancerza który razi w oczy, podczas grania, to raczej wrażenie z rozgrywki :D)

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
który nosi Midlas - da się go w ogóle zdobyć?
po spełnieniu pewnego warunku

i dalej ... a jakie pancerze w tej starej grze są ładne? bo IMO na dzisiejsze standardy żadne.
To normalne pancerze dla Gothic z roku 2005 , gdy powstały.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Rumby

Rumby

Użytkownicy
posty96
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Do żadnego ze starych pancerzy nie mam zastrzeżeń - każdy wygląda bez zarzutu. A pancerz myśliwego widać z daleka, bo tekstura razi po oczach, tak samo, jak i kolorystyka tego pokolorowanego na dziwny odcień czerwieni (kobiety pytajcie, dla mnie to mocno-ciemny-czerwony-fioletowy :D) Pancerze te są po prostu brzydkie. W Dark Saga dla Ferokijczyków panowie potrafili zrobić ładne pancerze - tutaj niestety skopali sprawę po całości.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Memorius Ty raczysz żartować chyba z tymi pancerzami... Te myśliwych są grubo poniżej tych oryginalnych z pierwszego gothica z 2001 roku. Poza tym widzę, że masz już dość tego tematu więc ja też już go kończę. Nie chcecie ich zmieniać trudno.  Tylko dziwię się, że uznajesz ten pomysł za bezsensowny i zamiast niego chcialbys samych propozycji o lore i questach. Nie przeginasz czasem aby w drugą stronę? To chyba normalne, że jeśli coś jest dennie wykonane to chciałbym widzieć tego poprawę. No sorry, ale wygląd tego co nosimy też wplywa na klimat gry. A przy obecnych kolorowych ubrankach to mi się nasuwa bardziej historia o grupie wędrownych błaznów, do której z pewnością nie chciałbym należeć niż o poważanych myśliwych:P Tyle ode mnie na ten temat, więcej już nie zawracam wam dupy w sumie przecież pierdołami...

strzelec

strzelec

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy

strzelec

Wrażenia z rozgrywki
#184 2014-04-25, 09:20(Ostatnia zmiana: 2014-04-25, 16:47)
1/dubbing z podstawki jest - coś źle zainstalowałeś albo usunąłeś wraz z dubbingiem rosyjskim dubbing polski do podstawki

2/być może masz zbyt wysokie ustawienia w stosunku do możliwości kompa - coś w tym stylu bo bo prostu ci się gra lekko przycina

1. Wiesz co, myślę, że wszystko dobrze zainstalowałem.  Najpierw zainstalowałem Global Mod PL, a następnie PATCH, czyli te pliki FIX i plik .ini.GLOBAL_MOD_PL. Zgodnie z zaleceniami, nie instalowałem nic więcej, żadnych rosyjskich wersji. A dubing zniknął tylko z podstawki, a dubing do moda jest różnie. Raz jest, raz nie, ale na razie większość dialogów moda mam mówionych.

2. Gra mi nic nie przycina. Po prostu jak nie zagadam NPC od strony jego twarzy, czyli jak się do niego powiem "Hej" zwrócony do jego bokiem albo tyłu, to ten zanim się odwraca natychmiast, ale z odpowiedzią dziwnie czeka parę sekund.
Można to jakoś zmienić, Memorius?

I jeszcze jedna rzecz. Czy w zadaniu "Jeszcze jeden bandyta" od maga Foresta, bandytą jakiego mam zabić, jest Cris w jaskini zaraz koło jeziora? Tam gdzie dwa topielce stoją przed wejściem.

Winters07

Winters07

Użytkownicy
Tkacz Magii
posty65
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Tkacz Magii
Memorius Ty raczysz żartować chyba z tymi pancerzami... Te myśliwych są grubo poniżej tych oryginalnych z pierwszego gothica z 2001 roku. Poza tym widzę, że masz już dość tego tematu więc ja też już go kończę. Nie chcecie ich zmieniać trudno.  Tylko dziwię się, że uznajesz ten pomysł za bezsensowny i zamiast niego chcialbys samych propozycji o lore i questach. Nie przeginasz czasem aby w drugą stronę? To chyba normalne, że jeśli coś jest dennie wykonane to chciałbym widzieć tego poprawę. No sorry, ale wygląd tego co nosimy też wplywa na klimat gry. A przy obecnych kolorowych ubrankach to mi się nasuwa bardziej historia o grupie wędrownych błaznów, do której z pewnością nie chciałbym należeć niż o poważanych myśliwych:P Tyle ode mnie na ten temat, więcej już nie zawracam wam dupy w sumie przecież pierdołami...
A mi tam się podobają ich pancerze ( Wolno hejtować  :D ) . Są oryginalne i fajnie wyglądają . ( MOJE ZDANIE ) . Jeśli chodzi o tą czerwień to mogę przytoczyć z MT zbroję Feallana ( która była dla mnie za jaskrawa ) . A ta czerwień jest stonowana i mi osobiście pasuje .

Przyszłość jest niepewna , więc lepiej stawiaj jej warunki , inaczej ona postawi je Tobie.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Te pancerze są dobre. Mnie sie bardzo podobaja. Wiec skoro cos jest dobre, to po co je zmieniac.

Poza tym, czemu Memorius ma to zmieniac, skoro ta kwestia zostala raczej ustalona przez tworcow moda, a nie spolszczenia....

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy

Abaddon

Wrażenia z rozgrywki
#187 2014-04-25, 14:50(Ostatnia zmiana: 2014-04-25, 14:56)
https://www.youtube.com/watch?v=FPc8C2whLXg

To let's play z rosyjskiej wersji 1.14, już na pierwszy rzut oka widać ile zmian zaszło :D możecie też posłuchać muzyki z menu a'la hymn ZSRR xD

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Mnie się strasznie podobają te unikatowe zwierzęta typu warg slimakożerca.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Racja :D Chociaż wilk zabójca to hardkor, nawet Gor nie daje rady xD Te zwierzęta są związane z misją.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
no, chyba ze 6 skurczybyków takich spotkasz...

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
https://www.youtube.com/watch?v=FPc8C2whLXg

To let's play z rosyjskiej wersji 1.14, już na pierwszy rzut oka widać ile zmian zaszło :D możecie też posłuchać muzyki z menu a'la hymn ZSRR xD

To rusek tak się ślimaczy czy normalnie tyle mod ma nowości że 20 min poświęca się na wieże xardasa? o.O

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Początek gry jest bardzo długi, u Xardasa nowe dialogi, nowe misje no i przed wieżą stoi sporo nowych NPC. 

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Mnie się strasznie podobają te unikatowe zwierzęta typu warg slimakożerca.
Warh Pożeracz Ślimaków jest przerażająco mocny. Jest nawet jeszcze przez nas wzmocniony :lol2: ale  i exp za niego wart uwagi.

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dopiero zauważyłem, że zwiększono wymagania lvlowe 45k na 10 lvlu :O ciekawie będzie. Powie mi ktoś czy da się do 3 rozdziału wbić 25 lvl około?

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Ogólnie to wszystko dzięki losowości i tym progom zostało zbalansowane tak że lvllowo jest jak w Gothic 2 NK. Np. jak robisz wszystko włącznie z Doliną Przodków to możesz w 1 rozdziale wbić 15 lvl. Grę się kończy z reguły na lvlu 50 lub około niego. Mi się w 2 rozdziale udało tyle wbić w okrojonej wersji testowej :D

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A to jak dam radę w 2 rozdziale 25lvl wbić to lajtowo bo potrzebuje z PN 90 siły 60% 2h i 3 krąg na mrocznego wojownika. Co do doliny przodków jak i kiedy najlepiej tam iść?

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Ja tam chodzę już w pierwszym rozdziale, porobić trochę misji, powybijać słabsze potwory i pogadać z NPC, silniejszymi potworami i trudnijeszymi misjami w 2,3 rozdziale najlepiej chyba się zająć. 

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Lvl co najmniej 10 , przeczytane tabliczki gdzie można w Khorinis , około 200 HP , 30 siły i coś zręczności.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A czy ktoś odszukał już młodszego brata? Sporo osób już w II rozdziale...

0 użytkowników
Do góry