1/dubbing z podstawki jest - coś źle zainstalowałeś albo usunąłeś wraz z dubbingiem rosyjskim dubbing polski do podstawki
2/być może masz zbyt wysokie ustawienia w stosunku do możliwości kompa - coś w tym stylu bo bo prostu ci się gra lekko przycina
1. Wiesz co, myślę, że wszystko dobrze zainstalowałem. Najpierw zainstalowałem Global Mod PL, a następnie PATCH, czyli te pliki FIX i plik .ini.GLOBAL_MOD_PL. Zgodnie z zaleceniami, nie instalowałem nic więcej, żadnych rosyjskich wersji. A dubing zniknął tylko z podstawki, a dubing do moda jest różnie. Raz jest, raz nie, ale na razie większość dialogów moda mam mówionych.
2. Gra mi nic nie przycina. Po prostu jak nie zagadam NPC od strony jego twarzy, czyli jak się do niego powiem "Hej" zwrócony do jego bokiem albo tyłu, to ten zanim się odwraca natychmiast, ale z odpowiedzią dziwnie czeka parę sekund.
Można to jakoś zmienić, Memorius?
I jeszcze jedna rzecz. Czy w zadaniu "Jeszcze jeden bandyta" od maga Foresta, bandytą jakiego mam zabić, jest Cris w jaskini zaraz koło jeziora? Tam gdzie dwa topielce stoją przed wejściem.