Tak, pomysł świetny tylko nie ma kto tego zrobić. Założenia Global Mod 1.75 More! są inne i nie będzie to nic innego jak prosty quest pack z kilkoma bajerami. Jesteśmy teamem translatorskim i mało kto zna się u nas na moddingu na tyle, by tworzyć mody na bazie Globala. Trzeba mierzyć siły na zamiary.
Dobrze o tym wiem, ale myślę, że może za kilka lat będzie to możliwe, moglibyście chociaż spróbować znaleźć jakichś modderów innych, byłoby to bardzo dużo pracy, ale sądzę, że dalibyście rade.
PS: Zara dojdzie kolejna część pomysłów. xD
Post połączony: 2014-07-11, 00:21
-2. Magia dla najemników?

Otóż tak, wiem, że sobie myślicie "Co za debil...", ale to jeszcze nie wszystko! ;3
Chodzi mi o to, by każda klasa jakoś się wyróżniała, a moim zdaniem, najemnik, to gówno ma.
Mówiąc o magii, mam na myśli coś bardziej w stylu "wzmocnienia, moce" ... Wiecie, używasz np. "Krzyku bogów" i masz 50+ do siły na np. 10 sekund. Nie chcemy przecież, by byli za mocni. Można by im ewentualnie trochę obniżyć staty broni i zbroi, troszeczkę.
A jeśli nie najemnikom dać magię, to może coś takiego dać palladynom lub mrocznym? Myślę, że to dobry pomysł! ;)
-3. Nowa gildia główna (po cholerę?)
Nie, nie będzie to żaden wojownik, gladiator, bandyta, czy ktoś taki.
Miałem na myśli "Rycerza żywiołów", nie głupi byłby także gobliński najemnik, ale chyba mam lepszy pomysł. Rycerz żywiołów byłby tak jakby we dwóch frakcjach, w sensie... Byłby "poddany" Mistrzowi Rycerzy żywiołów, ale byłby także pomocnikiem króla goblinów. Miałby przywileje w mieście goblinów jak i w twierdzy zakonu rycerzy. Bezi miałby tylko taki problem, że po powrocie do Khorinis miałby problem do dostania się do Lorda Hagena, gdyż on nie wpuściłby "jednego ze zdrajców". Lord Hagen jest "obrażony" (xD) na tamtych rycerzy. Myślał dotychczas, że nie żyją, jego dziadek (czy tam pra) wysłał ich, a oni nie powrócili. Haguncio twierdzi, że za nie powrócenie, by pomóc królestwu w tych trudnych czasach, należy im się tylko śmierć. (nie byłby także zadowolony z faktu, że sprzymierzyli się z goblinami).
Można by w takim razie dorobić jakieś zadanie "Zaufanie Hagena", czy coś takiego.
-4. Jak dostać się do Nah'Jiir'u?
Można by zrobić jakieś zadanie z teleportacją... No nie wiem, np. Ignaz mówi, że odkrył ciekawe zaklęcie i potrzebuje testera (co dla gracza brzmi jak nudne zadanie dla tego szaleńca, można by tez je nazwać "Eksperyment 2", a to by nie dało jakichkolwiek domyśleń, że dzięki temu zaczniemy tak naprawdę "nowy rozdział gry")
-5. Jak powrócić na Khornis?
Tu już będzie trudniej. Przez mroczną magię z wnętrze największej góry na wyspie, teleportacja będzie niemożliwa. Trzeba pozbyć się zła (to by było w 1 rozdziale), ale spokojnie. Bezio sam nie dałby rady. Mógłby wziąć dwóch elitarnych rycerzy żywiołów. (jeśli jest rekrutem zakonu, dostałby też zwój z ulewą, korzeniem i może nowym czarem wzmacniającym? ;) )
Byłaby to długa wedrówka przez las, potem z nieumarlakami i demonem, a na koncu palnąć bossa. (rycerze-towarzysze byliby śmiertelni, ale mogliby mieć tak z 3000-4000 życia, by nie padli od razu)
Po drodze spotkają poszukiwacza przygód... pochodzącego z Myrtany. (siedziałby sobie przed "terenem mroku", niedaleko wejścia do jaskini, tej w górze xD) . On dołączyłby się do wesołej kompanii, pod warunkiem, że dalibyśmy mu eliksir leczniczy. (jeślibyśmy nie mieli go przy sobie, będzie można spróbować przekonać go, by poszedł nawet bez niego, co mogłoby się udać)
-6. Mnóstwo nowych zadań pobocznych!
-Odprowadzenie owcy na farmę Lobarta.
Można by też rozwinąć troszkę wątek gildii złodziei i czarnych jastrzębi.
-Zadanie z "uwolnieniem" Velayii - Velaya nie chce siedzieć na farmie i chce wyruszyć, my w związku z tym idziemy gadać z Onarem, on się nie zgadza, więc idziemy do Thekli i innych kobiet na farmie, by "przekonały" Onara... ;) On jednak nie zgadza się nadal, a Velaya "zmęczona" czekaniem, ucieka nie czekając na wieści od Bezia. My dostajemy od Onara zadanie, by ją odnaleźć, my to zrobimy lub inaczej naśle na nas najemników. (uniemożliwi to przejście gry, po prostu trzeba to zrobić) My pytamy wszystkich, Santinna, Lee... Aż w końcu Pepe mówi, że widział ją idącą w stronę jaskini polnych bestii. (z zadania z tym gościem przed farmą). Idziemy do jaskini, zabijamy bestie, i przeszukujemy ciało Velayi (żadne unlore) , znajdujemy tam kartkę z napisem "Wolności", idziemy z tym do Onara, a on mówi, że mamy tam natychmiast wrócić i spróbować ją jakoś odratować. O dziwo, na miejscu stoi demon, który mówi, że zabierze ją do królestwa Beliara... Zabijamy go, i rozmawiamy z Velayą, która nagle wstała na nogi. Jest ciężko ranna, dajemy jej miskturę leczniczą i wracamy razem na farmę, zadanie się kończy. Velaya na razie odpuściła z podróżami. (Thekla za wykazanie się męstwem w tym zadaniu, da nam kolejny "gulasz Thekli")
-Krótkie zadanie z orkiem za miastem - W jaskini przy mieście Khorinis (tej z teleportem) jest dobre nam znany ork. Zabijamy go, bierzemy karteczkę z demonicznymi zapiskami, idziemy do Xardasa, on mówi, że to zwykły rozkaz patrolowania miasta ludzi, jednak dziwi go fakt, że zapisany jest demonicznym pismem. Rozmawiamy o tym z nim... Mówi, że niedawno Dar w nocy darł się wniebogłosy, idziemy do niego (stoi dziwnie blisko wieży Xardasa), a on mówi przerażony że ork elita i demon zagnieździli się u niego w jaskini, idziemy tam, zabijamy bestie (zadanie te można wykonać już w pierwszym rozdziale, najlepiej wyposażyć się w kilka silnych zwojów) i bierzemy łupy, ork elita miał przy sobie kolejną kartkę, a demon miał standardowe dropy. Idziemy do Xardasa, dajemy dokument, a on odczytuje, że Sługi Beliara już są w GD i będa wspierać orków, o czym my już (my - Bezi) wiemy. Xardas strapiony mówi, że nic im to nie pomoże, wiedzą już o smokach. Idziemy do Dara (można to też zrobić przed rozmowa z Xardupą), on daje nam pierścień, znalazł go na trawie. (+2 zręczność, +2 siły), za zadanie dostajemy sporo expa
-No i wiele innych zadań... ;)
Myślę, że to sa fajne pomysły, a mod stałby się dzięki nim niepowtarzalny, jedyny w swym rodzaju! ;3 Mam jeszcze wiele pomysłów...
Post połączony: 2014-07-11, 00:23
Jeśli nie wy, to może kiedyś, kiedyś na moich pomysłach inna drużyna zrobi jakiegoś moda? W sumie, to pasowałyby na oddzielny mod. ;3
Ale i tak, nie poddawajcie się. Po woli, na spokojnie, aż wszystko się zrobi! ;)
Jakbym ogarniał modderstwo na tyle, by móc robić mody, to bym wam pomagał całe dnie, byle tylko mój plan wszedł w "ruch" xD