Risen 3: Titan Lords 265472 674

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 22.02.2014 roku

Wyświetleń 265472

Odpowiedzi 674

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Cytat: Werewolf w Wczoraj o 19:01To go po prostu nie ubieraj Ubierać ubranie, lol. Może jeszcze trzymać w siedzidełku i wozić w wózku dla dzieci
No cóż, rano ubierasz na siebie koszulke, spodnie (albo i nie, nie chce tego wiedziec).

Dziki - pewnie, ze tak.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
rano ubierasz na siebie
Zakładasz, słońce, zakładasz. Albo wkładasz.

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
Czy lokacje i questy w tej grze są tak dziwnie skonstruowane czy ja po prostu totalnie lamię, że mając prawie 12 godzin na liczniku zbadałem(szukając jak najwięcej questów i zwiedzając w całości daną wyspę)w pełni odkryłem dopiero 3 wyspy(nie biorę pod uwagi otwierania skrzyń itp, bo jak nie mogę od razu jej otworzyć to później nie wracam do nich)? A i jeszcze jedno - czy jest w tej grze "nieskończona" magia?

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Szaromrok

Szaromrok

Użytkownicy
posty71
Propsy65
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Szaromrok

Risen 3: Titan Lords
#543 2014-09-09, 23:35(Ostatnia zmiana: 2014-09-13, 03:25)
czy jest w tej grze "nieskończona" magia?
Po dołączeniu do jednej z frakcji. Każda ma swoją, trochę jak w G1.

Mi zmęczenie gry na prawie 100% (każda skrzynka, quest i tak dalej) zajęło 60 godzin. Zostały mi dwa achivementy. Ale odliczyć od tego należy czas na beztroską eksplorację.

ps. Wbrew panującym opiniom, Risen 3 Titan Lords nie jest ostatnią częścią serii.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Na pewno nie jest. Został jeszcze Ismael do odstrzału...

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Kyronus Blade

Kyronus Blade

DreamVader 2
posty45
Propsy16
ProfesjaGracz
  • DreamVader 2
Ismael i Ursegor dalej szaleją i zaraz ruszą na Wyspy Południowe aż do Arborei. Ich trzeba by było jeszcze powstrzymać aby nastał pokój no i raczej  kwestia Tytanów na pewno jeszcze kilku będzie mieliśmy dotąd Tytana Ognia, Ziemi, Kryształowego i Śmierci. Jeśli to ma związek z żywiołami to brakuje jeszcze tego zaginionego Tytana Wody z intro R1 i do tego Tytana Powietrza lub Wiatru

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
1. Skąd brać hajsy? Pojebane mają te ceny za umiejętności, przez co ciężko coś odłożyć, zazwyczaj jak już odłożę to muszę dokupić alkoholu i amunicji. 
2. Czy rozwijanie pistoletów wpływa na celność? Czy raczej jest to kierowane w obrażenia? 
3. Ogólnie macie jakieś rady? Kończę drugi rozdział, także w sumie trochę na to za późno, ale może coś poradzicie :D

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Barnaba

Barnaba

Użytkownicy
posty276
Propsy288
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jak już masz własny statek to zwerbuj Patty do niego to odblokują się tobie różne misję z nią na których można dużo zarobić :P

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Jak już masz własny statek to zwerbuj Patty do niego to odblokują się tobie różne misję z nią na których można dużo zarobić :P
Idzie na tym zarobić coś więcej? Jak na razie zdobyłem skarby z Crab Coast i Rumbolta czy jak on tam miał.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
http://risen.info.pl/news-risen-3/risen-3-nowy-patch-1-2-ultra-trudnym-poziomem

Dla tych co za łatwo mieli w risen 3, może to zainteresować.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
21 sierpnia wychodzi Edycja Rozszerzona na PS4, grafika ma być jak na ultra na PC, gra ma być poprawiona i zawierać wszystkie wydane DLC . Ci co testowali mówią, że to jedna z najlepiej działających gier na tą konsolę. Na pewno jest to dobre wyjście dla tych co PS4 mają a w Risena 3 jeszcze nie grali, jest to debiut PB na next genach więc jestem ciekaw jak sobie poradzą. Co najważniejsze jednak Cenega wydaje grę z polskimi napisami, to zawsze coś chodź brakować będzie mi dubbingu.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
 grafika ma być jak na ultra na PC
Bardzo śmieszne :lol2:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Pisze to co słyszałem.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
grafika ma być jak na ultra na PC
Bardzo śmieszne :lol2:

To akurat nie jest śmieszne tylko prawdziwie. Bądź co bądź Risen 3 wygląda jak gra rodem z 2007 roku. Ma słabe wymagania a na ultra wygląda tak sobie, więc konsolę pociągną takie coś bezproblemowo.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

#554 2017-08-05, 23:47(Ostatnia zmiana: 2017-08-06, 00:58)
Yy, ma ktos pomysl jak usuną te świecące się jak psu jajca oswietlenie podczas gry? :D

EDIT: Uch, dzięki Splash, teraz jest ok :)

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Nie, ta gra taka jest.

Splash

Splash

Moderator
posty4212
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.

Ali G

#558 2017-08-08, 12:07(Ostatnia zmiana: 2017-08-08, 12:22)
@Maciej wisisz mi kurwa te 5zl, które kurwa wydałem na to gówno. Dwójka to już było jakieś nieporozumienie, ale trójka to "mistrzostwo" w tym jak wydać gowniana grę. Trzeba być ślepym debilem bez gustu, albo @Werewolfem  by móc w to coś grać. Nie dotykajcie tego nawet myszka kolegi...

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

Gry (themodders@telegram)
posty501
Propsy795
Profesjabrak
  • Gry (themodders@telegram)
Propsuje, bo Elex będzie takim samym gównem, a Maciej łyknie to jak pelikan i tak kupi i będzie się jarał chujową grą.  A z tym workiem to się zgadzam ogólnie, bo on też wszystko łyka jak pelikan.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry