Risen 3: Titan Lords 265433 674

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 22.02.2014 roku

Wyświetleń 265433

Odpowiedzi 674

Szaromrok

Szaromrok

Użytkownicy
posty71
Propsy65
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie, to po prostu demo technologiczne na jakiś pokaz. Ale gdyby robili... nie wyglądałoby to dobrze, jak dla mnie.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bo PB nie ma ni krzty gustu w doborze shaderów, po prostu napierdalają czym popadnie i zachwycają się przesadnym kontrastem.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Tu już nawet nie chodzi o te shadery, ale gdyby wydali w 2015 strzelankę na takim silniku to kompletnie nikt by tego nie kupił.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
^ Bzdura. Jak już wcześniej wspominałem gry Crystal Dynamics bazują na silniku, którego korzenie sięgają 1998 roku i jakoś wyglądają w porządku(patrz: Tomb Raider 2013). Silnik można zmienić, przerobić lub zupełnie wymienić, ale nic nie naprawi czystego partactwa ze strony PB. Oni po prostu siedzą głęboko w siódmej generacji i dalej myślą, że im więcej bloomu tym piękniejsza gra.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Raczej chodzi o nie ulepszenia silnika, taki AC bazuje cały czas na Anvil Enginie tyle ze oni go rozwijają

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Risen 3: Titan Lords
#525 2014-09-07, 18:45(Ostatnia zmiana: 2014-09-07, 18:51)
Wtedy wypowiedź gothicmana była by już w ogóle pozbawiona sensu, bo przecież siłą rzeczy tworząc grę każdy szanujący się twórca rozwija silnik. Nawet PB, których archaizm technologiczny(i nie tylko) jest legendarny tak robi.

EDIT: Właśnie włączyłem Risen 3 na moim nowym laptopie i jestem zaskoczony tym, że nie widzę absolutnie żadnej różnicy w poprawie płynności działania w/w gry, mimo że zarówno karta graficzna jak i procesor znacznie lepsze.  :pokerface:

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
no od r2 do r3 to tak szybko rozwinęli ze aż nie zauważyłem :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Werewolf

#527 2014-09-07, 18:51(Ostatnia zmiana: 2014-09-07, 21:00)
Raczej chodzi o nie ulepszenia silnika, taki AC bazuje cały czas na Anvil Enginie tyle ze oni go rozwijają

NIE CHODZI O ULEPSZANIE SILNIKA, ALE ONI GO ROZWIJAJĄ. MÓZG ROZJEBANY

Nie chodzi o to, zeby gre przejsc, ale zeby ja skonczyc. Ja pierdole

Ale to jest wlasnie logika Tizgara. Kazda gre tak argumentuje, wszystko tak pierdoli, racji nie ma a udaje wszystkowiedzącego.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Nie taki zły ten Risen. 

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Zły nie, dobry też nie :P

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Wtedy wypowiedź gothicmana była by już w ogóle pozbawiona sensu, bo przecież siłą rzeczy tworząc grę każdy szanujący się twórca rozwija silnik. Nawet PB, których archaizm technologiczny(i nie tylko) jest legendarny tak robi.

EDIT: Właśnie włączyłem Risen 3 na moim nowym laptopie i jestem zaskoczony tym, że nie widzę absolutnie żadnej różnicy w poprawie płynności działania w/w gry, mimo że zarówno karta graficzna jak i procesor znacznie lepsze.  :pokerface:
Taaa, ale PB silnik rozwija jak rozwija xd. Bo sorry, ale Risen 2 wygląda jak gra z 2008 roku, a wydana została w 2012 :D

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Kurde, pykałem w tą gierkę, ale jakoś odrzuca poziom trudności. Wystarczy muszkiet i można na wysokim poziomie gry rozwalać wszystko jak leci...nie wiem czy to przejdę, jak nie ma tam żadnego wyzwania, poza tym reszta na plus.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

DzikiBen

#532 2014-09-08, 18:31(Ostatnia zmiana: 2014-09-08, 18:48)
Walka w zwarciu także pozostawia wiele do życzenia. Sam system wyprowadzania kombosów i kontr nie jest zły, ale możliwość czołgania się przez cały czas (przy tym będąc zupełnie niepodatnym na ciosy) czyni potyczki zbyt łatwymi. A przecież wystarczyłoby zaimplementowanie paska staminy rodem z Dark Souls, coby skutecznie skarać gracza za nadużywanie lamerskich technik. No i Kostuch i jego zaklęcia lecznicze - nie wiem jak można dać graczowi tak potężnego i niezbalansowanego towarzysza już na samym początku. Grę przeszedłem na medium inwestując wyłącznie w walkę wręcz (muszkietu użyłem dosłownie dwa razy), oczekując, że rozgrywka będzie wówczas nieco bardziej wymagająca - myliłem się. W trakcie 40 godzin zabawy i raczej skrupulatnej eksploracji większości wysp tak naprawdę zginąłem 2 albo 3 razy. I to wyłącznie w pierwszym rozdziale.

W gruncie rzeczy nawet na najpotężniejszych przeciwników wystarczała niezawodna technika silny atak -> roll. Nigdy nie wracałem do jakiegokolwiek mob'a z rozwiniętymi skillami i lepszym ekwipunkiem, a punkty chwały rozdysponowywałem raczej niedbale - to byłoby nie do pomyślenia w Gothicach.

Szaromrok

Szaromrok

Użytkownicy
posty71
Propsy65
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W trzecim Risenie najbardziej mnie boli zablokowanie dostępu do konsoli / debug mode'a. Jest proteza osiągana za pomocą biblioteki, ale poza lataniem kamerą po świecie, czy przyspieszaniem czasu wiele zrobić nie możemy.
I mimo bliźniaczego podobieństwa do Risena 2, masochiści z worldofrisen wciąż nie dobrali się do większości plików gry. Prawdopodobnie już nawet NicoDE nie bardzo chce się z tym męczyć. Na chwilę obecną nie da się zmienić nic, nawet na tak małą skalę jak w poprzedniku; ani "manualnie" podnieść poziomu trudności, ani wyłączyć tego debilnego białego shadera na zniszczonych ziemiach.

Głupie, głupie kroki podejmuje to studio.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Moim zdaniem zbyt dużym przegięciem na start jest ubranie Awanturnika...

Szaromrok

Szaromrok

Użytkownicy
posty71
Propsy65
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Moim zdaniem zbyt dużym przegięciem na start jest ubranie Awanturnika...
W grze jest bardzo mało ciuchów ogólnie, a ubranie awaturnika... Sprzedałem. Było paskudne.
Właśnie włączyłem Risen 3 na moim nowym laptopie i jestem zaskoczony tym, że nie widzę absolutnie żadnej różnicy w poprawie płynności działania w/w gry, mimo że zarówno karta graficzna jak i procesor znacznie lepsze.  :pokerface:
Spróbowałeś tego niesamowitego patcha zawierającego całą jedną poprawkę? Mi i mojemu znajomemu pomogło wyłączenie przyspieszenia wieloekranowego w panelu NV (przełączenie w tryb jednoekranowy).

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
To go po prostu nie ubieraj :facepalm:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Nie wiem czy już pisaliście, bo niezbyt uważnie śledzę temat, ale w temacie niebalansowania rozgrywki: na Wyspie Mgieł znajduje się item, który na stałe zwiększa ilość uzyskiwanej chwały. Warto się tam wybrać na samym początku, zwłaszcza że i moby nie są jakieś mocne. 

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To go po prostu nie ubieraj :facepalm:
Ubierać ubranie, lol. Może jeszcze trzymać w siedzidełku i wozić w wózku dla dzieci

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

DzikiBen

#539 2014-09-09, 13:55(Ostatnia zmiana: 2014-09-09, 14:08)
Oj wstyd, wstyd.

Werewolf - najgłośniej szczekający białorycerz walczący o kondycję języka polskiego na TheModders.

BUSTED.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry