Risen 3: Titan Lords 232868 674

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 22.02.2014 roku

Wyświetleń 232868

Odpowiedzi 674

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Po prostu chcą zrobić grę na zachodni rynek, aby zgarnąć trochę hajsu, a że muszą się przez to zniżać do gównianego poziomu dzieci xboxa z ameryki to inna sprawa .

gothic1210
  • Gość
Czemu wy ich tak zażarcie bronicie w każdej sytuacji? 
PB cudowni, wina Ameryki.... lol 

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Już nie wspominając, że większość zajebistych gier pochodzi właśnie z Ameryki....

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Risen 3: Titan Lords
#323 2014-08-08, 00:08(Ostatnia zmiana: 2014-08-08, 11:31)
Czemu wy ich tak zażarcie bronicie w każdej sytuacji?
PB cudowni, wina Ameryki.... lol

Gdyby zrobiliby Risena jako gothica kolejnego tylko że pod inną nazwą nikt by nie kupił tej gry poza niemcami, rosjanami, polakami i kilkoma wyjątkami

E:

Już nie wspominając, że większość zajebistych gier pochodzi właśnie z Ameryki....

Widać patrząc na Arcanię albo inne casualowe gówna  :facepalm:

E2:

. Znając Ciebie pewnie nawet w tą grę nie grałes... Po trzecie Arcania miała dwa tryby graficzne (dostosowane do Europy lub Ameryki), więc japa kapciu

Jesteś debilem jeśli myślisz że chodzi mi o grafikę  :facepalm:

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Casualowy to Ty jesteś baranie. Znając Ciebie pewnie nawet w tą grę nie grałes... Po trzecie Arcania miała dwa tryby graficzne (dostosowane do Europy lub Ameryki), więc japa kapciu
EDIT: A Spellbound jest z Niemiec "po raz kolejny" baranie.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Mac Dun wypowiada się jak gówno zna się na temacie. Risen był jest i będzie shitem, a utwierdzanie się w przekonaniu,  że tak nie jest no cóż... może z Polski nie ma mnóstwo gier, ale warto chociażby popatrzyć na Wiedźmina 3, nie jest to jakaś gra amerykańska a CDP nie ma budżetu jak no nie wiem Rockstar Games, mimo tego gra zapowiada się bardzo fajnie. Nie chodzi mi tu o to, żeby porównywać dwie gry Risen i Wiedźmin bo to troszkę co innego.

Szczerze? Mac Dun od zawsze był idiotą, teraz stał się obrońcą Halka jak i Gothica. Zgodzę się z gothicmanem, że Mac Dun grał zapewne w niewiele gier i ma ból dupki bo mu nie "pójdą".

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
http://www.twitch.tv/deepsilver/b/552862089

1h stream z Risen 3, jeśli by kogoś to interesowało  :ok:
A ty fabiosek spierdalaj do swojego wiedzminka

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Rodzinna atmosfera i klimat forum powraca w końcu :D

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Mac Klaun a co ty chcesz od Wiedzmina III? według mnie to jeden z najlepzych gier RPG zaraz przed Gothicem, no trudno do pewnych Gier trzeba dorosnąć w sumie ta gra jest od 18+

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Wiedźmin 3 jest na pewno lepszy od Risena, zresztą spytaj tutaj kogo chcesz.

Szaromrok

Szaromrok

Użytkownicy
posty71
Propsy65
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wiedźmin 3 jest na pewno lepszy od Risena, zresztą spytaj tutaj kogo chcesz.

Bezsprzecznie będzie lepszy. Będzie także lepszą grą od każdego innego Goticzka.
Zarówno Gothica jak i Risena można zaliczyć jako takie guilty pleasure. Nie są to wybitne gry, często bywają po prostu głupie, mają mnóstwo wad, są kiepsko przemyślane. Ale jednak jest w nich coś takiego, co daje mi przyjemność i wciąga jak bagno, więc na swój preorder czekam z niecierpliwością.

Mam tylko nadzieję, że muve nie da dupy z dostawą i otrzymam przesyłkę przed długim weekendem.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Każdy wiedzmin miażdży fabularnie i graficzne każdego risena.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Taaa Wiedżmin ma taką zajebistą grafikę i niepowtarzające się modele :ok: (kurwa ludzie nie ośmieszajcie się argumentami)
Dwójka z kolei jest  tak zjebanie niezoptymalizowana, że masakra (serio? świat robiony na wodzie?)
Fabularnie na pewno jest lepszy Wiedźmin, ale graficznie wątpię. Jedynka Wieśka jest gorsza od Risena. Risen 2 jest stabilny w porównaniu do W2. Tylko W3 przebije Risena 3 graficznie.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Dobra, dobra pożyjemy, zobaczymy. Już możemy robić zakłady odnośnie sprzedaży obu tych gier :ok:

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek

Draks

Risen 3: Titan Lords
#334 2014-08-08, 21:03(Ostatnia zmiana: 2014-08-09, 12:48)
Ja tylko wyraziłem swoję zdanie, grałem w Risen I oraz II Mroczne Wody, byłem zawiedziony, chociaż Risen I nie był najgorszy, przyjemnie się grało, gry przeszłem tylko raz i nigdy do nich nie wróciłem, natomiast grając w wiedzmina I przeszłem na wszystkie sposoby trudności to samo tyczy się wiedzmina II którego przeszłem 7 razy, gram mnie strasznie wciągła, obecnie czekam na Wiedzmina III a Risen III to nie wiem, nie przekonuję mnie, pożyjemy zobaczymy, owszem optymalizacja w wiedzmian II najlepsza nie jest, ale mi to nie przeszkadzało,  w wiedzminie III to samo będzie z optymalizacją, skoro pisali na forum, że głowa geralta ma mieć 3600 trójkatów, sądząć po trailerach obu gier mam na myśli Risen 3 oraz Wiedzmina 3 to W3 zdecydowanie lepszy!

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
w wiedzminie III to samo będzie z optymalizacją, skoro pisali na forum, że głowa geralta ma mieć 3600 trójkatów
To obecnie nie jest jakoś specjalnie dużo jak na głowę, szczególnie biorąc pod uwagę fakt że Geralt ma długie włosy.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jedynka Wieśka jest gorsza od Risena.
:lol2:

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
w wiedzminie III to samo będzie z optymalizacją, skoro pisali na forum, że głowa geralta ma mieć 3600 trójkatów
To obecnie nie jest jakoś specjalnie dużo jak na głowę, szczególnie biorąc pod uwagę fakt że Geralt ma długie włosy.

Wiesz tutaj jeszcze się wszystko porównują do gothica...  :facepalm:

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
 :facepalm: Nie porównałem tego do gothica, naucz się czytać, albo zmień sobie tłumacza, chodziło mi o to, że im więcej trójkatów w grze to wiekszy spadek FPS, tak jak w przypadku Gothic 3.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Ludzie i tak będą grać w riseny bo jest to prawie pierwowzór gothiców. Czemu ludzie grają w gothica zamiast jakiś TESÓW czy wiedźminów czy two worldsów albo dinivity 2? Bo lubią taki gatunek RPG.

Jeśli dla kogoś gothic jest zwykłym, kolejnym RPG, to po prostu nie potrafi dostrzec geniuszu tego RPG i tyle. I jebie mnie co myślicie o mnie, prawda jest taka i tyle. Pozdro  :ok:

Tylko czekać na błyskotliwe wypowiedzi ,,znawców''  :lol: :lol2:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry