Nonono, coś z mordą jest nie do końca tak jak być powinno, nie wiem czy opisałbym to jako tłusta cera, ale na pewno coś w tym kierunku.
Wpędziłeś mnie w depresję. Mam nietolerancję na pestki? To jak alergia na czekoladę ;_;
Spróbuj pestek dyni albo migdałów.
Niebo w gębie! Na ciepło smakują wybornie i ponoć mają jakieś tam witaminki xD
Pestki dyni to głównie makroelementy jak pisałem: magnez, cynk i wiele innych.
EDIT:
A jeszcze do panzpisa - właśnie sobie uświadomiłem, że sporo siemienia jest w praktycznie każdym chlebie, jaki jem, jest to w gruncie rzeczy główny wyznacznik tego, czy dany chleb kupuję, czy nie

Post połączony: 2014-01-29, 22:23
Z dumą prezentuję Wam swoje najnowsze dzieło, które właśnie przed chwilą wyszło spod moich palców

Potrawka mięsno-warzywna razem z jednym z najdoskonalszych produktów żywnościowych, o którym zupełnie zapomniałem w mojej liście

10.
Kasza gryczana - mało kto ją docenia, mimo że uznawana jest za bardzo zdrową. Stosuje się ją w wielu dietach odchudzających, ponieważ nie tuczy. Rzadko kiedy związana jest z nietolerancję pokarmową. Do tego posiada mnóstwo fantastycznych elementów, takich jak magnez (!), fosfor, mangan oraz cynk (!), a także wiele witamin z grupy B.
Współczynnik zajebistości: Bardzo wysokiTutaj trochę info:
http://skipthepie.org/cereal-grains-and-pasta/buckwheat/#mineralsOgólnie bardzo ciekawa strona.
Niedługo napiszę także o innych kaszach.
A czo to za papkę nagotowałem?
- 400 g szynki wieprzowej podsmażanej (niestety wyszła trochę twarda, trzeba by ją rozbić),
- 450 g fasoli szparagowej,
- 3 duże papryki,
- 2 ziemniaki,
- 1 marchew,
- 100 g pieczarek,
- puszka pomidorów,
- kilka łyżek przecieru pomidorowego.
Przyprawy:
- 2 ząbki czosnku,
- sól,
- pieprz ziołowy,
- pieprz czarny,
- kolendra,
- kminek.
Niestety nie miałem jak zmielić dwóch ostatnich, więc wrzuciłem w całości :( Ale i tak wyszło bardzo dobre

A na deser oczywiście grejpfrut