Problem z NPC 4059 9

O temacie

Autor Pragasek

Zaczęty 9.01.2014 roku

Wyświetleń 4059

Odpowiedzi 9

Pragasek

Pragasek

Użytkownicy
posty334
Propsy39
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
A więc napotkałem dziwny problem w Gothic 2, gdy daję NPC skille waleczne ( B_SetFightSkills (self, 55); ) To w grze pokazuje, że ma 55% walki jedno-dwuręczną lecz gdy wyciąga broń, to nadal walczy jak amator? Czemu tak jest? Nie ogarniam tego heh! Dzięki

Abubaker

Abubaker

Użytkownicy
posty86
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
musisz mu ustawić. Np Xardas ma master.  Oglądni tutoriale Czip17 i RafalBudzis na YT.

FIGHT_TACTIC = FAI_HUMAN_MASTER;

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Ale mu wytłumaczyłeś :D Tutaj chodzi o taktykę walki. Przykładowo w Gothicu: Taki zwykły farmer jest słaby i nie zna się na tym i ma też kiepską taktykę walki "COWARD".  Natomiast taki Lord Hagen ma już "MASTER" więc tutaj zależy to od tego. MASTER,STRONG,COWARD nie wiem czy jest jakaś inna też. Oczywiście z tym Hagenem to był przykład dotyczący Gothica II bo jak wiadomo w Gothicu I go nie ma.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Jest jeszcze NORMAL, ale ona zasadniczo się nie różni niczym od COWARD.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Pragasek

Pragasek

Użytkownicy
posty334
Propsy39
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Właśnie w tym rzecz :P NPC ma ustawione na MASTER lecz nadal walczy jak amator mimo tego, że ma powiedzmy 90% skilla broni jedno ręcznej?

Abubaker

Abubaker

Użytkownicy
posty86
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
skill nic do tego nie ma. Jeśli fight_tactic jest poprawnie, a dalej nie działa to znajdź npc który walczy tak jak chcesz i przekopiuj fragment.

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Procenty nie wpływają na poziom i nie są z nim związane ! Można ustawić 90 % a w tabelce będzie miał gość 90% i poziom zielony. Można by też chyba dać doczepianie odpowiedniego MDSa walki do NPC :)

@JasiuYTPL
"Jest jeszcze NORMAL, ale ona zasadniczo się nie różni niczym od COWARD."

Jesteś w błędzie COWARD zawsze ucieka a NORMAL atakuje. Ale atak następuje tylko wtedy gdy NPC ma taki sam lub większy level niż potwórz z którym przychodzi mu walczyć. Może miałeś NPC z ustawionym level`em na 0 i dlatego miałeś taki efekt ?

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
^mówimy tu o g2, gdzie npc nigdy nie uciekają.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Lobos

Lobos

Użytkownicy
posty594
Propsy360
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam tak samo ale zauwazyłem że jak wejde w daną postać kodem "o" i zdejme mu pancerz to sie bije jak należy

Eregunos

Eregunos

Użytkownicy
posty29
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja mam to samo, z każdym NPC. Nie wiem o co z tym chodzi ale jak zapiszę i wczytam grę wszyscy walczą tak jak powinni... dlaczego tak jest?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry