Ustawianie scenek 1780 3

O temacie

Autor Żadna Głupia Spółgłoska

Zaczęty 28.12.2013 roku

Wyświetleń 1780

Odpowiedzi 3

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Hejka,

Znacie może jakieś gry z edytorami, w których dałoby się łatwo i ładnie ustawić jakąś scenkę, poustawiać postacie jak się chce, poubierać je i zrobić ładnego screena? Potrzeba mi czegoś takiego do np. wizualizacji opowiadań. Najfajniej byłoby coś w realiach fantasy/średniowiecza, np. Wiedźmin, LOTRO, M&B, ale także science fiction.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Gothic nie starczy? :F

Mogę pomóc ci ogarnąć jak to w Warbandzie zrobić.
Będziesz musiał:
-skonfigurować MS: http://themodders.org/index.php?topic=12386.0
-postaci i nowe sceny dodawać musisz w MSie, resztę robisz w już w WB
Ogółem doradzał bym po prostu odblokować lokację "Tawerna Four Ways" i do niej wstawiać postaci, domy i inne szpargały.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Warband odpada, dzisiaj włączyłem na chwilę i nie wiem czemu, ale mam takie bugi, że aż szkoda gadać. Zupełnie nie wiem dlaczego, nigdy się tak nie działo.

A jakieś inne gry? M&B zawsze lubiłem i plusem jest na pewno dowolność w doborze ubiorów i wyglądu głowy, ale jednak rendering nie do końca mi się podoba (blady taki i bez wyrazu), do tego musiałbym doinstalować gutkowe cuda i inne takie.

Do napisanego i opublikowanego dzisiaj opowiadania dowaliłem screen z Chivalry, chociaż akurat z treścią nie ma nic wspólnego, ale ładnie wygląda i dobrze oddaje klimat. Plusem są zajebiste cienie i ambient occlusion, co niestety w M&B kuleje, ale niestety scenki się tam raczej ustawić nie da, warunki atmosferyczne są stałe, a dobrych miejscówek ze świecą szukać. Plusem w Warbandzie jest jeszcze możliwość zmniejszenia kąta pola widzenia, co usuwa problem rozciągniętych rogów znanych z wielu gier (w tym baaardzo widocznych w Warbandzie) i sprawia, że scenka wygląda naturalniej.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Fakt faktem, cieniowanie i ogółem kwestie oświetlenia strasznie ssą w Warbandzie.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry