Konfiguracja MS 5492 0

O temacie

Autor Leinnan

Zaczęty 17.12.2010 roku

Wyświetleń 5492

Odpowiedzi 0

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2672
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Tutek nie jest napisany przeze mnie, ja tylko dałem parę poprawek.

1.Pobieranie

Pythona pobieramy ze strony.
http://www.oldapps.com/Python.php?old_python=25
Najlepiej pobrać wersje 2.6 przy nowszych występują problemy z module system program ten nie pracuje prawidłowo z nowszymi wersjami. Z wersją 2.5 często występuje problem z rozszerzeniem plików .py i konieczność instalacji "wxPython". Nie twierdze że wersja 2.6 jest najlepsza chodzi mi o to że jak narazie u mnie błędów nie ma.
Module system pobieramy z tej stronki.

2.Instalacja.

Pythona instalujemy najlepiej bezpośrednio w C:/Python26 ułatwi to dalsza cześć konfiguracji.
Module system wypakowujemy do dowolnego folderu.

3.Konfiguracja.

Po instalacji Pythona i rozpakowaniu Module System musimy ustawić jeszcze jedną rzecz, aby wszystko działało:

-wchodzimy w mój komputer, klikamy prawym przyciskiem myszy i wchodzimy w właściwości

-wchodzimy w zakładkę zaawansowane

-otwieramy Zmienne środowiskowe

-w zmiennych systemowych odnajdź wpis Path, i edytuj go. Usuń wszystko i wpisz ścieżkę do folderu, w którym zainstalowałeś Pythona, wpisując na początku średnik (np ;C:\Python26) i kliknij przycisk OK. Liczba 26 to wersja Pytona  wpisz swoją wersje np Python31

-otwórz folder, gdzie wypakowałeś module system i odnajdź plik module_info.py i otwórz go (PPM -> Edit with IDLE). Lepiej jednak mieć i korzystać z Notepada++.
Zobaczysz linijkę:
export_dir = "C:/Program Files/Mount&Blade/Modules/Native/"
Po znaku równości wpisz ścieżkę do katalogu moda Mount&Blade. Domyślnie jest to "C:/Program Files/Mount&Blade/Modules/Native/" i zapisz plik.
Pamiętaj, że ścieżki rozdzielone są slashami "/" a nie backslashami "\"

-uruchom build_module.bat i sprawdź, czy wszystko działa

Tutek powstał dzięki tym osobom:
  • Mat berserker
  • NIFN
  • Tomas71
  • Rybopiotr

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry