Returning 2.0 783423 1769

Ankieta

Która gildia powinna zostać najbardziej rozbudowana?

Paladyni
81 (16.2%)
Magowie Ognia
28 (5.6%)
Magowie Wody
27 (5.4%)
Guru
28 (5.6%)
Strażnicy świątynni
43 (8.6%)
Łowcy Smoków
58 (11.6%)
Nekromanci
102 (20.4%)
Bandyci (być może jako gildia)
53 (10.6%)
Najemnicy orków (być może jako gildia)
80 (16%)

Głosów w sumie: 500

O temacie

Autor panzpis

Zaczęty 26.11.2013 roku

Wyświetleń 783423

Odpowiedzi 1769

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
gothicman                       
napij się maliski i zjedź snikersa. Melisa na uspokojenie a snikers na gwiazdorzenie...

BTW czekam na returna 2.0 z niecierpliwością, jedynka bardzo fajna, trudna zawierająca bogaty content. Zabrakło tam kilku rozwiązań ale mam nadzieję że 2.0 to naprawi. Nie porównuję do globala bo nie grałem.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
snikers nie spowoduje ze ludzie zaczną używać szarych komórek w innych celach niż ozdoby w głowie :p

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel

Sawik
Moderator działu

Returning 2.0
#942 2014-11-14, 21:56(Ostatnia zmiana: 2014-11-14, 21:59)
Tak, ktoś ma odmienne zdanie, więc jest idiotą. Brakowało mi gościa, który da dobranoc tak to debilnie podsumuje. No prawo, a już miało byś spokojnie, bo ktoś tam ogarnął.
To ty żyjesz? Ja nadal czekam na zdjęcie. "Skill w jednostak PLN" jakbyś nie pamiętał. @przemek273 żebyś nie mówił że nie zauważyłeś.

//Takie sprawy powinny być załatwiane na PW lub w offtopie. Gówno mają wasze porachunki do Returna.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

adrirolnik

adrirolnik

Użytkownicy
posty166
Propsy5
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
zrobcie ze jak nosimy orkową zbroje to orki nas nie biją bo w końcu zbroje dostaliśmy od orków bieganie

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Spoiler

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Mieczyk zajebisty, ale ten "krzok" to nie jest czasem ze Złotych Wrót?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
teraz pytanie brzmi: ukradli to ze Złotych Wrot czy było na WOGu po prostu?
raczej to drugie...

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

Fabio
The Modders

Returning 2.0
#947 2014-12-03, 17:47(Ostatnia zmiana: 2014-12-03, 17:52)
teraz pytanie brzmi: ukradli to ze Złotych Wrot czy było na WOGu po prostu?
raczej to drugie...

Po tym czymś (czytaj: Returning) można się wszystkiego spodziewać.. czekamy na opinię obeznanych.

Edit: Animacje z tego co pamiętam do drzewca zrobił Mark56.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Po tym czymś (czytaj Złote Wrota) też można się wszystkiego spodziewać....

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

Fabio
The Modders

Returning 2.0
#949 2014-12-03, 18:10(Ostatnia zmiana: 2014-12-03, 18:21)
Gothicman twoje zamiłowanie do returna jest jak zamiłowanie Wrzoda do zwierząt.

Edit: Nie, nie ukradli z woga. Tego tam nie ma.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Możliwe, ale Twoje fanbojstwo do Złotych Wrót tylko dlatego, że tak gównianie przetestowałeś ZW nie jest wcale lepsze....
W takiej sytuacji zwracam honor.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
@gothicman, żyłka ci niech nie pęknie. Nie mam żadnego fanobójstwa DO ŻADNEJ z modyfikacji, jak i samego Gothica. Po prostu mam złe zdanie na temat Returninga z tego względu, że to co się tam znajduję widziałem już w starszych modyfikacjach i po prostu mnie to nie rajcuje. Mi chodzi o sam model, nie o fabułę. Tyle na ten temat.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
A w której to modyfikacje tego nie było, w każdej jest powtarzanie stałych schematów w kolko, czasem niektóre dodadzą coś nowego, gdzie każdy mod obowiązkowo powinien dać jakieś nowości.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Może Mark akurat się zgodził na wykorzystanie tego "krzoka" chuj go wie : D

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Cóż to że Return czerpie coś z innych modyfikacji to chyba nie jest żadne zaskoczenie :D  Ale co w tym złego że ktoś wykorzystuje to co już zostało zrobione? W końcu to tylko mody i twórcy nie czerpią z nich żadnych korzyści materialnych więc moim zdaniem jest to dobre rozwiązanie i z chęcią zobaczę tego drzewca w returningu 

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Ja nie widzę problemów w wykorzystywaniu ( za pozwoleniem!) rzeczy z modów do innych modów. W końcu to wszyscy moderzy teraz zajmują się rozbudowywaniem Gothica i powinni współpracować.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Mnie np. drażnił ten cały zamek obok farmy Onara, takie miejsce wybrali na taką budowlę, masakra... Mam nadzieję, że tego nie będzie. Co do animacji walki tarczą i 2 mieczami to wcześniej chyba wrzucali filmiki gdzie były to animacje z Dark Sagi, teraz widzę że są inne. Walka dwoma mieczami wygląda jak ta z Czasu Zapłaty, a tarcza jest w opór słaba. Najlepszym wyjście było by wrzucić animacje z Dark Sagi bo trzymają poziom jakiś. To wygląda jakby było robione parę dobrych lat temu...

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Wrzucam porównanie:
Spoiler

lukaszkurzejka

lukaszkurzejka

Użytkownicy
posty5
Propsy1
  • Użytkownicy
Mi się wydaje,że ta z  Dark Sagi jest najlepsza.Jeżeli mówimy o animacji walki dwoma mieczami.:trollface:

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Spoiler

0 użytkowników
Do góry