Returning 2.0 750040 1769

Ankieta

Która gildia powinna zostać najbardziej rozbudowana?

Paladyni
81 (16.2%)
Magowie Ognia
28 (5.6%)
Magowie Wody
27 (5.4%)
Guru
28 (5.6%)
Strażnicy świątynni
43 (8.6%)
Łowcy Smoków
58 (11.6%)
Nekromanci
102 (20.4%)
Bandyci (być może jako gildia)
53 (10.6%)
Najemnicy orków (być może jako gildia)
80 (16%)

Głosów w sumie: 500

O temacie

Autor panzpis

Zaczęty 26.11.2013 roku

Wyświetleń 750040

Odpowiedzi 1769

gothic1210
  • Gość
Kurde, przecież to jest proste. Radex nie wrzuca skryptów, bo twórca mu nie zezwolił. Nie chce żeby były jakieś przypały w stylu "ktoś z nowo przyjętych tłumaczy udostępnił coś czego mu nie było wolno". Gothicman z kolei chce skrypty (nie wiem po co, nie wnikałem w tę gównoburzę głębiej, ale gdzieś już tu padło hasło mrdragothic więc...), a Radex z wyżej wymienionych przyczyn mu ich nie udostępnia. Do tego całego kotła z dupy wpierdala się też Wiśnia, który przecież z Gothicem nie chce mieć już nic wspólnego, ale swoje pięć groszy musi dorzucić (bo jego widzowie cośtam) . Sam Wiśnia chciałeś wrzucić jakąś tam wersję Przeznaczenia, więc nie dziw się, ze Radex nie chce pracować z jakimiś kretynami, którzy więcej narobią gnoju niż pomocy. Radex jasno powiedział, że nie udostępni tego co ON dostał publicznie, aż do czasu oficjalnej premiery R2.0 i tego sie trzymajmy, zamiast prowadzić jakieś żałosne spory. 

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Stawiam, że dla widzów Wiśnia chce zrobić jako pierwszy lets play z Returninga, w czym pomoc ma mu Gothicman i po to chce skrypty. :lol2:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ahaaaaaaaa
i jeszcze raz napisze ahaaaaaa, bo większej głupoty nie czytałem już dawno. :ok:

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
A ja czytalem, Twoje wiadomosci do radexa na gg :lol2:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Raczej bym napisał wiadomości radexa do mnie na GG, ale jak wolisz ; )

Odrobina trolllingu nie zaszkodzi

Dota

Dota

Użytkownicy
Pinkie Pie
posty68
Propsy84
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Pinkie Pie

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
@Sawik @Mark56 wiedzie co robic!

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
A i ja wrzucę swoje 3 grosze. Prędzej wyjdzie niemiecka wersja, którą przetłumaczy normalny team niż ruszy tłumaczenie z rosyjskiego

Że tak jeszcze zapytam. Po co @radex115544 chcesz wypuścić wersje 'alfa' z przetłumaczonymi tylko itemkami?               

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
A i ja wrzucę swoje 3 grosze. Prędzej wyjdzie niemiecka wersja, którą przetłumaczy normalny team niż ruszy tłumaczenie z rosyjskiego

Że tak jeszcze zapytam. Po co @radex115544 chcesz wypuścić wersje 'alfa' z przetłumaczonymi tylko itemkami?            
Ponieważ przy przedmiotach nie ma aż tyle tłumaczenia początkowo miało być też potwierdzenie tego że coś robię i sprawdzenie ludzi w teamie teraz itemki chce przetłumaczyć ponieważ myślę że dużo ludzi odpali wersję rosyjską w celu zwiedzania i odkrywania świata albo sprawdzenia innowacji a zawsze w ojczystym języku będzie to przyjemniejsze : )

Nefario

Nefario

Użytkownicy
Bractwo Gothic'a
posty410
Propsy437
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothic'a
A co ma odkrywanie świata do itemów?

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
A co ma odkrywanie świata do itemów?
Gdy odkrywasz świat znajdujesz w nim mnóstwo itemów fajnie wiedzieć co znajdujesz jaki to ma opis i nazwę :D

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Nie znaleźli by :D Bo nie dałbyś 3ds'ów (1 error). i nie dałbyś świata xD

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy18
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jak tak dalej pójdzie, to kłótnie skończą się akurat jak Niemcy przetłumaczą, a z niemieckiego tłumaczy łatwiej znaleźć. 

gothic1210
  • Gość

gothic1210
Gość

Returning 2.0
#1693 2015-10-20, 21:33(Ostatnia zmiana: 2015-10-20, 21:49)
Nie znaleźli by Bo nie dałbyś 3ds'ów (1 error). i nie dałbyś świata xD
Co ty pierdolisz. Od kiedy do spolszczenia się daje meshe? :facepalm: Już próbujesz na siłę hejtować, ale robisz to źle.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3474
Propsy2156
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Moim zdaniem nie powinno być czegoś takiego jak skrypty na wyłączność... Mogło przynajmniej otrzymać je parę osób.
Racja ale skoro twórca moda nie chce by skrypty były masowo rozpowszechniane to ja szanuję jego decyzję zwłaszcza że miałyby one zostać wykorzystane do celów własnych. Ogólnie liczę na to że do rosyjskiej premiery zdążę wyrobić się z przetłumaczeniem przedmiotów i wtedy zastanowię się co dalej wtedy już każdy sam będzie mógł sobie je wtedy chyba wyciągnąć do celów własnych bo nie wyczytałem nigdzie że będą one w jakiś sposób zablokowane

Zwłaszcza dla takich złodziejaszków jak mdragothic i ten zjebany serwer GMP.

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak tak na to patrze to moim zdaniem zmarnowano w sumie czas na pisanie na gg,forum i gdzie tam jeszcze. Nie lepiej było by przetłumaczyć jakieś dialogi w ten czas?

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Nie znaleźli by Bo nie dałbyś 3ds'ów (1 error). i nie dałbyś świata xD
Co ty pierdolisz. Od kiedy do spolszczenia się daje meshe? :facepalm: Już próbujesz na siłę hejtować, ale robisz to źle.

Sorka źle napisałem  :pokerface: wiem że nie dostał 3ds'ow bo nie dostał ich. Mój błąd sorka. Nie próbuje na siłę nikogo hejtować. Źle napisałem.

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Jakbym był moderatorem to bym zmienił nazwę tematu na Returning 2.0 (jeszcze nie wyszedł)
Sam fakt w jakim dziale znajduje się ten temat świadczy o tym że jeszcze nie wyszedł.

Wbrew pozorom zawartość tematu nie odbiega zanadto od właściwego nurtu rozmowy - tzn. Returning 2.0, problemem jest prywata oraz forma prowadzenia rozmowy.

@Simen - Mr.Dragothic to ... bardzo kontrowersyjna postać na scenie moddingu Gotihc, nie dziw się że nikt nie chce Ci udostępnić skryptów które jak sam napisałeś masz zamiar przekazać jemu. Autorom należy się szacunek za nakład prac jaki włożyli w modyfikację, a poprosili by dostęp do skryptów miało zamknięte grono tłumaczy. Mr.Dragothic momentalnie wstawiłby to do jakiejś modyfikacji przez co innowacje z Returninga byłby w innych modyfikacjach jeszcze przed jego wydaniem, na miejscu twórców nie czułbym się z tym dobrze. Spójrz też na styl swojej rozmowy z Radexem, na przemian prośba i groźba, kiepsko to wygląda.

@Radex, o dobrego tłumacza ciężko. Postaraj się nie zniechęcać ich zanadto niepotrzebnymi formalnościami, a tym bardziej nie wyrzucaj ich tylko dlatego że zadają "podejrzane pytania" cokolwiek by to nie oznaczało.

Do osób postronnych - Nic nie wnosicie do tematu, tylko dolewacie oliwy do ognia, wstrzymajcie się czasem z komentarzem.

A no i jeszcze wspomnę że jeżeli komuś Radex nie odpowiada w roli tłumacza, nie znam chłopaka to się nie udzielam, może napisać do twórców Returninga 2.0 z taką samą prośbą uzasadniając to wątpliwością w Radexa.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
A no i jeszcze wspomnę że jeżeli komuś Radex nie odpowiada w roli tłumacza, nie znam chłopaka to się nie udzielam, może napisać do
twórców Returninga 2.0 z taką samą prośbą uzasadniając to wątpliwością w
 Radexa.
W sprawie tłumaczenia niech się zgłaszają do osoby która otrzymała dialogi ponieważ mu pomoc jest zdecydowanie bardziej potrzebna ja jak wspomniałem zamierzam przetłumaczyć tylko itemki ewentualnie nazwy potworów statystyki menu i takie drobniejsze rzeczy natomiast przy dialogach jest  najwięcej pracy

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
A no i jeszcze wspomnę że jeżeli komuś Radex nie odpowiada w roli tłumacza, nie znam chłopaka to się nie udzielam, może napisać do twórców Returninga 2.0 z taką samą prośbą uzasadniając to wątpliwością w Radexa.
Już to zrobiłem :) Co do paru kwestii masz rację, ale chciałbym zaznaczyć, że Trazege pisał na forum, że materiały z moda będą na open-source, więc nie do końca rozumiem o co chodzi Radexowi. Inna kwestia to to, że moja rozmowa z Radexem nie była na poważnie (widziałeś, żebym tak kiedykolwiek do Ciebie pisał?), a strasznie mnie bawi jak Radex to bierze wszystko do siebie ; D W każdym bądź razie ja się teraz zajmuję tłumaczeniem i jest git, mam tylko nadzieję że Radex nie odstraszył wystarczająco już wysokiej liczby osób poprzez wyrzucanie ich z teamu.

0 użytkowników
Do góry