Cześć! Bardzo fajne macie teraz forum!

Koniec miłych rzeczy, teraz przedstawię wam mój problem.
Otóż, tworzę "addon" na serwer GMP (irdorath, polecam

). Dodałem parę zbroi, zedytowałem mapę i napisałem skrypty. Wszystko jest dobrze, testowałem.
No i teraz chcę zrobić paczkę .VDF (coś jak NewSausageAddon). Mam parę problemów.
a) Spolszczenie które instaluje nie jest kompletne, a gdy tworzę paczkę przez GothicVDFS (dodaję tekstury, modele, animacje i Gothic.Dat) na serwerze pojawiają się niemieckie nazwy np. stołu alchemicznego.
b) Paczka w jakiś sposób "gryzie" się z SausageAddonem. Zbroje się nie pojawiają. Chciałem zrobić tak, żeby w tej paczce był zawarty SausageAddon, ale robię to na podstawie skryptów z G1 i pojawia się dużo błędów, a niektóre rzeczy mają inne nazwy.
Przejrzałem Gothic.Dat i chociaż wywalam wszystkie niepotrzebne skrypty (Zostawiam It_Written.d oraz It_Armor.d) to i tak są tam bronie, czy niemiecka nazwa stołu alchemicznego.
Jak to zrobić, żeby ta paczka zawierała tylko to co chce, a nie pakowała mi całego Gothica i psuła inne Addony. Da się? Wydaje mi się, że da. Przejrzałem Gothic.Dat z DarkSagi i on ma tylko 4MB (Gothic.dat z G2NK - 7MB). Więc chyba im się udało tak zrobić.
Jak coś opisałem nie jasno, to piszcie, odpowiem.