Problem z tworzeniem VDF na serwer GMP 7228 23

O temacie

Autor Rejmen

Zaczęty 19.11.2013 roku

Wyświetleń 7228

Odpowiedzi 23

Rejmen

Rejmen

Użytkownicy
(Gordon)
posty66
Propsy16
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • (Gordon)
Cześć! Bardzo fajne macie teraz forum! :)
Koniec miłych rzeczy, teraz przedstawię wam mój problem.
Otóż, tworzę "addon" na serwer GMP (irdorath, polecam :D ). Dodałem parę zbroi, zedytowałem mapę i napisałem skrypty. Wszystko jest dobrze, testowałem.
No i teraz chcę zrobić paczkę .VDF (coś jak NewSausageAddon). Mam parę problemów.
a) Spolszczenie które instaluje nie jest kompletne, a gdy tworzę paczkę przez GothicVDFS (dodaję tekstury, modele, animacje i Gothic.Dat) na serwerze pojawiają się niemieckie nazwy np. stołu alchemicznego.
b) Paczka w jakiś sposób "gryzie" się z SausageAddonem. Zbroje się nie pojawiają. Chciałem zrobić tak, żeby w tej paczce był zawarty SausageAddon, ale robię to na podstawie skryptów z G1 i pojawia się dużo błędów, a niektóre rzeczy mają inne nazwy.
Przejrzałem Gothic.Dat i chociaż wywalam wszystkie niepotrzebne skrypty (Zostawiam It_Written.d oraz It_Armor.d) to i tak są tam bronie, czy niemiecka nazwa stołu alchemicznego.
Jak to zrobić, żeby ta paczka zawierała tylko to co chce, a nie pakowała mi całego Gothica i psuła inne Addony. Da się? Wydaje mi się, że da. Przejrzałem Gothic.Dat z DarkSagi i on ma tylko 4MB (Gothic.dat z G2NK - 7MB). Więc chyba im się udało tak zrobić.
Jak coś opisałem nie jasno, to piszcie, odpowiem.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
hehe no nareszcie mam zajecie, mozesz sie spodziewac mnie na tym serwerze, hehehehehe chyba teraz łuk sobie zrobie heh

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Rejmen może po prostu usuń te inne vdfy które pobrałeś bądź przenieś je sobie na nwm pulpit tak żeby ich nie usuwać ale nie mieć w folderze modvdf bo wtedy będą się gryzły :D.

Rejmen

Rejmen

Użytkownicy
(Gordon)
posty66
Propsy16
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • (Gordon)
Muszę mieć NewSausageAddon, żeby na serwerze były zbroje z Gothic I. Nie mogę go usunąć "żeby się nie gryzł" :)

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
A nie możesz z tego NewSausageAddona wyciągnąć te zbroje i zrobić sobie vdfa ?:D

Rejmen

Rejmen

Użytkownicy
(Gordon)
posty66
Propsy16
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • (Gordon)
b) Paczka w jakiś sposób "gryzie" się z SausageAddonem. Zbroje się nie pojawiają. Chciałem zrobić tak, żeby w tej paczce był zawarty SausageAddon, ale robię to na podstawie skryptów z G1 i pojawia się dużo błędów, a niektóre rzeczy mają inne nazwy.
Chyba, że masz skrypty do NewSausageAddona, to się podziel :)
I nadal pozostaje problem niemieckich nazw z niespolszczonych skryptów.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
znajdz sobie skrypera i Ci zrobi te zbroje

Rejmen

Rejmen

Użytkownicy
(Gordon)
posty66
Propsy16
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • (Gordon)
Ale wy czytaliście mój pierwszy post, prawda?

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
nikt Ci nie zrobi takiego czegos, ogarnij g2mdk i rob

Rejmen

Rejmen

Użytkownicy
(Gordon)
posty66
Propsy16
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • (Gordon)
Chyba GothicVDFS. Pisze jak byk, że zbroje i mapy dodałem i działają po zreparsowaniu, Chodzi mi o odpowiednie spakowanie. 

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
japierdole a w g2mdk jest GothicVDFS ja Ci nie pomoge i sadze, ze nikt tego dla ciebie nie zrobi, naucz sie i sam zrob.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Cytat: mrdragothic
japierdole a w g2mdk jest GothicVDFS ja Ci nie pomoge i sadze, ze nikt tego dla ciebie nie zrobi, naucz sie i sam zrob.

Kurde co to za filozofia?

Btw paczkę VDF można zrobic za pomocą GothicVDFS wybierasz "buildier" wybierasz scieżkę do gothica i tam gdzie ma być to zapisane (do modvdf) i wybierasz sb pliki tyle.

Rejmen

Rejmen

Użytkownicy
(Gordon)
posty66
Propsy16
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • (Gordon)
Innosie, wy mnie wgl nie rozumiecie.
Przecież pisze jak byk, że ja to robię GothicVDF (czym innym miałbym robić). Nie jest problemem to, że nie umiem tworzyć paczki .VDF. Problemem jest to, że nie mogę stworzyć paczki tylko z tym co chcę, tylko wpieprzają mi się też inne skrypty Gothica i wpływają np. na NewSausageAddon.

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
To kombinuj, widocznie źle robisz, weź swój świat przeniś do folderu na pulpit i tam to wszystko ogarnij, bo jak masz w gothicu to możliwe że przypadkiem ci się skrypty dodają, ewentualnie usuń skrypty wszystkie i inne duperele, zostaw sam świat

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

Rejmen

Rejmen

Użytkownicy
(Gordon)
posty66
Propsy16
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • (Gordon)
Świat? Jaki świat?
Wyrzucałem już wszystkie pliki .d z Gothica, ale wtedy nie mogę ich zreparsować, bo pojawiają się błędy, czy to przez Spacer, czy przez GothicStarter.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

Fabio
The Modders

Problem z tworzeniem VDF na serwer GMP
#15 2013-11-19, 20:45(Ostatnia zmiana: 2013-11-19, 20:55)
Odpalasz GothicVDFS wybierasz "Builder" w Filename wpisujesz sb nazwę a w Root Patch wpisujesz folder z tymi plikami ja polecam różne te pliki wrzucić do jednego folderu i przenieść na pulpit następnie podać ścieżkę do tego folderu np: D:\Program Files\Piranha Bytes\Gothic\Opowiesc (u mnie akurat jest to w folderze gothica ale z pulpitem też powinno ci działać możesz nawet wrzucić sb do folderu gothica ten folder byle by nie gdzieś tam w _Work itd) no i po prawej stronie wpisujesz: *.* (to masz wpisać po prawej stronie na górze jak i na dole i dodać znakiem "+") a po lewej stronie na górze masz wpisać: _work i dać "+" powinno być git jak coś nie gra pisz na GG/PW.

Rejmen

Rejmen

Użytkownicy
(Gordon)
posty66
Propsy16
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • (Gordon)
Hmm...ciekawy sposób podałeś. zamiast ścieżki wpisać *.* a po lewej _work. Niedługo sprawdzę co z tego wyjdzie.

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Co do spolszczenia to poszukaj może innego. Nazwa stołu alchemicznego powinna być w pliku Text.d. Nie można spakować wybranych skryptów musisz mieć całość. Jedyne co to możesz pousuwać dialogi i inne rzeczy które w MP nie są potrzebne lub pomijane w plikach .d w taki sposób osiągniesz mniejszy plik .dat. Warto też wiedzieć ze Gothic jest w stanie obsłużyć tylko jeden plik .dat więc jak zrobisz swoją paczkę i Gothic pobierze do pamięci twój plik .dat to pliki .dat z innych paczek nie będą działały.

Rejmen

Rejmen

Użytkownicy
(Gordon)
posty66
Propsy16
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • (Gordon)
Możesz mi powiedzieć coś więcej o osunięciu dialogów i "innych rzeczy"? Bo co bym nie robił i tak DAT wychodzi mi duży.
Hmm, czyli jedynym wyjściem jest zrobienie od zera NSA z moimi skryptami w paczce? Ech...

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
zrob sobie te skrypty z tego NewSausageAddona  skrypty na wzor, jak nie umiesz to pech i dodaj do gothica i potem reprasuj, inaczej tego zrobic sie nie da.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry