Błędy w ostatecznej wersji moda 493147 1149

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 11.11.2013 roku

Wyświetleń 493147

Odpowiedzi 1149

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Ale to jest gothic. Spodnie kopacza np dają ochronę wszędzie na ciele od broni a to same spodnie.

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
Jeśli ktoś ma problemy przy ładowaniu save'a, lub zaraz po jego załadowaniu, zawsze może mi podesłać save'a (PW) z krótkim opisem co i kiedy (w jakim etapie gry) się dzieję, a może uda mi sie coś z tym zrobić i poprawka pojawi się w nastepnym patchu :)

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: przemek273
Ale to jest gothic. Spodnie kopacza np dają ochronę wszędzie na ciele od broni a to same spodnie.
Ale nie dają większej ochrony od np. pancerza strażnika.

Hoshpack

Hoshpack

Użytkownicy
posty58
Propsy2
  • Użytkownicy
W końcu odpaliłem modzik i już zauważyłem na początku gry błąd. Młody aligator atakuje mnie
ale nie odniosłem żadnych obrażeń a od jaszczura już dostawałem.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Niby nie można się uczyć kręgów magii jako Łowca, a jednak uczy ich Saturas. Jeśli tak ma być, to zignorować ten post :D

Hoshpack

Hoshpack

Użytkownicy
posty58
Propsy2
  • Użytkownicy
Kolejny bug do poprawy. Gdy idziemy z gostkiem do obozu rebeliantów to przy obozie zawraca się trochę pójdzie i znowu się zawraca i tak w kółko, aż mi grę zawiesiło.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
no ja takiego czegos nie miałem

Shothic

Shothic

Użytkownicy
posty38
Propsy17
  • Użytkownicy
Co do zadania z informatorem urta, to jest problem z tym, że jak bezi uderzy z runy i wszyscy strażnicy zginą( czasem także informator) to nie można z nim później porozmawiać. Rozwiązaniem było to, że musiałem zmusić informatora do bicia mnie i wtedy nie zgineli nagle wszyscy strażnicy i poszło dalej z fabułą. Tak mi się wydaje , że im więcej jest zmiennych i warunków do spełnienia w jakimś zadaniu to występuje więcej nie dociągnięć, bugów itd. Wiem, że większość zostało naprawionych . Ale co tu mówić przy tak rozbudowanym modzie.  Ciężka to je praca, życzę powodzenia :D

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
czyli nie tylko ja nie miałem problemu, z misją Hrabia w OR proszę to naprawić.

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jestem w obozie na bagnie i widzę, że tam żaden zombiak nawet nie walczy ze mną, szykuje się łatwy expik. Chyba to musi pójść do poprawy. Ciekawi mnie też czy sytuacja w bractwie Śniacego zostanie jakoś wyjaśniona, bo o ile pamiętam to nikt nie wspominał o tym, że dzieje się tam coś dziwnego.
Pewnie to będzie taka sama sytuacja jak z NO. Od początku widzimy, że strażnik ze SO strzeże głównej bramy, a fabularnie o ataku Starego Obozu na Nowy dowiadujemy się dopiero w III rozdziale.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
bo to, ze sie tam cos dzieje nagle, nikogo nie interesowało

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W zadaniu w którym mamy rozdać miecze, w rozmowie z Cavalornem, wybranie innej kwestii niż przewidujecie powoduje zablokowanie questa. Nie da się drugi raz z nim porozmawiać.
W "Marzeniach Rodneya" też nie wiadomo co mamy robić w tej Wieży Mgieł, nikt nam o tym nie mówi. Kto się domyśli, że chodzi o jakiegoś ducha, który pojawia się w nocy? A można by dodać dialog z jakimś z magiem w którym opowiedziałby legendę naprowadzającą nas na odpowiedni trop.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader

Baggio
DreamVader

Błędy w ostatecznej wersji moda
#132 2013-11-20, 16:33(Ostatnia zmiana: 2013-11-20, 16:40)
- w 4 rozdziale nie da się kupić nowej zbroi u Foxa. Po wyborze zbroi, ta nie zostaje kupiona a opcja zakupu znika.

@dół: widzę właśnie: https://github.com/orcwarrior/Czas_Zaplaty/commit/b1e0f6b9a45db40647837924f96e611d74c25a60 :D

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Wczoraj zostało to poprawione, więc w przyszłej łatce będzie już taka możliwość ;)

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Cytat: Baggio
- w 4 rozdziale nie da się kupić nowej zbroi u Foxa. Po wyborze zbroi, ta nie zostaje kupiona a opcja zakupu znika.

@dół: widzę właśnie: https://github.com/orcwarrior/Czas_Zaplaty/commit/b1e0f6b9a45db40647837924f96e611d74c25a60
no własnie xd polecam zbroje z pełzacza i w zadaniu nekromnata jak bedziesz uciekał przed lawa :D to na dole pod schodkami jest zbroja swiatynna ciezka 150 defa :P i to bedzie zbroja do konca gry xd kiedys widziałem na screenie Ciezka zbroje łowcy smokow  Zbroja Wujka Dzona bo tak sie nazywa :D mam nadzieje, ze ja dodacie i poprawicie aha i animacja dobicia w dualach to porazka.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader

Baggio
DreamVader

Błędy w ostatecznej wersji moda
#135 2013-11-20, 17:06(Ostatnia zmiana: 2013-11-20, 17:42)
spoko, przywołałem sobie tą zbroję kodem, a kasę przełożyłem do pierwszej lepsze skrzynki, jest ładna i mocna dlatego muszę ją mieć :P
Kolejnym błędem, a może dwoma są:
- Kagan nie daje mi wkładu z ziela(mówi, że mam to brać i nazywa mnie pijawką, po czym dodaje, że nic dla mnie nie ma)
- Po włączeniu handlu u Lerena wywala mnie z gry, mam tak chyba od 3 rozdziału

Edycja:
- Diego nie ma w dialogach "Koniec" i nie można wyłączyć okna dialogowego z nim

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Cytat: sebogothic
W zadaniu w którym mamy rozdać miecze, w rozmowie z Cavalornem, wybranie innej kwestii niż przewidujecie powoduje zablokowanie questa. Nie da się drugi raz z nim porozmawiać.
W "Marzeniach Rodneya" też nie wiadomo co mamy robić w tej Wieży Mgieł, nikt nam o tym nie mówi. Kto się domyśli, że chodzi o jakiegoś ducha, który pojawia się w nocy? A można by dodać dialog z jakimś z magiem w którym opowiedziałby legendę naprowadzającą nas na odpowiedni trop.
ty masz jakis problem z głowa? ze nie łapiesz ?? bo ja ta misje od strzału zrobiłem jak inni zrobili, w nocy to chyba w nocy o 22 idziesz na ta wieze i jest duch Kacper :D

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: mrdragothic
ty masz jakis problem z głowa? ze nie łapiesz ?? bo ja ta misje od strzału zrobiłem jak inni zrobili, w nocy to chyba w nocy o 22 idziesz na ta wieze i jest duch Kacper
Czy ja w ogóle do ciebie piszę? Nie zwykłem czytać poradników przed zagraniem, a z zadania nie wynikało, że mam poczekać do nocy, więc jeśli nie rozumiesz tego to przestań się wpieprzać.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Cytat: sebogothic
Cytat: mrdragothicty masz jakis problem z głowa? ze nie łapiesz ?? bo ja ta misje od strzału zrobiłem jak inni zrobili, w nocy to chyba w nocy o 22 idziesz na ta wieze i jest duch Kacper Czy ja w ogóle do ciebie piszę? Nie zwykłem czytać poradników przed zagraniem, a z zadania nie wynikało, że mam poczekać do nocy, więc jeśli nie rozumiesz tego to przestań się wpieprzać.
jak nie rozumiesz zadania to sie patrzy do poradnika chyba po cos on wg jest 

Krystian2222

Krystian2222

Użytkownicy
posty175
Propsy26
  • Użytkownicy
Skoro nie chcesz czytać poradników to dlaczego piszesz w tym dziale?, cały ten dział jest poradnikiem.
Po przybyciu lee do NO strażnicy niektórzy są żywi, jest to bug czy przeszli oni na stronę najemników? ( stoji ten strażnik przed bramą i ten co zajął miejsce ryżowego księcia i jeszcze jakiś cień na S, potem jak najemnicy przejeli kocioł to w siedzibie lee też stoji sobie strażnik a obok niego oni.)

0 użytkowników
Do góry