Czas Zapłaty - premiera! 329621 561

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 11.11.2013 roku

Wyświetleń 329621

Odpowiedzi 561

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Gówno widać
Głębia jest dobrze oświetlona tam gdzie trzeba. Trudno żeby było coś widać w miejscach, do którego nikt od dawna nie zagląda, bo mogłoby się to źle zakończyć dla zwiedzającego. (zostanie zeżarty przez pajączki :D) Dlatego nikt nie zejdzie tam i nie zapali pochodni.
I jeszcze te niby pająki zadające obrażenia z dupy;D
Może zostaną naprawione, może zostaną zastąpione pełzaczami.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Macio1993

Macio1993

Użytkownicy
posty7
Propsy1
  • Użytkownicy
Witam. Jestem bardzo zadowolony z faktu iż mod Czas Zapłaty w końcu wyszedł jako pełna modyfikacja a nie beta :). Mam jednak pewien problem z tym modem. Odnoszę wrażenie, że mimo tego iż wszystkie nowe pliki przeniosłem tam gdzie trzeba - nadal gram w wersję beta. Pojawiają się nadal bugi z bety jak np. to, że z każdego potwora mogę wyjąć pazury wilka, zadanie: 'nocny złodziej' nie działa tak jak powinno no i ogólnie tak jakoś gra w tę modyfikację śmierdzi mi betą :P. Mógłby ktoś mi powiedzieć (może być na priv) jak przebrnąć przez instalację moda? Nie sądzę bym grał w pełną wersję moda. Proszę o pomoc :).
Pozdrawiam.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Cytat: sebogothic
Głębia to jak na razie najgorsza lokacja w modzie. Gówno widać, nie wiadomo o co chodzi i gdzie iść... I jeszcze te niby pająki zadające obrażenia z dupy;D To chyba najsilniejsze istoty w grze.
To poczytaj dokładnie człowieku co mówią tam postacie. Głębia to miejsce, do którego wg. nich trafiasz i słuch w świecie zewnętrznym po tobie zanika na zawsze. Myślisz, że dlaczego te wszystkie magnaciny i kopacze tam siedzą cały czas? Jakby wszędzie były latarnie czy chuj wie jakie bilboardy oświetlające wszystko, to głębia albo stałaby pusta, bo każdy zdążyłby znaleźć wyjście, albo zrobiłby się z niej drugi NewYork City :I

M36

M36

Użytkownicy
posty77
Propsy22
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Witam. Jestem bardzo zadowolony z faktu iż mod Czas Zapłaty w końcu wyszedł jako pełna modyfikacja a nie beta :). Mam jednak pewien problem z tym modem. Odnoszę wrażenie, że mimo tego iż wszystkie nowe pliki przeniosłem tam gdzie trzeba - nadal gram w wersję beta. Pojawiają się nadal bugi z bety jak np. to, że z każdego potwora mogę wyjąć pazury wilka, zadanie: 'nocny złodziej' nie działa tak jak powinno no i ogólnie tak jakoś gra w tę modyfikację śmierdzi mi betą :P. Mógłby ktoś mi powiedzieć (może być na priv) jak przebrnąć przez instalację moda? Nie sądzę bym grał w pełną wersję moda. Proszę o pomoc :).
Pozdrawiam.

Zamiast nadpisywać bete innymi plikami, usuń najlepiej gothica, zainstaluj jeszcze raz i potem na czystego wgraj cz razem z gmdk i texturami jeśli ci to pasuje.

Macio1993

Macio1993

Użytkownicy
posty7
Propsy1
  • Użytkownicy
@M36
Dobrze, tak zrobię. Dzięki za wskazówkę :).
PS. Kurde... gdzie ja schowałem pudełko od G1 :D

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@kaczka - Skoro tak to dziwię się, że ci magnaci i kopacze jeszcze żyją, skoro siedzą tam i nic nie robią... I po co im moja ruda?
Zresztą tą Głębię można spokojnie pominąć, wystarczy w czasie tego całego głosowania sobie pójść do Cavalorna. Ale myślałem, że trochę doświadczenia zdobędę.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Mógłby mi ktoś podesłać save z końcówki rozdziału 2 lub początku 3 ?
Bardzo proszę ;/
Pisałem ci przecież:
Spróbuj przyzwać 10 broni: GRD_Prl_Swd i pogadać z Ratfordem.

Wtedy drugi raz będziesz mógł porozmawiać z Ratfordem i po tym dialogu nie wyłączaj gry, tylko od razu z Ratfordem porozmawiaj.

Gorn5533

Gorn5533

Użytkownicy
posty48
Propsy6
  • Użytkownicy
mam pewien problem z głębią pobralem gmdk i wypakowalem do gothic i nadal wywala co mam zrobic

SuTTT

SuTTT

Użytkownicy
posty12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witajcie na początek gratuluje w końcu zakończenia projektu, na który czekałem w zasadzie od początku ropoczęcie prac.Wiele wiosen opłynęło ale cierpliwość popłaca. Jednak nie jest mi dane grać w te cudną jak mniemam modyfikacje mam problem na którego odpowiedzi niestety nie znalazłem na forum, otóż po sciągnięciu i rozpakowaniu gry, wybieram w playerkit, że chcę zagrać w czas zapłaty jednak włącza mi się zwykły gothic, jakieś pomysły jak to naprawić?

Ma ktoś jakiś pomysł?może ktoś z twórców ?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Przez jakiego Playerkita uruchamiasz? Wklej obrazek z ustawieniami. Mam nadzieję, że nie masz zaznaczonej opcji "reparse scripts".

mam pewien problem z głębią pobralem gmdk i wypakowalem do gothic i nadal wywala co mam zrobic
Musiałeś źle zainstalować. Podaj dokładną ścieżkę, gdzie wypakowałeś GMDK.

Arik

Arik

Użytkownicy
posty306
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Witam mam pytanie macie lagi jak kompas WŁ ??  czy tylko u mnie tak jest

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Arik
Dlatego wyłączyłem kompas. Zresztą nie jest on potrzebny, GD znam jak własną kieszeń. To tylko dodatkowy bajer.

Wydostałem się wreszcie z Głębi, zresztą nie jest to takie trudne. Już po kilku minutach dostałem się do tego jeziorka, tylko nie wiedziałem żeby wpłynąć do tego "tunelu" pełzaczy/pająków. Jak zostaną te pająki zamienione na pełzacze to będzie można przynajmniej zdobyć tam "trochę" doświadczenia. Może też ktoś pokusi się o dodanie kilku zadań.

P.S
Stworzyłem stronę na GothicPedii: http://pl.gothic.wikia.com/wiki/Czas_Zap%C5%82aty

SuTTT

SuTTT

Użytkownicy
posty12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przez jakiego Playerkita uruchamiasz? Wklej obrazek z ustawieniami. Mam nadzieję, że nie masz zaznaczonej opcji "reparse scripts".

Musiałeś źle zainstalować. Podaj dokładną ścieżkę, gdzie wypakowałeś GMDK.
Otwieram za pomocą Gothicstarter z player kita Gothic1_playerkit-1.08k Jeśli chodzi o ustawienia w gothicstarter_mod wszytsko mam domyslnie powylaczane a Zspy ustawione na 5

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Otwieram za pomocą Gothicstarter z player kita Gothic1_playerkit-1.08k Jeśli chodzi o ustawienia w gothicstarter_mod wszytsko mam domyslnie powylaczane a Zspy ustawione na 5
Użyj GothicStartera, nie GothicStarter_mod.

Dobrze zainstalowałeś moda? W katalogu gothic\data\modvdf znajduje się Czaszaplaty.mod?

Nikt nie ma żadnych lagów. Gothic nie łączy się z serwerem.

SuTTT

SuTTT

Użytkownicy
posty12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Użyj GothicStartera, nie GothicStarter_mod.

Dobrze zainstalowałeś moda? W katalogu gothic\data\modvdf znajduje się Czaszaplaty.mod?

Napisalem przeciez ze otwieram za pomoca GothicStarter:P tak CzasZaplaty.mod jest w folderze ktory wskazales, jednak jest ustawiony domyslnie pod odpalenia z WindowsMediaPlayer czy fakt ten moze miec wplyw?

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
Upewnij się jeszcze raz że jest w folderze: gothic\data\modvdf a nie w:
gothic\data

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

SuTTT

SuTTT

Użytkownicy
posty12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Upewnij się jeszcze raz że jest w folderze: gothic\data\modvdf a nie w:
gothic\data
Jest dokladnie tak jak piszecie.

Toworish

Toworish

Użytkownicy
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Nie możliwe, musiałeś coś pojebać, mi cz uruchomił się bez gmdk, przez gothic_starter_mod, a ty masz gmdk, uruchamiasz przez gothic_starter i ci nie działa, może grzebałeś coś w pliku "ini" moda? zainstaluj może jeszcze raz moda może zapomniałeś o jakimś pliku?
Edit: trochę to głupie, ale w gothic_starterze masz do wyboru czy chcesz grać w gothica, czy też w moda, musisz kliknąć na moda i dopiero uruchomić

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

SuTTT

SuTTT

Użytkownicy
posty12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie możliwe, musiałeś coś pojebać, mi cz uruchomił się bez gmdk, przez gothic_starter_mod, a ty masz gmdk, uruchamiasz przez gothic_starter i ci nie działa, może grzebałeś coś w pliku "ini" moda? zainstaluj może jeszcze raz moda może zapomniałeś o jakimś pliku?
Edit: trochę to głupie, ale w gothic_starterze masz do wyboru czy chcesz grać w gothica, czy też w moda, musisz kliknąć na moda i dopiero uruchomić
Stary rozumiem, że chcesz pomóc ale nie jestem niedorozwinięty i wiem, że jeśli chcę wybrać gre w moda musze go zaznaczyć  :P W pliku Ini nic nie zminiałem, Moda nie instalowałem tylko podmieniłem pliki robiłem to 2 krotnie na czystym Gothicu, bez gmdk z gmdk, ciągle jest to samo

Toworish

Toworish

Użytkownicy
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
zostawiam resztę twórcą, A i wierz mi, i takie rzeczy się zdarzały tu na forum

0 użytkowników
Do góry