Gothic 2 NK Returning - Profesjonalne spolszczenie [Linki, Instrukcja, Galeria] 1399005 3149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1399005

Odpowiedzi 3149

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1124
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Mój błąd, źle w changelogu zapisałem.

A co do Tizgara, Returning nie jest kompatybilny z Service Packiem.

Suomix

Suomix

Użytkownicy
posty21
  • Użytkownicy
Panowie, konczy mi sie sciągać ... zaraz powiem czy działa bo przy instalacji ze 3 błedy były.

Nie ide spac dzisiaj

a tak konkretnie noobsko zapytam:

Jak to teraz odpalic? Zainstalowałem wszystko pieknie ale...

mam do wyboru:
-Rebalance
-Rebalance v2
-Slash nCraft 1.1 PL
-Slash nCraft PL

Pytanie jest teraz, które mam uruchamiać aby grać w "najdopakowniejszą" wersje gry? :D

OK juz wiem, w Slash NcRaft 1.1.PL :) ))

Ok - nic sie nie dzieje. Jakąkolwiek ikonke nie klikne, w managerze systemu jest napisane ze gothic2 jest uruchomiony ale sie nie uruchamia

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1124
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Ależ oczywiście, że nie. Najbardziej dopakowane jest ReBalance v2.1, a SnC to jest taki update do stylu gry z TES.

Robertboanerges

Robertboanerges

Użytkownicy
posty488
Propsy79
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ha! Nawet po zainstalowaniu moda, można nawet sobie pograć w zwykłego G2NK.

Z mojego chomika można pobrać moda returing i profesjonale finalne spolszczenie i nowy path.

http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Oficjalne+pelne+profesjonalne+spolszczenie+Returninga

A tu 2 łatki do moda 1.3.1 i najnowsza 1.3.2
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Path+do+spolszczenia+pro/Patch+1.3.1

Także można z mojego chomika pobrać nową wersję moda DarkSaga łącznie z spolszczeniem
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Dark+saga+Dark+Saga+1.0.4

Link do moda Złote Wrota
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Z*c5*82ote+Wrota

Także z mojego chomika można pobrać Returninga 2.0 plus spolszczenie.

https://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Returning+2+PL

Rumby

Rumby

Użytkownicy
posty96
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No niestety - po zainstalowaniu nowego patcha i odpaleniu Rebalance v2.1... Gra się crashuje. A jeszcze tego samego dnia, wszyściuteńko działało przed jego zainstalowaniem. Takie pytanie - w którym miejscu znajdują się save'y z Returninga, żebym mógł zrobić ich kopię przy reinstalacji? ^^

@Edit: Wystarczyło włączyć nową grę i odpalić save'a. Tylko od razu, co zauważyłem, to zresetowane oba dymki dla Innosa i Beliara z postępem u nich. Jak wcześniej miałem 11/2, tak jest po zero.

Robertboanerges

Robertboanerges

Użytkownicy
posty488
Propsy79
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Masz je w głównym katalogu gry.

Z mojego chomika można pobrać moda returing i profesjonale finalne spolszczenie i nowy path.

http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Oficjalne+pelne+profesjonalne+spolszczenie+Returninga

A tu 2 łatki do moda 1.3.1 i najnowsza 1.3.2
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Path+do+spolszczenia+pro/Patch+1.3.1

Także można z mojego chomika pobrać nową wersję moda DarkSaga łącznie z spolszczeniem
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Dark+saga+Dark+Saga+1.0.4

Link do moda Złote Wrota
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Z*c5*82ote+Wrota

Także z mojego chomika można pobrać Returninga 2.0 plus spolszczenie.

https://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Returning+2+PL

Suomix

Suomix

Użytkownicy
posty21
  • Użytkownicy
Czy rebalance 2 podbija wymagania gothica2? generalnie kiedys mi chodził bez problemu, teraz tnie sie w menu tak, ze nie moge wybrać np: "opcji" ani nic... ktoś tez tak ma?

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Mod chyba zwiększa dwukrotnie wymagania gry spróbuj zmniejszyć rozdzielczość powinno pomóc .

DarkMark66613

DarkMark66613

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy
Witam. Ventrue jest problem. Gram w ReBalance v2 z Texurepack'iem PL i tym patch'em (z okienkami z G3). Śmiga w sumie bez zastrzeżeń, z tym że... Zostałem czeladnikiem u Harada kowala i jest ten jego cały "pierwszy czeladnik", Brian (chyba), jest u niego możliwość nauczenia się ostrzenia mieczy za 1PN i tam chyba 200 szt. zł. Po nauczeniu się u Harada podstaw, i wgl miecza też, wybieram opcje właśnie nauki ostrzenia u Brian'a, i tak: PN schodzą, sianko schodzi ale umiejętności mnie nie nauczył. Opcja też zostaje dalej w jego "ścieżkach dialogowych" do wyboru. Nadal można wciskać i wciąż PN -1, cash -200. A umiejętności jak nie było tak nie ma.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Zaglądając do torrenta z modem, zauważyłem pewną instalkę ''Monter Patch''. Co on daje i czy jest kompatybilny ze spolszczeniem?

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1124
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig

Ventrue
Moderator działu

Profesjonalne spolszczenie do moda Returning
#170 2013-07-26, 23:20(Ostatnia zmiana: 2013-07-26, 23:27)
Zaglądając do torrenta z modem, zauważyłem pewną instalkę #msg1094038#msg1094038Monter Patch#msg1094038#msg1094038. Co on daje i czy jest kompatybilny ze spolszczeniem?
Przeczytaj pierwszego posta, to się dowiesz.

Witam. Ventrue jest problem. Gram w ReBalance v2 z Texurepack#msg1094038iem PL i tym patch#msg1094038em (z okienkami z G3). Śmiga w sumie bez zastrzeżeń, z tym że... Zostałem czeladnikiem u Harada kowala i jest ten jego cały "pierwszy czeladnik", Brian (chyba), jest u niego możliwość nauczenia się ostrzenia mieczy za 1PN i tam chyba 200 szt. zł. Po nauczeniu się u Harada podstaw, i wgl miecza też, wybieram opcje właśnie nauki ostrzenia u Brian#msg1094038a, i tak: PN schodzą, sianko schodzi ale umiejętności mnie nie nauczył. Opcja też zostaje dalej w jego "ścieżkach dialogowych" do wyboru. Nadal można wciskać i wciąż PN -1, cash -200. A umiejętności jak nie było tak nie ma.

Przyjrze się temu. To nie wina spolszczenia ale jeśli uda mi się naprawić tego buga, to poprawka będzie w następnym patchu.

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Ventrue jest problem. Gram w ReBalance v2 z Texurepack#msg1094005iem PL i tym patch#msg1094005em (z okienkami z G3). Śmiga w sumie bez zastrzeżeń, z tym że... Zostałem czeladnikiem u Harada kowala i jest ten jego cały "pierwszy czeladnik", Brian (chyba), jest u niego możliwość nauczenia się ostrzenia mieczy za 1PN i tam chyba 200 szt. zł. Po nauczeniu się u Harada podstaw, i wgl miecza też, wybieram opcje właśnie nauki ostrzenia u Brian#msg1094005a, i tak: PN schodzą, sianko schodzi ale umiejętności mnie nie nauczył. Opcja też zostaje dalej w jego "ścieżkach dialogowych" do wyboru. Nadal można wciskać i wciąż PN -1, cash -200. A umiejętności jak nie było tak nie ma.

Jeśli chodzi o umiejętność ostrzenia, to po nauczenie się jednego punkta tej umiejętności więcej się nie  trzeba uczyć, reszta można nauczyć się z ostrzenia zardzewiałych broni, ale potrzeba do tego ostrzy do ostrzenia, których nie można zdobyć w Khorinis, ale dopiero w Jakrkendarze, podobno w wyższych wersja rebalance i slash#msg1094005n#msg1094005craft jest to poprawione, nie sprawdzałem tego. ostrza się  często niszczą na niskim poziomie umiejętności, ale wraz z jej wzrostem ich niszczenie się malaje aż przy 100 nie niszczą się żadne.

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Jeśli chodzi o umiejętność ostrzenia, to po nauczenie się jednego punkta tej umiejętności więcej się nie  trzeba uczyć, reszta można nauczyć się z ostrzenia zardzewiałych broni, ale potrzeba do tego ostrzy do ostrzenia, których nie można zdobyć w Khorinis, ale dopiero w Jakrkendarze, podobno w wyższych wersja rebalance i slash#msg1094055n#msg1094055craft jest to poprawione, nie sprawdzałem tego. ostrza się  często niszczą na niskim poziomie umiejętności, ale wraz z jej wzrostem ich niszczenie się malaje aż przy 100 nie niszczą się żadne.

W Rebalance 2.1 kilka ostrzy sprzedaje Hakon.

Kartagin

Kartagin

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
Mam pytanie, zacząłem grać w moda ( super wyszło spolszczenie), jednakże mam dylemat. Wiem, że Returning jest trudny, więc wybrałem poziom: Łatwy, jednakże ku mojemu zdziwieniu Xardas nauczył mnie regeneracji zdrowia. Dla mnie jest to jakaś tam forma oszustwa i wybrałem: Normalny. Sam się jednak obawiam poziomu trudności. Może ktoś przełożyć wszystkie stopnie, jakie proponuje Nekromanta na początku gry np: trudnośc Gothica 2NK, większa trudność etc... ?

2 pytanie, to czy warto dołączyć do dzieła równowagi opiekunów. Czy jeżeli będe uczestniczył w dziele równowagi, to będe mógł zostać np: magiem wody ?. Chodzi mi o działania na korzysć jakiegoś bóstwa.

Z góry dziękuje :)

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Powiem tak, jesli nie grales nigdy w returninga wez latwy, jesli grales wez normal. Co do opiekunów to wedlug mnie nalezy dolaczyc bo to jest MASA expa i ciekawe misje :)

DarkMark66613

DarkMark66613

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy
Jeśli chodzi o umiejętność ostrzenia, to po nauczenie się jednego punkta tej umiejętności więcej się nie  trzeba uczyć, reszta można nauczyć się z ostrzenia zardzewiałych broni, ale potrzeba do tego ostrzy do ostrzenia, których nie można zdobyć w Khorinis, ale dopiero w Jakrkendarze, podobno w wyższych wersja rebalance i slash#msg1094055n#msg1094055craft jest to poprawione, nie sprawdzałem tego. ostrza się  często niszczą na niskim poziomie umiejętności, ale wraz z jej wzrostem ich niszczenie się malaje aż przy 100 nie niszczą się żadne.

Masz rację. Czyli to nie jest błąd. Tyle, że mogło by się to jakoś wyświetlić (info, że się na nauczyłem i wgl). Także sorki Ventrue, tu jest raczej OK.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Chciałbym się dowiedzieć czy jeśli mam już zainstalowane wcześniejsze wersje moda jak i ich spolszczenie oraz texturepaki to powinienem dla bezpieczeństwa odinstalowac cała grę i zainsalować wszystko na nowo czy mogę zainstalowac na to ten nowy rebalanced v2 + spolszczenie z patchem i będzie działało ? Pytam bo juz od dawna nie grałem w G2 i mam lekki bałagan w katalogu :)

MrSzymon345

MrSzymon345

Użytkownicy
posty127
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja zawsze gdy instaluje jakiegoś większego moda to reinstaluje gre.

pyta1092

pyta1092

Użytkownicy
posty37
Propsy4
  • Zbanowany
ventrue a nie morzesz poprawić żeby działało po polsku

MhrocznyCzlek

MhrocznyCzlek

Użytkownicy
posty31
Propsy10
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

The fireshow team:
https://www.facebook.com/pages/Drakar/403319873057139?fref=ts

//edit.Aztek - większą sygnę trzeba było sobie wrzucić. 1000x1000 to chyba nowy rekord

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry