Gothic 2 NK Returning - Profesjonalne spolszczenie [Linki, Instrukcja, Galeria] 1416135 3149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1416135

Odpowiedzi 3149

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Ale czemu porównujesz bronie z oryginalnej Nocy Kruka w teamacie o modzie Returning? I co z tego, że trafisz nawet 3 razy z odległości skoro kiedy przeciwnicy do ciebie podejdą nie oddasz żadnego strzału.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Ale czemu porównujesz bronie z oryginalnej Nocy Kruka w teamacie o modzie Returning?

Czyli przyznajesz że łuki w returnie są słabsze od broni

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
ja bede gral
Miłej gry. To uczucie kiedy grasz kilkadziesiąt godzin gry i okazuje się, że mimo, iż inwestowałeś wszystko w zręczność i łucznictwo pomijając siłe a i tak za pomocą miecza zabijasz przeciwników szybciej / łatwiej niż łukiem jest bezcenne. Ja tylko przedstawiam jak to wygląda. Wasz wybór.

:pokerface:

Co ja czytam  o_0    ŁUK STRZELA Z DALEKA, MIECZ Z BLISKA. Mieczem zadajesz DMG jakiś, ale sam otrzymujesz, a z łuku można nawet 3 razy strzelić zanim wróg dojdzie do ciebie = większe obrażenia.

Jeśli przykładowo miecz i łuk zadają tyle samo obrażeń, to łuk EASY z obrażeniami wygrywa.
Polecam najpierw pograć łucznikiem aby przekonać się jak to wygląda. Miecze są dużo mocniejsze od łuków btw.

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
No to teraz już wiesz czemu Tizgar buffuje łuki, ja prd  :facepalm:

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Tutaj nie trudno mi się nie zgodzić z Mac Dunem Maciuś. Łuki zostały kompletnie pominięte w Returnie i Tizgar chce to naprawić ;D

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zobaczymy ilu z was będzie grać na nowym patchu używając łuku / kuszy jako głównej broni.

Psalm 19

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
W aspekcie porównania w retunrie najlepszy łuk ma 190 dmg,  bronie do walki wręcz maja sumaryczny dmg rzędu 1000.
Widać różnice, jako zadość uczynienie ruscy trochę ujebali resy na strzały u potworów ok to widać, tyle ze na początku potem liczy się tylko dmg wiec to ze gdzie je zaniżyli niczego nie zmienia bo tam gdzie powinny tez być zaniżone nie są.

Teraz jak to się ma w 1.3 najlepszy luk or bronie dystansowa ma sumarycznie dmg 2000 bronie do walki wręcz równiez max maja 2000 dmg.
Rożnicy brak zaś to ze ruscy zaniżali resa na strzały ja zignorowałem i znowu podwyższyłem gdyż było to konieczne bo i są bronie które maja dmg przystosowane do takowych resów i sprawiają się w takiej sytuacji efektywnie wiec bronie są sobie równe i takie było założenie od początku zbalansować to a nie ze łucznik jako klasa nie istnieje gdzie w 1.3 zrobiliśmy dla niego prowizoryczna droge rozwoju tak jakby miał gildie mimo ze jej niema ale posiada wszystkie udogodnienia takie same jak wojownik czy mag :P

Najlepiej obrazuje to rozdział 7 i wielka bitwa gdzie łucznik majac z 600 zręczności i luk 190 dmg pruje po 800 dmg zasadniczo nie one hituje każdego
wojownik zaś jebie mieczami po 1k + jeszcze 500 od magi one hit niemal pewny :Pna 1.3 obie klasy jebia po ponad 2k dmg w cel w obu przypadkach jest one hit dead :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Zobaczymy ilu z was będzie grać na nowym patchu używając łuku / kuszy jako głównej broni.

Ja już sam nie wiem o co gościu ci chodzi  :pokerface:

Ja sam grałbym mieczem, bo łuki mnie nie rajcują, a nie dlatego że są słabe   :ayfkm:

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Bo i nie są słabe 80% broni dystansowych zostało podrasowanych o jakieś 90% w dmg gdyż miały nie ruszone staty z nk zresztą nawet możemy iść o krok dalej możecie nawet podawać sytuacje z danych rozdziałów patrząc po wyposażeniu woja względem łucznika jestem w stanie udowdnic ze w tym samym czasie obie klasy będą +/- 5% sobie równe

To ze w danym rozdziale woj ma to i to to nie znaczy ze łucznik w tym samym rozdziale nie będzie miał czegoś takiego o  takiej samej sile rażenia dla siebie ofc ze będzie miał bo musi mieć na tym polega po części balans :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

JesusJediMater

JesusJediMater

Użytkownicy
posty35
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Panowie a orientujecie się może czy zrobienie nakładki z mapą z modyfikacji l hiver do returninga jest wykonalne?

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ciągle wam pisze, że mechanika walki na odległość w Gothicu jest niedopracowana ale wy nie potraficie tego zrozumieć. Imo kto inny jest debilem.

Psalm 19

winke125125

winke125125

Użytkownicy
posty32
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak czytam to wszystko to chce się biec po popcorn. :D
Wszystko wyjaśnione zostało, że łucznik został poprawiony, podrasowany, zrobił się grywalny. No ale jak ktoś nie potrafi czytać ze zrozumieniem to nic chłopacy nie poradzicie. :(

W4ldi

W4ldi

Użytkownicy
posty85
Propsy27
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ciągle wam pisze, że mechanika walki na odległość w Gothicu jest niedopracowana ale wy nie potraficie tego zrozumieć. Imo kto inny jest debilem.

I nie o to chodzi w tym patchu by zmienić mechanike... Łucznikiem gra się specyficznie i myslę trzeba potrafić nim grać i dużo się namyśleć :P Tak jak napisał
Wszystko wyjaśnione zostało, że łucznik został poprawiony, podrasowany, zrobił się grywalny. No ale jak ktoś nie potrafi czytać ze zrozumieniem to nic chłopacy nie poradzicie. :(

I z nim się zgadzam, poprawiony balans, dodane zbroje, bronie na zręke, uzupełnienie rozdziałowe łuków i kusz. Zmiany w dmg... Nie musisz kombinować z mago-łucznikiem... Balans który jest wprowadzony niweluje w dużym stopniu brak dopracowanej mechaniki. Masz oddzielną postać teraz. Czemu tego nie potrafisz zrozumieć...

Nawet nie myśle żeby tak było...
Graj wojownikiem i nie uzywaj magii... Graj magiem i wypier... kostur. Ciekawe czy będzie Ci tak miło.
Po to masz wspomaganie broniami pod zręke żebyś nie musiał się srać o siłe i spierniczać kilometry żeby nikt do ciebie się nie zbliżył jak nie dasz rady łukiem...
Proszę Cię... skończ

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Panowie a orientujecie się może czy zrobienie nakładki z mapą z modyfikacji l hiver do returninga jest wykonalne?
Możliwe, jednak wymagałoby to sporo pracy więc nikt się tego raczej nie podejmie :P

coranq

coranq

Użytkownicy
posty34
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Przeszedłem NK jako łucznik w returna też grałem jako łucznik był mega hard i musiałem sie wspomagac magia bo dmg nie wyrabiał ale teraz z tego co widze to majster wyrownal i wygladzil wiec nie bedzie zadnego problemu. Aha i nie wyzywajcie sie debilami :D jesli macius twierdzi ze łucznik unplayable to niech i tak bedzie wedlug niego wedlug mnie da sie grac ale mega hard naprawde jest ale po patchu bedzie sie dalo grac. Trzeba brac co daja

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

I nie o to chodzi w tym patchu by zmienić mechanike... Łucznikiem gra się specyficznie i myslę trzeba potrafić nim grać i dużo się namyśleć :P Tak jak napisał

I z nim się zgadzam, poprawiony balans, dodane zbroje, bronie na zręke, uzupełnienie rozdziałowe łuków i kusz. Zmiany w dmg... Nie musisz kombinować z mago-łucznikiem... Balans który jest wprowadzony niweluje w dużym stopniu brak dopracowanej mechaniki. Masz oddzielną postać teraz. Czemu tego nie potrafisz zrozumieć...

Nawet nie myśle żeby tak było...
Graj wojownikiem i nie uzywaj magii... Graj magiem i wypier... kostur. Ciekawe czy będzie Ci tak miło.
Po to masz wspomaganie broniami pod zręke żebyś nie musiał się srać o siłe i spierniczać kilometry żeby nikt do ciebie się nie zbliżył jak nie dasz rady łukiem...
Proszę Cię... skończ
Trzeba dużo myśleć i potrafić nim grać? Przecież ta gra polega na tym, że wchodzisz na kamień / namiot / budynek / wzniesienie / drzewo - wybierz sobie i poprostu strzelasz aż wybijesz wszystko. Przeciwnicy w tym czasie potulnie czekają niżej gdyż nie mogą nas dosięgnąć. Tak wygląda gra łucznikiem w Gothicu.

Psalm 19

JesusJediMater

JesusJediMater

Użytkownicy
posty35
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Grając w ten sposób grę możesz przejść z najsłabszym łukiem mając 1000 strzał , więc za przeproszeniem CO TY PIERD*LISZ , Już sam nie wiesz czego chcesz.Zauważyłem że strzelając z łuku w returning coś nie tak dzieję się z strzałami ale bez przesady!!! Raz kiedyś jakaś strzała się zblokuję. A jak wyskoczysz mi teraz że w świątyni adanosa bugują się cały czas , padnę z śmiechu. Co za idiota strzela z łuku w pomieszczeniach.

Ps:Nie wiem czy zauważyłeś ale wszyscy mają dość twojego pierdolenia , myślisz że jesteś wybrańcem , jedynym który rozumie ,,mechanikę gothica'' a jesteś idiotą , jedynym idiotą

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Macius ale wiesz ze mechanika nie jest zjebana w returnie bo jest taka sama w nk, pytanie brzmi czy ona serio jest zjebana, definicja tej mechaniki jak i mechaniki walki wręcz została stworzona przez graczy w przypadku walki na dystans się ona nie pokrywa a w przypadku walki wręcz się pokrywa dlaczego nie dopuszczasz opcji ze mechanika działa poprawnie tylko my gracze ja źle zdefiniowaliśmy i ślepo wierzymy ze jest bledną ?

JesusJediMater

JesusJediMater

Użytkownicy
posty35
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Macius ale wiesz ze mechanika nie jest zjebana w returnie bo jest taka sama w nk, pytanie brzmi czy ona serio jest zjebana, definicja tej mechaniki jak i mechaniki walki wręcz została stworzona przez graczy w przypadku walki na dystans się ona nie pokrywa a w przypadku walki wręcz się pokrywa dlaczego nie dopuszczasz opcji ze mechanika działa poprawnie tylko my gracze ja źle zdefiniowaliśmy i ślepo wierzymy ze jest bledną ?
Szach ku*wa mat
 :ok:

winke125125

winke125125

Użytkownicy
posty32
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przekonamy się jak się gra łucznikiem jak będzie patch. :P Może już dziś? :D

0 użytkowników
Do góry