Gothic 2 NK Returning - Profesjonalne spolszczenie [Linki, Instrukcja, Galeria] 1416145 3149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1416145

Odpowiedzi 3149

W4ldi

W4ldi

Użytkownicy
posty85
Propsy27
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Tak grałem ale hmm nie przyszło mi do głowy że tam może być jakiś boss... Na F8 zaleciałem przypadkiem podczas testów :P

A tak chce was pomęczyć trochę za to że nie było komu testować przez tyle miesięcy. Teraz sobie czekać jeszcze buah :D

Maciuś, niestety nie zawsze idzie trafić tak samo z całkiem bliska gdy potworek jest przy tobie, ale chyba też trafianie jest zależne od poziomu naszej wytrzymałości ale tego nie testowałem dogłębnie.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Gayde nie jest bossem którego trzeba konieczne obić ( ale podrasowany został jak każdy w grze no prawie ryboglov to jedyny wyjątek od reguły ) jego fabularnie da się pominac nie każdy jest jak ja ze co każdy rozdział cała mape oblatuje by sprawdzać czy gdzies coś się nie resło :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Jakim cudem można pominąc Gayde jak potrzeba oka kamiennej pantery? :O

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Niewiem ale mam save z 1.1 gdzie mogłem go ominąć z tego co pamietam jak tituf wypisywał bossy to tez gayda nie wypisał bo na niego nie trafił a returna skończył jak widać da się ominąć :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

W4ldi

W4ldi

Użytkownicy
posty85
Propsy27
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Już wiem czemu o nic o tym nie wiedziałem, czasami na savie grał brat i teraz z nim rozmawiałem, bo on robił miecz :P No ale...

Spoiler
Teraz musimy zdobyć moc 3 bogów.W celu zdobycia mocy Innosa i Beliara wystarczy pomodlić się do ich
kapliczek, natomiast moc Adanosa zdobędziemy gdy pójdziemy do jego świątyni w Jarkendarze, tam gdzie walczyliśmy
z Krukiem.Następnie Netbek mówi nam, że musimy stworzyć miecz lub runę (jeśli gramy magiem) Potrzebujemy do tego
5 rzeczy.3 zdobywamy podczas wykonywania zadań dla Opiekunów (duch wody, serce prawdziwego ducja ognia i serce
golema cienia), oko kamiennej pumy znajdziemy w Jarkendarze w miejscu gdzie był magiczny łuk (wskoczymy tam z
pomocą akrobatyki)

a nie tam gdzie zrobiłem screena :P -tak się tym teraz zainteresowałem... :D

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Tak grałem ale hmm nie przyszło mi do głowy że tam może być jakiś boss... Na F8 zaleciałem przypadkiem podczas testów :P

A tak chce was pomęczyć trochę za to że nie było komu testować przez tyle miesięcy. Teraz sobie czekać jeszcze buah :D

Maciuś, niestety nie zawsze idzie trafić tak samo z całkiem bliska gdy potworek jest przy tobie, ale chyba też trafianie jest zależne od poziomu naszej wytrzymałości ale tego nie testowałem dogłębnie.
Czyli dalej łucznik unplayable.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jak w każdym modzie, chcesz fixa na coś czego nie rozumieją nawet twórcy gry.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie wierze w to, że w orgyinalnej Nocy Kruka łucznictwo wyglądało tak samo. 

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
sprawdz wygadało tak samo w każdym modzie jest takie samo, mimo ze definicja głosi ze 100% szansy oznacza ze zawsze trafisz z max odległości to jednak w modach jak i bez nich widzimy ze nie działa to do końca :P

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tu chodzi o to, że przy 100 % w łucznictiwe z max odległości nie trafiamy wcale. Jak walka w ten sposób może konturować z walką mieczem?

Psalm 19

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
To sobie odpal nk będzie tak samo pewnie kwestia jest taka ze zła definicja się u graczy przyjęła :P

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Skoro wiedzieliście, że tak to wygląda to po co wogóle traciliście czas aby buffowwać łucznika skoro dalej nikt nie będzie nim grał?

Psalm 19

coranq

coranq

Użytkownicy
posty34
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
ja bede gral
Miłej gry. To uczucie kiedy grasz kilkadziesiąt godzin gry i okazuje się, że mimo, iż inwestowałeś wszystko w zręczność i łucznictwo pomijając siłe a i tak za pomocą miecza zabijasz przeciwników szybciej / łatwiej niż łukiem jest bezcenne. Ja tylko przedstawiam jak to wygląda. Wasz wybór.

Psalm 19

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
bo jest grywalny teraz, zawsze był, w każdym modzi, łucznik istnieje i działa tak samo, ludzie nie narzekają tylko graja tu problem by taki ze twórcy w ogule zignorowali ta klasę pozbawiając ja wszystkiego my jej to oddaliśmy.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
bo jest grywalny teraz, zawsze był, w każdym modzi, łucznik istnieje i działa tak samo, ludzie nie narzekają tylko graja tu problem by taki ze twórcy w ogule zignorowali ta klasę pozbawiając ja wszystkiego my jej to oddaliśmy.
Zapytajmy się użytkowników / zróbmy ankiete kto grał i ukończył rozgrywke łucznikiem. Jeżeli był i dalej jest grywalny powinno być przecież około 30 % ludzi którzy grali w ten sposób. Gdzie oni są?

Psalm 19

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
ja bede gral
Miłej gry. To uczucie kiedy grasz kilkadziesiąt godzin gry i okazuje się, że mimo, iż inwestowałeś wszystko w zręczność i łucznictwo pomijając siłe a i tak za pomocą miecza zabijasz przeciwników szybciej / łatwiej niż łukiem jest bezcenne. Ja tylko przedstawiam jak to wygląda. Wasz wybór.

:pokerface:

Co ja czytam  o_0    ŁUK STRZELA Z DALEKA, MIECZ Z BLISKA. Mieczem zadajesz DMG jakiś, ale sam otrzymujesz, a z łuku można nawet 3 razy strzelić zanim wróg dojdzie do ciebie = większe obrażenia.

Jeśli przykładowo miecz i łuk zadają tyle samo obrażeń, to łuk EASY z obrażeniami wygrywa.

W4ldi

W4ldi

Użytkownicy
posty85
Propsy27
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Skoro wiedzieliście, że tak to wygląda to po co wogóle traciliście czas aby buffowwać łucznika skoro dalej nikt nie będzie nim grał?

Maciuś jestem testerem i widze aktualny balans dla łucznika. Widać to nawet po moich postach że mam ochote zagrać "myśliwym". I myśle że pierwszy raz w gothicu (z tych w jakie grałem) będzie to jak najbardziej możliwe.
To czy zawsze trafisz z daleka czy bliska przestaje mieć znaczenie... Chcąc pograć sobie łukiem sam testuje dostępne rozdziałowe łuki na potworkach z danego rozdziału. Myślę że dmg jest dopasowany teraz naprawdę dobrze a zręczność ustawiam max taką jaka jest potrzebna do założenie danej broni (a przecież tak czy siak będziesz miał jej ponad to...) i łucznik sobie nieźle radzi. Uzupełnienie w bronie pod zręczność i zbrojki jak i również takie neutralne do zdobycia w grze daje wiele możliwości.  Może nie będe za wcześnie mówił hop zanim po prostu zacznę grać normalną rozgrywke ale to sobie poczekam na patcha. Na razie mogę się na to przygotować planując build postaci...

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
ja bede gral

:pokerface:

Co ja czytam  o_0    ŁUK STRZELA Z DALEKA, MIECZ Z BLISKA. Mieczem zadajesz DMG jakiś, ale sam otrzymujesz, a z łuku można nawet 3 razy strzelić zanim wróg dojdzie do ciebie = większe obrażenia.

Jeśli przykładowo miecz i łuk zadają tyle samo obrażeń, to łuk EASY z obrażeniami wygrywa.
Polecam najpierw pograć łucznikiem aby przekonać się jak to wygląda. Miecze są dużo mocniejsze od łuków btw.

Psalm 19

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Wątpię  :antyprops:

Duże magiczne ostrze na smoki - najlepsza broń 2 H  - 180 obrażeń

Smoczy łuk - najlepszy łuk - 160 obrażeń

Mówimy o NK, a nie returnie. Dodając że z łuku strzelamy z daleka, 2 razy większe obrażenia zadajemy niż z broni.

0 użytkowników
Do góry