Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4109289 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4109289

Odpowiedzi 14149

Diilmach

Diilmach

Użytkownicy
posty20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ok, to mam ten miecz 1H i jak go zrobić 2H? Chyba, ze jest jeszcze jeden to można prosić o lokalizacje?

I jak zdobyc rune zniszczenie ożywienca, odrazu mowię, ze Gallahad jej nie uczy na 2 kręgu. Jestem w rozdziale 2.

PROsiaku

PROsiaku

Użytkownicy
posty19
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jeden miecz dostajesz od paladyna za palisadą za wykonanie zadania , a drugi w skrzyni nekromanty w starej wieży mgieł (nie pamiętam jaki gdzie ,więc skoro jeden masz to pozostanie ci ta druga lokacja).. A runki gallahad uczy bodajże tylko jeśli jesteś magiem.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Ok, to mam ten miecz 1H i jak go zrobić 2H? Chyba, ze jest jeszcze jeden to można prosić o lokalizacje?

I jak zdobyc rune zniszczenie ożywienca, odrazu mowię, ze Gallahad jej nie uczy na 2 kręgu. Jestem w rozdziale 2.

2h jest niedaleko 1h.

Idziesz do tego obozowiska orków na plaży, obok tego ich statku, i tam po prawej w wodzie jest wejście do jaskini, pełno tam szkieletów, na końcu spotykasz nekromante, i tam w jakiejś skrzyni jest 2h.

Deeptextures

Deeptextures

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jako że jest to mój pierwszy post wśród Was chciałbym Was wszystkich powitać, na dobry początek.

Mam do Was zasadnicze pytanie. Czy da się zmienić jakoś poziom trudności w trakcie rozgrywki. Gdzieś przeczytałem, że jest możliwe, ale jak ? Dodam, że mam zainstalowany najnowszy patch, spolszczenie oraz rebalance 2.1. Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak to zrobić, będę wdzięczny. :)

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Jako że jest to mój pierwszy post wśród Was chciałbym Was wszystkich powitać, na dobry początek.

Mam do Was zasadnicze pytanie. Czy da się zmienić jakoś poziom trudności w trakcie rozgrywki. Gdzieś przeczytałem, że jest możliwe, ale jak ? Dodam, że mam zainstalowany najnowszy patch, spolszczenie oraz rebalance 2.1. Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak to zrobić, będę wdzięczny. :)

Jesli grasz na 1.3.2 to u constantiono chyba powinny być do kupienia odpowiednie potki, jesli nie masz 1.3.2, to nie wiem.

zakmajster

zakmajster

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam.
Mam problem ze średnią zbroją strażnika świątynnego, jestem w 3 rozdziale a dalej "nie jestem zbyt doświadczony" aby dostać tą zbroje. Czy można ją dostać dopiero w 5 rozdziale?
Znalazłem tylko informacje, ze to może być bug ale odnośnie starszych wersji, a jak to jest z najnowsza?

saint942

saint942

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, nie mogę nigdzie tego znaleźć, kto uczy skórowania gadów? Potrzebuje skór do ulepszenia pancerza strażnika miejskiego, jestem w I rozdziale. A może da się je gdzieś znaleźć? jednakże do ulepszenia +5 potrzebuje chyba 15 skór więc wolałbym nauczyć się tej umiejętnośći :D returning 2.1, 1.3.1, z góry dzięki  za pomoc :)

zakmajster

zakmajster

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam.
Mam problem ze średnią zbroją strażnika świątynnego, jestem w 3 rozdziale a dalej "nie jestem zbyt doświadczony" aby dostać tą zbroje. Czy można ją dostać dopiero w 5 rozdziale?
Znalazłem tylko informacje, ze to może być bug ale odnośnie starszych wersji, a jak to jest z najnowsza?

Nie chciałbym spamować, ale zalezy mi na odpowiedzi. A jeśli nikt nie wie to byłbym wdzięczny za kod na zbrojke, a kaske sobie z konta ściągnę i po kłopocie

antek009

antek009

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam problem który polega na tym, że:
Poleciałem od razu wszystko zręczność żeby zostać strażnikiem miejskim (bo trzeba 40 siły albo 40 zręczności)
i mam problem z założeniem zbroi. Mam 40 zręczności a żeby założyć zbroję potrzeba 40 siły i co ja mam teraz zrobić ;_;? Nie chciałem i nie mam zamiaru wydawać punktów nauki na siłę.
Czy jest jakaś frakcja która wymaga zręczności na zbroje a nie siły?

Grimm92

Grimm92

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam wszystkich, nie jestem pewien czy piszę w dobrym dziale ale chyba się nie pomyliłem, mam mały problem, mianowicie szukam już od kilku godzin utworu który grają cyrkowcy( czy jak im tam) po zapłaceniu Charlotte 100 szt. zł (Grajcie Koncert) jeżeli ktoś wie jak się nazywa ten utwór będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Mercy_1400

Mercy_1400

Użytkownicy
posty12
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z tego co pamiętam to herr mannelig zespołu in extremo

Post połączony: 2017-07-01, 15:57
Witam.

Nie chciałbym spamować, ale zalezy mi na odpowiedzi. A jeśli nikt nie wie to byłbym wdzięczny za kod na zbrojke, a kaske sobie z konta ściągnę i po kłopocie
A na jakim etapie trzeciego rozdziału jesteś? Nie grałem strażnikiem świątynnym, ale z reguły te lepsze zbroje dostaje się po uwolnieniu benneta, lub naprawieniu oka innosa, czyli początek czwartego rozdziału. Jeśli to nie zadziała to włącz marvina, znajdź strażnika w średniej zbroi, przełącz się na niego, wyrzuć zbroje i sprawdź jej id za pomocą edit focus, a następnie przywołaj kodem.

Post połączony: 2017-07-01, 16:17
Witam, mam problem który polega na tym, że:
Poleciałem od razu wszystko zręczność żeby zostać strażnikiem miejskim (bo trzeba 40 siły albo 40 zręczności)
i mam problem z założeniem zbroi. Mam 40 zręczności a żeby założyć zbroję potrzeba 40 siły i co ja mam teraz zrobić ;_;? Nie chciałem i nie mam zamiaru wydawać punktów nauki na siłę.
Czy jest jakaś frakcja która wymaga zręczności na zbroje a nie siły?
Żadna gildia nie oferuje pancerzy pod zręczność. Jedyne zbroje pod zręczność to skórzany pancerz, pancerz z płytek pełzaczy, pancerz łowcy orków i pancerz mistrza gildii zabójców, a wszystkie je możesz zdobyć niezależnie od gildii. Ponad to gra w pierwszego returninga pod zręczność jest moim zdaniem trudna, a na patchu 1.3.2 wręcz niemożliwa. Jeśli jednak chcesz spróbować, a nie chcesz wydawać punktów na siłę, to dołącz  tam, gdzie brak zbroi gildyjnej nie blokuje rozmowy z postaciami.

xDeus17174

xDeus17174

Użytkownicy
posty164
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Macie jakies rady, co do gry magiem wody na patchu 1.3.2? Na przykład jak rozdawać PN itd. żeby sobie nie spieprzyć. Czekam na odpowiedzi

zakmajster

zakmajster

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z tego co pamiętam to herr mannelig zespołu in extremo

Post połączony: 2017-07-01, 15:57
Witam.

A na jakim etapie trzeciego rozdziału jesteś? Nie grałem strażnikiem świątynnym, ale z reguły te lepsze zbroje dostaje się po uwolnieniu benneta, lub naprawieniu oka innosa, czyli początek czwartego rozdziału. Jeśli to nie zadziała to włącz marvina, znajdź strażnika w średniej zbroi, przełącz się na niego, wyrzuć zbroje i sprawdź jej id za pomocą edit focus, a następnie przywołaj kodem.

Post połączony: 2017-07-01, 16:17

Zdobycie oka i rozpoczęcie czwartego rozdziału nie pomogło, niestety musiałem to załatwić marvinem, dzięki za odpowiedź ;)

xDeus17174

xDeus17174

Użytkownicy
posty164
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nadal czekam na odpowiedzi

Nergal

Nergal

Użytkownicy
Kawał ch*ja, reszta dziada
posty84
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kawał ch*ja, reszta dziada
Macie jakies rady, co do gry magiem wody na patchu 1.3.2? Na przykład jak rozdawać PN itd. żeby sobie nie spieprzyć. Czekam na odpowiedzi

Przynajmniej Weteran w 1h bądź 2h (w zalezności który kostur weźmiesz). Czeladnikiem u constantino zostań (15 many), ale dopiero po wyuczeniu się many do 54 (kojarzysz sztuczkę z przeskokiem progu pewnie). 30 Many będziesz miał z biżuterii, więc już masz 99 many, a 1 pkt many da Ci Vatras za 100 szt. Złota. (Losowo to daje, wiec zapisz i do skutku). Na b. łatwym z inteligencją problemów nie było, bo wystarczyło w nocy na skradaniu obejść całe khorinis, do tego wykonać questa dla Erola (zwój gromu na bandytów starczy) i dołączyć do gildii kupców. Wejść do klasztoru, tam masz 6inta za same księgi z kręgami (tylko staraj sie skradać, bo Hyglas i Karras Cię sprzątną :D ) No i naucz się skradania, otwierania zamków, skórowania od Bospera no i kradzieży kieszonkowej. Dodatkowo wykup wszystkie książki których cena jest mniejsza niż 1000 szt. złota. Jeżeli bedzie brakować inta, to wyucz się alchemii do max 3PN za eliksir i wyrobu strzał od Niclasa. Jak tylko te statystyki osiągniesz, staraj się jak najszybciej zrobić zadania z Handlarzem broni, Portalem i Zaginionymi. Rozpocząć rozdział 2 , wtedy wchodzisz do Jarka i jesteś magiem wody. Wracasz do Khorinis i z samym kosturem zbierasz PNy na 2 pierwsze kręgi i lodową lancę. A z lodową lancą już jesteś w stanie poszaleć. Potem to już tylko jak najszybciej zostać myśliwym i wyuczyć się wszystkiego co się da (nie dość że kasiorka wpadnie za trofea, to i cenna inteligencja).

Pisane z moich doświadczeń z nekro. Tylko że ja rozpoczynałem 2 rozdział ze względu na pierścień dzika, bo bez sprintu to mnie szlag trafiał z powolnym bieganiem. Ty musisz bo bez 2 rozdziału nie zostaniesz magiem.

Witam.

Chyba musisz wykonać Zadania z bractwa tj. Znaleźć Cor Angara, Recepturę dla Tyona i Przepis Cor Kaloma.
Nie wiem do końca, grałem SŚ tylko do końca Jarkendaru.

Nieoficjalne patche do Returning Rebalance v2.1:
http://themodders.org/index.php?topic=28417.0

xDeus17174

xDeus17174

Użytkownicy
posty164
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No ok, dzięki za odpowiedź, mam jeszcze jedno pytanko. Jak przebrnąć przez ten 1 rozdział? Dawać coś w siłę, żeby czyścić coś czy same zadania i to co wyżej napisałeś?

Nergal

Nergal

Użytkownicy
posty84
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
No ok, dzięki za odpowiedź, mam jeszcze jedno pytanko. Jak przebrnąć przez ten 1 rozdział? Dawać coś w siłę, żeby czyścić coś czy same zadania i to co wyżej napisałeś?

Zwoje,zwoje i jeszcze raz łuk i maczuga z kolcami. Starczy.
Ani grosza w siłę nie pakuj. Musisz mieć tylko 50 siły i to dopiero w GD na ubranie Ulu-Mulu. A to idzie wycisnąć z bonusów. Staraj sie wykonac wszystkie w miare proste questy zeby miec PN. Na dobrą sprawę z całego Khorinis i drogi do miasta idzie wbic 5-6lvli. 44PN potrzebujesz na manę. 5 skorowanie, 20 kradzieź i zamki no i 5 skradanie. 26PN na weterana. 10lvli musisz wbic (10PN na mane mniej jezeli grasz na b. Łatwym.

Zapamiętaj, zwoj ognisty pocisk i kula ognia twoj najlepszy przyjaciel na wiekszosc stworów.

Mercy_1400

Mercy_1400

Użytkownicy
posty12
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ze swojego doświadczenia z grania nekro dodam jeszcze, że w jaskich za karczmą Orlana w jednym z sarkofagów jest kapelusz, który dodaje 50 many i 15 inteligencji. Wykupuj też wszystkie winogrona jakie znajdziesz, bo będą potrzebne Ci do balsamu widzenia. Twórz mocne giny, mikstury na inteligencję od cronosa. A i apropo czyim czeladnikiem zostać, to dobrym pomysłem byłoby rozpatrzyć harada ze względu na inteligencję, którą można zdobyć poprzez naukę mieczy. Argumentuje to tym, że grając na poziomie normalnym w trzecim rozdziale skończyły mi się już możliwości podbicia inteligencji, a to zawsze kilka dodatkowych punktów. Ponadto sprzedaż mieczy to świetne źródło pieniędzy, których będzie Ci z pewnością brakować ze względu na brak sakty. A cała reszta jak nergal97pl napisał.

xDeus17174

xDeus17174

Użytkownicy
posty164
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jakiego patcha polecanie do tego maga wody? 1.2/1.3.1/1.3.2 czy moze ten 1.3.3?
Zastanawiam się też nad Magiem Ognia, którym gra jest przyjemniejsza?

Nergal

Nergal

Użytkownicy
posty84
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Przyjemna gra napewno 1.3.3 xD (autoreklama wlasnego patcha xD)

Jedyny minus to brak staminy i zatrucia. Ale wg mnie to bardziej wkur*iało niż miało pożytek.

0 użytkowników
Do góry