Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4399844 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4399844

Odpowiedzi 14149

Vanaadis

Vanaadis

Użytkownicy
posty137
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To u mnie występuje jakiś problem, bo nie mam możliwości biegania, a mam na pewno patch 1.3.1. Jak mógłbym to naprawić?

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Zakładanie i zdejmowanie, wczytywanie ze zdjętym/założonym, przywołanie nowego pierścienia kodem. Po wypiciu potka na szybkość/ zjedzenia zębatego ziela/ wciśnięciu M pierścień po czasie działania tych rzeczy przestaje działać i trzeba założyć ponownie. Nie ma możliwości żeby na 1.3.1 pierścień nie działał, bo przeszedłem na tym patchu Returninga 3 razy i pierścień zawsze działał. Może patch się nie wgrał, sprawdź to odpalając nową grę i wybierając poziom kompletny banał, jak Xardas powie coś tam o Paździochu to znaczy, że jest patch 1.3.1, jeżeli nie to patch się nie wgrał.

Vanaadis

Vanaadis

Użytkownicy
posty137
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jakimś sposobem patch się nie wgrał, grałem 20h nawet nie wiem na jakim patchu, teraz wziąłem jeszcze raz instalację 1.3.1 i dopiero teraz mogę biegać z tym pierścieniem i mam podświetlane okna itemów w ekwipunku. Hmmm... Jestem ciekaw na jakim patchu grałem i czy wiele mi się teraz w grze zmieniło. :/

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Na 1.1 albo 1.2. Radziłbym grać od nowa, bo każdy patch znacznie się różni od poprzedniego i prawie na pewno gra się pobuguje.

Aquaman

Aquaman

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie, generalnie gram magiem ognia i dostałem zadanie żeby znaleźć święty puchar i gdzie mam go szukać?  I drugie pytanie gdzie szukać notatek dla Neorasa odnośnie krwiopijców?

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Szukaj w odmętach forum, mag ognia jedna z najrzadziej granych gildii.

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Wie ktoś może ile jest dokładnie zwojów zniszczenia ożywieńca do zdobycia w R1?

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Na 1.3.2 jest bodajże jeden lub dwa. Szkoda tylko, że i tak nie zabiją szkieleta na strzała. Ja przy zdobywaniu hełmu łucznika lurnąłem czwórkę do Dagotha, który ich posiekał (pojedynczy szkielet nie zaatakuje Dagotha, dopiero w grupie sie na niego rzucają), a piątego wrzuciłem do rzeki i biłem przez 3 minuty. Nie widzę wielu więcej opcji walki z tymi bydlakami w pierwszym rozdziale, zniszczenia starczy najwyżej na jednego.

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
A bo teraz się zmotywowałem ostatnio jak się naczytałem, że wojownikiem niby nie do przejścia na 1.3.2 i porzuciłem maga, który mnie i tak nudził już zresztą, i zabrałem się za wojownika na rzeźniku. Z tymi obok hełmu to już mam jakąś tam wizję z lodową falą żeby zrobić, bardziej chciałem tymi zwojami zdobyć nomada/krzyż, bo walka bronią 2h to totalnie nie moja bajka :/ no nic, będzie trzeba główkować. Jak ktoś ma jakieś pomysły na te szkielety obok mieczy to chętnie poczytam :D

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Z krzyżem ciężko. Nomad jest w krypcie Inubisa? Najprędzej lodowa fala na te 3 szkielety, potka na szybkość, chwytasz miecz i liczysz, że uda się wybiec.

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Właśnie problem jest z tym, że jest w skrzynce jednej, więc te szkielety trzeba ubić, no a z krzyżem to też średnio to widzę :D

Vanaadis

Vanaadis

Użytkownicy
posty137
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy grając na patchu 1.1 albo 1.2 i przechodząc na 1.3.1 w drugim rozdziale, po wcześniejszym sprzątnięciu większej części Khorinis, jest szansa, że itemy które powinny być w niektórych lokacjach na 1.3.1 nie będą teraz obecne?

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@Dzerald 
Z krzyżem o tyle opcja, że dojść by się do niego dało, ale wątpię czy stamtąd wybiegniesz.
Ewentualnie pobij paladynów strzegących przełęczy, jeden z nich ma teleport do przełęczy Khorinis. Zamień się w chrząszcza, odmień, lodowa fala, opędzlowujesz skrzynkę i teleport w pizdu.
@Vanaadis
Tak. Savy nie są kompatybilne.

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
@Wonsz gdyby było zwojów na zabicie tych 2 pierwszych szkieletów, potem z łapy zombie i już by te szanse urosły jakoś, no ale tak to się poblokuję na tym wszystkim :/ co do chrząszcza to zużyłem już zwój żeby przejść w kanałach, są jeszcze jakieś?

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Może gdzieś się jeden znajdzie, ale nie pamiętam. Sprawdź u Ignaza/Zurisa, bo mi się wydaje że obaj mają po jednym.

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Nie ma chrząszcza, ale da radę wlecieć na przemianie w krwiopijcę, tylko jeden ze szkieletów jest praktycznie kilka cm od skrzyni i nie ma szans, żeby wycastować lodową falę (7 podejść x.x). Chyba nie do zdobycia miecz w r1 :/

lapaten

lapaten

Użytkownicy
posty32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jestem na zapomnianej wyspie, i znalazłem hełm "Lider tańczących pingwinów" to jakiś easter egg? xD

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Tak. Jak zapewne zauważyłeś, tego gówna nie da się zdjąć.

lapaten

lapaten

Użytkownicy
posty32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak odpłynąć z tej wyspy? Dałem mu mapę, sekstant, zębatkę, nikogo nie ma na brzegu, kapitanem jest Jorgen i mówi mi że jeszcze nie skończył remontu statku i mówi żebym zajął się czymś pożytecznym. Gadałem ze wszystkimi których zabrałem, nie mają dialogów związanych z odpłynięciem. Spałem parę dni.

0 użytkowników
Do góry