Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4036873 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4036873

Odpowiedzi 14149

LostCookies

LostCookies

Użytkownicy
posty23
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Parę pytań. Może oczywistych ale nie każdy jest bystry:
1. Jak przejść przez tą orkową palisade?
2. Czy lokacja Przełęcz i wolna kopalnia służy jakimkolwiek zadaniom?
3. Ur-Shak. A mianowicie co chwile wysyła nas na przełęcz. Po co? Z zadania wynika, że mam mu pomóc z odzyskaniem reputacji. (mam ulu-mulu, dolina Cieni za mną)

1. Jeżeli pamiętasz z Gothic 1 Cmentarzysko Orków i most do niego prowadzący - to musisz iść właśnie tam. Po przejściu przez most skręcasz w lewo na kładkę, która prowadzi Cię w głąb lasu za palisadą.
2. Lokacje Przełęcz i Wolna Kopalnia służy zdobywaniu doświadczenia. Miłego polowania na Orków.
3. Ur-Shak wysyła nas na przełęcz bo... bo tak, bo się martwi o nas, aby nic nam się nie stało. Ale generalnie jeżeli będzie potrzeba z nim porozmawiać na temat jakiegoś zadania, to porozmawiasz. Chyba, że załatwiłeś już jego dawnego mistrza, wtedy musisz użyć na nim zaklęcie Zapomnienie, aby nie był na Ciebie zły.

domix

domix

Użytkownicy
posty237
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Powie mi ktoś gdzie mogę znaleść elementium potrzebne do zbroi otchłani ?

AversiveM

AversiveM

Użytkownicy
posty5
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Kolejne pytanie, a raczek problem.Zabijam Sergio, paladyna z klasztoru na polecenie jednego z Opiekunów. Potem udaję się do tajnej biblioteki w klasztorze, tam gdzie jest mapa do dworu Irdorath. Od tego lub momentu gdy wykonałem zadanie z zabiciem Sergio atakują mnie wszyscy magowie ognia. Mam misję z zebraniem załogi i statku. Do kogo się najpierw z tym udać?

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Da się jakoś dostać do klasztornej biblioteki poza kradzieżą klucza od Goraxa? I jak ominąć tego arcymaga pajaca pilnującego tej biblioteki w piwnicy bo przydałoby się podbić trochę inta

domix

domix

Użytkownicy
posty237
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Powie mi ktoś gdzie mogę znaleść elementium potrzebne do zbroi otchłani ?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Smok-ożywieniec.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Mimo nauki języka demonów i przeczytaniu ksiąg w wiezy Xardasa nie mam żadnej opcji dialogowej w rozmowie z Opiekunem Tegonem który ma mi zadawać pytania. Gram Łowcą Smoków wcześniej gdy grałem Magiem Wody nie było żadnych problemów z tym zadaniem. Co może być nie tak ??

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

WhiskasReturn

WhiskasReturn

Użytkownicy
posty213
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Żeby u Nigela kupywać rzeczy trzeba się z nim dogadać o danie pieniędzy mu czy wystarczy dać pieniądze Asmalowi?
Tak trzeba :D

darekstrzalka4

darekstrzalka4

Użytkownicy
posty86
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
przypomni mi ktoś czy są "bonusy" za modlenie się? tak jak w podstawce?

WhiskasReturn

WhiskasReturn

Użytkownicy
posty213
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy

darekstrzalka4

darekstrzalka4

Użytkownicy
posty86
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale to od pewnego progu Karmy? tak

LostCookies

LostCookies

Użytkownicy
posty23
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Da się jakoś dostać do klasztornej biblioteki poza kradzieżą klucza od Goraxa? I jak ominąć tego arcymaga pajaca pilnującego tej biblioteki w piwnicy bo przydałoby się podbić trochę inta
Da się, dostajesz ten klucz w późniejszych rozdziałach.
Jak ominąć Talamona - najpierw on zagaduje Cię dwa razy, później łykasz miksturę na szybkość i przebiegasz obok niego. On oczywiście zaczyna atakować. Bierzesz stamtąd co Ci potrzeba i wybiegasz. Nie będziesz ponosić z tego żadnych konsekwencji.

Mimo nauki języka demonów i przeczytaniu ksiąg w wiezy Xardasa nie mam żadnej opcji dialogowej w rozmowie z Opiekunem Tegonem który ma mi zadawać pytania. Gram Łowcą Smoków wcześniej gdy grałem Magiem Wody nie było żadnych problemów z tym zadaniem. Co może być nie tak ??
Oprócz tych ksiąg na górnym piętrze musisz jeszcze przeczytać te księgi, które czyta Xardas na swoim piętrze.

Ale to od pewnego progu Karmy? tak
Tak. Dokładnych progów nie pamiętam, jakiś przelicznik nawet na to był. Generalnie - im więcej karmy boga, tym większe prawdopodobieństwo, że dostajesz bonus.

Nastrun

Nastrun

Użytkownicy
posty36
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gdy chcemy walczyć Szponem Beliara to ile karmy musimy mieć?

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Gdy chcemy walczyć Szponem Beliara to ile karmy musimy mieć?

Jeżeli jesteś wyznawcą Innosa 200. Dla pozostałych gildii 100

Post połączony: 2016-09-29, 13:00
Gdzie jeszcze można znaleźć Słoneczny Aloes ? Próbowałem nad zawaloną kopalnią w GD i nie widze go nigdzie tak samo obok Wrzoda bo słyszałem że tam niby są

Do ilu uczyć się siły do 124 czy więcej ? (do tej pory koszt 5 siły to 15 PN jestem przed progiem 120)

domix

domix

Użytkownicy
posty237
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
grając magiem do ilu punktów many dać za punkty nauki ?

WhiskasReturn

WhiskasReturn

Użytkownicy
posty213
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ile około mieliście inty na koniec 1 rozdziału?

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
grając magiem do ilu punktów many dać za punkty nauki ?

Ja grając MW uczyłem się do 94 i w zupełności starczyło. Akurat manę można podnosić na różne sposoby dosyć szybko.

Post połączony: 2016-10-01, 16:08
Kiedy Pyrokar w 7 rozdziale da nam znać jak pokonać Opiekunów ?? Wykonałem już zadania dla najemników, bractwa i magów wody (ognia też bo Ci się zgodzili od razu) a on nadal czyta i czyta księgi w bibliotece. W grze upłynął gdzieś tydzień. Ile trzeba czekać lub co należy zrobić żeby posunąć fabułę do przodu ???

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie zdobyć jakieś przepisy na mikstrurki które zwiększają mi na stałe życie, siłę, zręczność i wytrzymałość?
Czy jest właśnie możliwość znalezienia/dostania ich gdzieś czy trzeba się ich uczyć?

konny12

konny12

Użytkownicy
posty30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
pytanko: trzeba być czeladnikem u constantino żeby mógł uczyć alchemii?

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
pytanko: trzeba być czeladnikem u constantino żeby mógł uczyć alchemii?

Nie. Wystarczy być uczniem Ignaza

Gdzie zdobyć jakieś przepisy na mikstrurki które zwiększają mi na stałe życie, siłę, zręczność i wytrzymałość?
Czy jest właśnie możliwość znalezienia/dostania ich gdzieś czy trzeba się ich uczyć?

Dostępne są od 2 rozdziału. Mają je Constantino, Sagitta, Lutero, Tandor, Sengrath, Gorax itp. Nie trzeba mieć punktów nauki jedynie sporo kasy więc trzeba dokładnie obmyśleć które kiedy kupić. Nie warto się śpieszyć. Najważniejsze są na początek mikstury zwiększające życie pozostałe mniej bo i tak je zużywasz dopiero jak już wydasz odpowiednią ilość PN

0 użytkowników
Do góry