Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4419573 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4419573

Odpowiedzi 14149

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Mam mały problem. Po rozmowie z Dexterem, zabiłem wszystko co się rusza deszczem ognia, Dextera również, ale Greg się nie pojawił i dalej stoi na rozdrożu przed farmą Onara, na dodatek nie ma żadnych opcji dialogowych. Czy będę mógł ruszyć fabułę do przodu? Tzn. dołączyć do Wodnego Kręgu? Zostały mi jeszcze zadania z ornamentami, u magów wody jeszcze nie byłem, a inny save mam troche dawno przed rozwaleniem Dextera.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
olej to, miałem tak samo i nie było z tym żadnych problemów.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
olej to, miałem tak samo i nie było z tym żadnych problemów.
ufff to dobrze, dzięki  wielkie  :):ok:

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
Mam mały problem. Po rozmowie z Dexterem, zabiłem wszystko co się rusza deszczem ognia, Dextera również, ale Greg się nie pojawił i dalej stoi na rozdrożu przed farmą Onara, na dodatek nie ma żadnych opcji dialogowych. Czy będę mógł ruszyć fabułę do przodu? Tzn. dołączyć do Wodnego Kręgu? Zostały mi jeszcze zadania z ornamentami, u magów wody jeszcze nie byłem, a inny save mam troche dawno przed rozwaleniem Dextera.

Właśnie, żeby Greg się tam pojawił, to trzeba mu oddać skarby, powiedzieć mu o Dexterze no i nie jestem pewny czy wykonać zadania dla Magów Wody

Smutek z dymem wylewam z płuc na zewnątrz .. <3

Sliddqvist

Sliddqvist

Użytkownicy
posty40
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kiedy i u kogo można się wyuczyć jakichś mikstur zwiększających wytrzymałość? Mam 14 poziom i w sumie tylko 16 pkt. wytrzymałości, jestem jeszcze w I rozdziale, a czytałem coś, że niby jakoś "wcześnie" w grze można dobić do setki nie wydając PN.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Naucz się eliksiru wytrzymałości od Sagitty, poza tym w drugim rozdziale będziesz mógł kupić jeszcze alternatywny przepis.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Sliddqvist

Sliddqvist

Użytkownicy
posty40
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A czy rozpoczęcie drugiego rozdziału ma jakiekolwiek znaczenie jeśli chodzi o potwory lub jakieś zadania, które mogą się stać niedostępne? W sumie mam już opcję rozpoczęcia drugiego rozdziału i wejścia do Jarkendaru, poziom mam prawie 15, ale wstrzymuje się właśnie z obaw, że coś mi może uciec jak zacznę II rozdział i będę przez to w plecy z doświadczeniem.

Nie zabiłem niektórych szkieletów wojowników, bo nawet Laresa mają na strzała, kilku cieniostworów, tych 2 młodych trolli, czarnego trolla (jak go zabić w 1-2 rozdziale, żeby dołączyć do myśliwych, to po drodze wie ktoś?) i ogółem rzeczy, które mają mnie na strzała i nie mogę ich jeszcze zabić (smocze zębacze, zwykłe zębacze).

Poza jedną sztuką trolestu w Jaskini Czarnego Trolla gdzie jeszcze mogę je w Khorinis znaleźć?

Sensodyne

Sensodyne

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam jestem nowy na tym forum jednak z Gothicem moja przygoda trwa już od dobrych kilku lat, teraz mam zamiar zabrać się za Returning, mimo że dużo czasu nie mam to postanowiłem że będe sobie pykać po te max 2h dziennie i żeby na spokojnie choćby miało to trwać nawet półtora roku przejść tę gre.

1.Zważając na to że czasu zbyt dużo nie mam pojawia sie moje pierwsze pytanie. Czy są jakieś "kruczki" w tym modzie typu "nie zrobie jakiegoś zadania w jakimś rozdziale, czy nie porozmawiam z kimś czy coś omine i potem po 10h lub 30h gra da mi kopa w dupe za to i sie zablokuje że nie będe mógł ruszyć dalej? Jeśli ktoś miły byłby wstanie mi napisać (nawet na priv żeby nie robić spoilerów innym byłbym bardzo wdzięczny, jako że nie mam ochoty zbytnio cofać savy o jakieś 20h bo nie zrobiłem jakiegoś zadania.

2. Na którym patchu grać? ( O ile w ogóle nie czekać na Returning 2.0 PL) ?

3. Jakieś porady ogólne/podstawowe co do tego modu żeby na początku "jakoś szło? :)

Napewno znajdzie sie jakiś spec od Returninga który będzie chętny odpowiedzieć na pytanka.

Z góry dzięki.

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
Ja osobiście polecam patch 1.3.1

Smutek z dymem wylewam z płuc na zewnątrz .. <3

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam jestem nowy na tym forum jednak z Gothicem moja przygoda trwa już od dobrych kilku lat, teraz mam zamiar zabrać się za Returning, mimo że dużo czasu nie mam to postanowiłem że będe sobie pykać po te max 2h dziennie i żeby na spokojnie choćby miało to trwać nawet półtora roku przejść tę gre.

1.Zważając na to że czasu zbyt dużo nie mam pojawia sie moje pierwsze pytanie. Czy są jakieś "kruczki" w tym modzie typu "nie zrobie jakiegoś zadania w jakimś rozdziale, czy nie porozmawiam z kimś czy coś omine i potem po 10h lub 30h gra da mi kopa w dupe za to i sie zablokuje że nie będe mógł ruszyć dalej? Jeśli ktoś miły byłby wstanie mi napisać (nawet na priv żeby nie robić spoilerów innym byłbym bardzo wdzięczny, jako że nie mam ochoty zbytnio cofać savy o jakieś 20h bo nie zrobiłem jakiegoś zadania.

3. Jakieś porady ogólne/podstawowe co do tego modu żeby na początku "jakoś szło? :)

Napewno znajdzie sie jakiś spec od Returninga który będzie chętny odpowiedzieć na pytanka.

Z góry dzięki.

1 i 3 Przejrzyj sobie forum, takich pytań ostatnio jest masę, zresztą z pamięci to ciężko wszystko wypisać. Ewentualnie zajrzyj na http://thereturning.pun.pl

2. Simen ostatnio wstawiał filmik, w którym mówił że spolszczenie wyjdzie w okolicach wakacji, więc sam już zdecyduj czy wolisz czekać czy nie.

Sensodyne

Sensodyne

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
I odrazu z rozpoczęciem gry pierwszy problem, czemu nie działa mi sprint? W sterowaniu nie mam możliwości przypisania Sprintu pod żaden klawisz, czytałem że to ma być "M" , jednak nie działa. Każdy klawisz już próbówałem.

ps na 100% gram na ReBalance 2.1

Sliddqvist

Sliddqvist

Użytkownicy
posty40
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
I odrazu z rozpoczęciem gry pierwszy problem, czemu nie działa mi sprint? W sterowaniu nie mam możliwości przypisania Sprintu pod żaden klawisz, czytałem że to ma być "M" , jednak nie działa. Każdy klawisz już próbówałem.

ps na 100% gram na ReBalance 2.1

Sprint musisz aktywować stojąc w miejscu i mając chociaż odrobinę wytrzymałości. Nie wiem jak długo trwa sprint, ale wydaje mi się, że za każdy obecnie posiadany punkt wytrzymałości dostajesz sekundę sprintu. Np 20 wytrzymałości = 20 sekund sprintu. Użycie sprintu opróżnia cały pasek wytrzymałości.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

Z góry dzięki.

1. Wykonaj wszystkie zadania dla piratów z podstawki.
2. 1.2

Sensodyne

Sensodyne

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
I kolejne pytanie, robie quest dla Baal Oruna, każe mi zanieść paczke do Lariusa, czytałem że powinienem pogadać z ogrodnikiem który da mi info że Larius wychodzi na przerwe około godziny 18tej, niestety nie wychodzi, czy to jakiś bug?

I drugie czy robiąć quest dla baal oruna może sie coś skomplikować z zadaniem dla Gallahabada ?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Larius wychodzi na przerwę między 12-tą, a 14-tą. Załóż przepaskę.

Nie.

Mam nadzieję, że patch 1.2

Sensodyne

Sensodyne

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak okraść Lehmara dla Lutero żeby ta babka która śpi obok sie nie budziła :x zaklęcie snu nie działa, udało sie ukraść ucieć ale na tym etapie gry kara u Andre 1000 sztuk złota to naprawde przegięcie, próbowałem na kilka sposobów, zawsze jak podchodze do skrzyni to Lehmar śpi a "obywatelka" budzi sie i robi dym. Jakieś porady?

Edit :

Jest jakiś spis bonusów do HP ? Szukałem na forum ale troche chaotycznie jest to zrobione, wiem o przepisie na jagody które będzie można kupić od Lutero w 2 rozdziale, jest coś jeszcze?

Sliddqvist

Sliddqvist

Użytkownicy
posty40
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak okraść Lehmara dla Lutero żeby ta babka która śpi obok sie nie budziła :x zaklęcie snu nie działa, udało sie ukraść ucieć ale na tym etapie gry kara u Andre 1000 sztuk złota to naprawde przegięcie, próbowałem na kilka sposobów, zawsze jak podchodze do skrzyni to Lehmar śpi a "obywatelka" budzi sie i robi dym. Jakieś porady?

Edit :

Jest jakiś spis bonusów do HP ? Szukałem na forum ale troche chaotycznie jest to zrobione, wiem o przepisie na jagody które będzie można kupić od Lutero w 2 rozdziale, jest coś jeszcze?

Poczekaj z tym questem aż będziesz miał zadanie zabić Lehmara dla gildii złodziei. Wtedy nikogo w domu nie będzie i będziesz mógł swobodnie go opitolić z wszystkiego, a przy okazji też z trupa weźmiesz księgę długów Lehmara, którą po wręczeniu tej gospodziance, która daje noclegi za darmo, dostaniesz klucz do skarbu gildii złodziei (coś koło 3000 szt. zł? jeśli dobrze pamiętam) na wyspie niedaleko od portu jak płyniesz wprost.

Sensodyne

Sensodyne

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Koncze quest z Gallahadem , bede grac raczej wojem jako Straznik Swiatynny, jaka nagrode lepiej wziac? Chce eliksir sily ale nie wiem czy ta magia natury i nauka do 3 kregu beda przydatne? Jak myslicie?

Zyzz

Zyzz

Użytkownicy
posty58
Propsy16
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Poczekaj do północy i chwile zaczekaj, obywatelka  pójdzie spać, wtedy możesz spokojnie obrabować skrzynie. Bez żadnych tam kombinowań, tylko naucz się skradania

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Koncze quest z Gallahadem , bede grac raczej wojem jako Straznik Swiatynny, jaka nagrode lepiej wziac? Chce eliksir sily ale nie wiem czy ta magia natury i nauka do 3 kregu beda przydatne? Jak myslicie?

Są przydatne, szczegolnie na wyzszych poziomach trudnosci. Nieumarli, ktorym sie wlasciwie nie robi krzywdy bez odpowiedniego miecza, dopiero padają na czar ,,zniszczenie ozywienca" który uczymy sie u gallahada. Kilka przyzwań, jakies leczenie i swiatlo.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

0 użytkowników
Do góry