Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4425849 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4425849

Odpowiedzi 14149

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Gdzie znajduję się skrzynia Nefariusa w dawnym Nowym Obozie?
W jednej z chat w Kotle.

ExCluzivee

ExCluzivee

Użytkownicy
posty66
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@up Dokładnie tak
W takim razie musisz cofnąć się zapis czy dwa wstecz, i podejść do próby jeszcze raz; innego wyjścia nie widzę.

Heh już nawet zrobiłem nową gre i to samo mam
Reinstall gry może by coś dał :/

Ehh ;/ Reinstal nic nie dał. Może jakby kotś sprawdził czy ma to samo, bądź podrzucił save zaraz po próbie ognia byłbym wdzięczny :P

styxu

styxu

Użytkownicy
posty64
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Szukałem i nie znalazłem, więc bez spiny Panowie. Który poziom muszę mieć, żeby dojść do drugiego rozdziału? Gdy idę do Hagena ten mówi mi, że mam wrócić, gdy nabiorę więcej doświadczenia. Czy to może jakiś bug?

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Tarroka tego orka który wyrabia ulu-mulu spotyka się w czwartym rozdziale czy drugim? Ur-Shaka idzie spotkać w drugim rozdziale zamiast czwartego w którym się pojawiał.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Szukałem i nie znalazłem, więc bez spiny Panowie. Który poziom muszę mieć, żeby dojść do drugiego rozdziału? Gdy idę do Hagena ten mówi mi, że mam wrócić, gdy nabiorę więcej doświadczenia. Czy to może jakiś bug?

Musisz dołączyć do WK (Znaleźć ornamenty) i zabić Dextera.

Post połączony: 2015-06-02, 21:23
Tarroka tego orka który wyrabia ulu-mulu spotyka się w czwartym rozdziale czy drugim? Ur-Shaka idzie spotkać w drugim rozdziale zamiast czwartego w którym się pojawiał.

Można w 2.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
@Szulwik - można, a gdzie go znaleźć? Nie siedzi przy tym ognisku na wzniesieniu od starej chaty Cavalorna.

styxu

styxu

Użytkownicy
posty64
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
@Szulwik- jestem w wodny kręgu, co też skutkuje oddaniem ornamentów. Saturas czeka na list Vatrasa, ale Vatras nie da listu jeśli nie przekaże wiadomości Hagenowi. A gdy przekazuje wiadomość Hagenowi ten mi mówi, ze mam zbyt mało doświadczenia, a mam 17 lvl.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@Szulwik - można, a gdzie go znaleźć? Nie siedzi przy tym ognisku na wzniesieniu od starej chaty Cavalorna.
Trzeba czytać wpisy w dzienniku. Pojawi się dopiero jak pójdzie się do ŚŚ,a następnie wróci do Xardasa i pogada z Ur-Shakiem.

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
@styxu jestes w jakiejś gildi?

styxu

styxu

Użytkownicy
posty64
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
@K0nopa- ta jestem                     

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
No to nie mam pojecia. Zabiles dextera?

styxu

styxu

Użytkownicy
posty64
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
@K0nopa- oczywiście. Zdziwiło mnie, że nie mam zbyt dużego doświadczenia i mam wrócić później. Najwyżej wczyta się save. dzięki za pomoc 5.                     

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
@styxu - z tym Hagenem i drugim rozdziałem i wodnym kręgiem jest naprawdę coś pokićkane twórcy returninga lepiej by dali sobie spokój z tym rozdziałowym rozwojem akcji albo porządnie to zrobili.

Ja miałem tak że spełniłem wszystkie warunki do przystąpienia do kręgu tj. zaniosłem wiadomość Hagenowi i wziąłem list od Dextera i pokazałem Vatrasowi a ten dalej nie chciał mnie przyjąć do kręgu bo takiej opcji dialogowej nie było.
Z kolei jak wczytałem starszy zapis gry i w końcu przystąpiłem do kręgu i przeszedłem przez portal, to przy rozmowie z Saturasem nie dostałem zadań - Zbroja bandyty i relikty bo dialog z Saturasem się uciął.

Po prostu jak coś zrobisz w złej sekwencji to wymóg przejścia do kolejnych zadań się zabuguje i zatrzyma.

Moje domysły co do złej kolejności:
-zaniesienie Hagenowi wiadomości po lub przed pozyskaniem listu Kruka od Dextera
-zanieść ornamenty przed lub po wstąpieniu do kręgu
-zabić Dextera za pierwszym lub drugim razem (jeśli chcesz wykonać zdanie "Listy Gończe")
-powiedzenie Gregowi o kryjówce Dextera (mało prawdopodobne)
-wstąpienie do gildii przed zabiciem Dextra
-nie wiem co jeszcze

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Po kolei.

1. Dołączamy do gildii.
2. Odnosimy ornamenty Nefariusowi, oraz łączymy je.
3. Zabijamy Dextera (Wcześniej trzeba wyciągnąć od niego co się stało z zaginionymi ludźmi)
4. Idziemy do Vatrasa
5. Idziemy do Hagena
6. Przechodzimy przez portal do Jarkendaru.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Po kolei.

1. Dołączamy do gildii.
2. Odnosimy ornamenty Nefariusowi, oraz łączymy je.
3. Zabijamy Dextera (Wcześniej trzeba wyciągnąć od niego co się stało z zaginionymi ludźmi)
4. Idziemy do Vatrasa
5. Idziemy do Hagena
6. Przechodzimy przez portal do Jarkendaru.

Tą kolejność co opisywałem w poście wyżej, już sobie z tym poradziłem chociaż nie wiem w jakiej kolejności to zrobiłem. Teraz jestem aktualnie po Jarkendarze w drugim rozdziale.

A tak poza tym to gdzie znajdują się zapiski Xardasa w klasztorze? Znalazłem jedynie to co było w jego samotni tj. portret i księgę tajniki magii. Jak wbiłem do biblioteki to tam nic nie było.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

domix

domix

Użytkownicy
posty237
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
co trzeba zrobić, żeby ball tayon dał mi zadanie ?

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
co trzeba zrobić, żeby ball tayon dał mi zadanie ?
Pogadać z nim po dołączeniu do Bractwa.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

To była jakaś książka w tej bibliotece (tam gdzie jest dwóch magów ognia Hyglass czy coś i jakiś tam jeszcze jeden od przywołań)? Być może ją capnąłem i sprzedałem.

ExCluzivee

ExCluzivee

Użytkownicy
posty66
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak pisalem wcześniej mam problem z wstąpeiniem jako mag ognia. Gdy mam próbe ognia to hyglas nie może mnie nauczyć tworzyć runy ognista strzała. Pisze że nauczy mnie dopiero wtedy gdy będę miał wszystkie składniki, mam wszystkie (jest to sama siarka), ale nie mam opcjii dialogowej żeby mnie tego nauczył. Myślałem, że to jest bug, ale to nie jest sprawdzilem nawet na patchu 1.2 i też nie dziala wygląda na to że jest jakiś "tajemny" składnik o którym nie mam pojecia. Ktoś wie o co chodzi?

0 użytkowników
Do góry