Karma dodatnia u Boga Ciemności pozwala kontrolować przywoływane potwory, przynajmniej z dziedziny Mrocznej Magii. Jak jest u Innosa tego nie wiem, a przecież może przywoływać Ognistego Golema

by ostrzyć broń, potrzeba bodajże ostrza (?) człowiek co napisał że broń kłująca to to samo co broń dystansowa - brawo mi cię człowieku. Kłująca to broń podobna do szpad, zatem te bronie bandytów, rapier, (ogółem to jeszcze halabarda i te kosy na sztorc - Falks, i berło sędziego też powinny być bronią kłującą) i tak jak napisał tamten pan wyżej ona sprawdza się na potworach, ale tych co nie mają zbyt grubej skóry- na cieniostworze coś mi słabo działało, obuch ogółem z kolei to broń ciężka, więc miażdży wszystko, wadą jej jest to że z reguły jest krótka, bo im krótsza, tym większy impet ciosu co się równa większym narażeniom, więc kamienne, czy nieumarli nadają się jak nic na świetne cele tych broni. Nicze to broń sieczna, uniwersalna na wszystko co jest nawet pancerne. Wiadome tylko że coś co jest dziurawe- szkielet, by kamienne - golem , ich efektywność spada nawet do zera. A no... Kłująca vs. Szkielety to zły pomysł.